QUOTE(hao @ 26.03.2006 - 16:37)
Komunikaty są rozsyłane przez wtyczkę UI i o ile pamiętam są wystarczające do napisania obsługi powiadomień (w obie strony). W jabberoo trzeba by napisać obsługę powiadomień, a obsługę CNT_COMPOSING najlepiej dodać do JabberClass - wtedy skorzystałby na tym również dwutlenek, a zmiana w kJabber ograniczyłaby się do zaimplementowania f-cji wirtualnych łączących nową funkcjonalność jabberoo z JabberClass.
Czym jest ta JabberClass? No właśnie też tak myślałem żeby cały kod wpakować w jaberoo a w kJabber tylko zrobić obsługę komunikatu że ma wysłać powiadomienie korzystając z zaimplementowanych funkcji w jabberoo.
UI rozsyła IM_CNT_COMPOSING gdy użytkownik K zaczyna pisać. Gdy przestaje, po kilkunasu sekundach wysyłany jest IM_CNT_COMPOSING_STOP. W reakcji na nie powinny być wysyłane komunikaty przez jabberoo.
Tak już się z tym wcześniej zapoznałem. Uważam, że trochę źle jest zrobione wysyłąnie komunikatów CNT_COMPOSING. Jeśli ktoś przestaje pisać a chwile wysyłąny jest komunikat że przestał tworzyć a to nie prawda. W okienku dalej ma tekst a przestał bo np musiał coś innego zrobić. Dlatego moja wtyczka tworzyła dwa nowe komunikaty.
Z drugiej strony, w odpowiedzi na powiadomienia z sieci na kontakcie powinna być ustawiana/zdejmowana flaga ST_COMPOSING. IMI_REFRESH_CNT powinno odświeżyć listę kontaktów i okno rozmowy (gdzie pojawi się ikonka klawiatury).
No tak ale nie ma zaimplementowanego komunikatu ktory by mówił że ktoś do nas pisze więc trzeba go zrobić i najlepiej by wysyłął go kJabber i usuwał tą wiadomość z kolejki by inne wtyczki jej nie przechwyciły i np nie wyświetlały śmieci w oknie wiadomości na co się skarrzył ostatnio saphire
tutaj.