Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konnekt wersja komorkowa
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
MusX
pewnie to denerwujacy temat bo trzeba wszystko pisac od nowa, ale konkurencja [aqq, gg] posiada komorkowe wersje swoich komunikatorow. i przydaloby sie zeby taki swietny komunikator jak konnekt tez mial swoj odpowiednik na komorke.

jesli pomysl przejdzie to widze 3 mozliwosci
na jave midp 1
na jave midp 2
na symbiana

przydalby sie zeby wlasnie taki mobilny konnekt wyszedl w takich trzech wersjach, umozliwiloby to korzystanie z komorkowego komunikatora konnekt bardzo szerokiej liczbie osob.

osobiscie posiadam telefon z java midp 1, siedze na gg za posrednictwem komunikatora papla, ktory natomiast uzywa transportu jabbera do gg. mimo ze dziala nie moge powiedziec ze papla spelnia moje oczekiwania wacko.gif
alberht
symbian też ma kilka wersji, do tego dochodzą użytkownicy wszelkiem maści pocket pc, windows mobile phones, smartphones, itp, itd - nieprawdopodobne, szkoda byłoby przekierowywać część sił twórców Konnekta i wtyczek na rozwijanie ich na kilka platform
KoSiarzPL
Ja bym widzial konnekta tylko na platwormie windows (pocket pc, smartphone). Duzo by nie trzeba bylo przepisywac. Chyba jednak Kmobile, to odlegla przyszlosc.
Quattrox
ogolnie chcialbym miec konnekta na komie... motorolka v360... papla dla mnie srednia jest smile.gif
MusX
no dobra... olac wszystkie te platformy i oprocz windy jeszcze jave bo to uniwersalny jezyk na wszystkie maszyny smile.gif
Olórin
A ja zapytam... Jak wyobrażacie sobie obsługę obecnego Konnekta na wyświetlaczu rzędu 200x200 pikseli? Większości funkcji i tak by to nie miało... i czy to byