pewnie to denerwujacy temat bo trzeba wszystko pisac od nowa, ale konkurencja [aqq, gg] posiada komorkowe wersje swoich komunikatorow. i przydaloby sie zeby taki swietny komunikator jak konnekt tez mial swoj odpowiednik na komorke.
jesli pomysl przejdzie to widze 3 mozliwosci
na jave midp 1
na jave midp 2
na symbiana
przydalby sie zeby wlasnie taki mobilny konnekt wyszedl w takich trzech wersjach, umozliwiloby to korzystanie z komorkowego komunikatora konnekt bardzo szerokiej liczbie osob.
osobiscie posiadam telefon z java midp 1, siedze na gg za posrednictwem komunikatora papla, ktory natomiast uzywa transportu jabbera do gg. mimo ze dziala nie moge powiedziec ze papla spelnia moje oczekiwania
alberht
12.03.2006 - 16:27
symbian też ma kilka wersji, do tego dochodzą użytkownicy wszelkiem maści pocket pc, windows mobile phones, smartphones, itp, itd - nieprawdopodobne, szkoda byłoby przekierowywać część sił twórców Konnekta i wtyczek na rozwijanie ich na kilka platform
KoSiarzPL
12.03.2006 - 16:34
Ja bym widzial konnekta tylko na platwormie windows (pocket pc, smartphone). Duzo by nie trzeba bylo przepisywac. Chyba jednak Kmobile, to odlegla przyszlosc.
Quattrox
12.03.2006 - 18:29
ogolnie chcialbym miec konnekta na komie... motorolka v360... papla dla mnie srednia jest
no dobra... olac wszystkie te platformy i oprocz windy jeszcze jave bo to uniwersalny jezyk na wszystkie maszyny
Olórin
13.03.2006 - 19:40
A ja zapytam... Jak wyobrażacie sobie obsługę obecnego Konnekta na wyświetlaczu rzędu 200x200 pikseli? Większości funkcji i tak by to nie miało... i czy to byłby w ogóle K? Czy sama nazwa?....
arct!c
13.03.2006 - 19:50
Nazwa, marka, renoma
Zdaje sobie sprawę z tego że większość rzeczy by nie znalazło miejsca w wersji mobilnej. Ładna lista kontaktów, okno rozmowy ze stylem (kIEview), kzmieniacz, kA2, sieci: jabber, gg, tlen i więcej mi nie trzeba
Olórin - bo teraz taniej jeest wejść na komie na jakiś komunikator niż wysyłać 100 sms'ów o0 i podobnie jak jestem zadowolony z Opery mini - bardzo będę się cieszył z kMobile
Mi starczyłoby
#1 przycisk - menu > rozmowa, kto to ?, kontakty > [dodaj kontakt, usun, zablokuj, szukaj]
#2 przycisk - status > opis, dost, poroz ... etc
dół - góra
poruszanie się po liście kontaktów
prawo - lewo
przełączanie pomiędzy rozmowami (zakładkami)
QUOTE(Olórin @ 13.03.2006 - 19:44)
A ja zapytam... Jak wyobrażacie sobie obsługę obecnego Konnekta na wyświetlaczu rzędu 200x200 pikseli? Większości funkcji i tak by to nie miało... i czy to byłby w ogóle K? Czy sama nazwa?....
nawet jesli bylby to konnekt z samej nazwy to bylby konnektem i rozwijalby sie. papla tak jak jej forum juz umarly.
a co do wyswietlacza 200x200 to raczej nie ma z tym problemow, jesli uzywales juz jakiegos komunikatora to chyba o tym wiesz
mac307
14.03.2006 - 18:46
wszystko ładnie pięknie ale do tego to by musiał powstac mowy team, bo póki co w wersji windowsowej jest jeszcze duuuzo do zrobienia
arct!c
14.03.2006 - 19:37
Wystarczyłoby żeby ktoś ruszył ten projekt - napisał sam wygląd programu a później chętni by się znaleźli na pewno
a ja w ogóle nie rozumiem po co komu komunikator na komórke, przez komórke się gada albo smsy wysyła a reszta to sztuczne tworzenie zapotrzebowania rynku, snobistyczna moda, która szybko przeminie
arct!c
14.03.2006 - 20:57
Ja używam, a dlaczego? BO TANIEJ wychodzi niż rozmowa czy sms. Za 20gr z jedną osobą mogę gadać dobre 2 godziny. I na pewno bardziej dokładnie się dogadam niż przez smsa.
Lwiczek
14.03.2006 - 21:17
No tak... zanim cos sie wklepie przez komunikator to faktycznie... za 20gr to duzo szybciej i pewniej sie czlowiek dogada dzwoniac do drugiej osoby
arct!c
14.03.2006 - 22:35
Ja w swojej motorolce E398 pisze tak samo szybko jak sms'a, a to dlatego ze 'okienko rozmowy' obsługuje słownik (I-TAP jeśli chodzi o motorole)
Olórin
14.03.2006 - 22:49
A czym różni się I-TAP od T9?
arct!c
15.03.2006 - 09:01
T9 to
Siemensowy i bodajże
Nokiowy słownik,
I-TAP jest to, to samo co
T9 z tym że pod banderą
Motoroli
Lwiczek
15.03.2006 - 14:52
Hmm...nie powiesz mi, ze szybciej piszesz niz mowisz
A i jakos nie moge sie przyzwyczaic do uzywania t9... za czesto 'trafia' w slowa ktorych nie chce :/
Jak dla mnie to iTap uczy się używanych przez nas często wyrazów i podrzuca je jako pierwszą propozycję. Na prawdę dzięki niemu można szybko pisać smsy, jeśli ma się komórkę jakiś okres czasu i dodane masę wyrazów do słownika ( bo wielu brakuje, no ale to w końcu nie polski telefon ).
btw. Czy ta dyskusja ma dalszy sens? I tak się na razie nikt nie kwapi do zrobienia mobilnej wersji i chyba szybo sie to nie zmieni...
QUOTE(zhvir @ 14.03.2006 - 20:09)
a ja w ogóle nie rozumiem po co komu komunikator na komórke, przez komórke się gada albo smsy wysyła a reszta to sztuczne tworzenie zapotrzebowania rynku, snobistyczna moda, która szybko przeminie
No to bardzo ciekawe, dla mnie to coś bardzo wygodnego. Czesto trace duzo czasu na podrozowanie, a tak w latwy sposob moge sie dogadac z moimi wspolpracowanikami, szefem. Jadę sobie autobusem i uzgadniam opcje projektów.
A piszę prawie tak samo szybko jak na zwykłej klawiaturze. Moja klawierka + słownik = brak problemu.
Link do obrazka.
arct!c
15.03.2006 - 17:31
Zamknąć do póki nie trafi się nikt kto będzie chciał coś w tym kierunku zrobić. Wtedy niech pod klepie na bajery do moda, a on otworzy
QUOTE(zhvir @ 14.03.2006 - 20:09)
nie wiem skad jestes...
ale u mnie w polsce ta "moda" napewno nie przeminie, gadanie na internetowym gprsie wychodzi okrutnie tanio w porownianiu do smsow, nawet tych smsow za 1gr
ja mam rozkladana nokie wiec mam pelna klawe qwerty i pisze z taka sama predkoscia jak na zwyklej klawiaturze od kompa, a na T9 jest minimalnie wolniej.
po co komu smsy jak mozna pisac tak samo szybko na gg i taniej
Jakie mily nawiązanie do mojego poprzedniego postu w tym temacie. Mysle ze kazdy "zmobilizowany" tak mysli.
end_pl
30.03.2006 - 20:04
są też osoby uzaleznione (jak ja) które potrzebują kontaktu wszędzie...
i też są osoby posiadające nokie communicator o ekraniku 640x200, i sie tutaj chyba nikt nie przyczepi do małego ekranika
a co z wersją pod windows ce? pod palmtopem... tez by bylo milo, szczegolnie ze zamierzam sie w takowego zaopatrzyc
Bartholomew
13.04.2006 - 09:14
QUOTE(Olórin @ 13.03.2006 - 20:44)
http://komkom.alternatywa.info/pl/screenshots.htmlJak widać można upchać multi-komunikator na wyświetlacze nawet mniejsze niż 200x200.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.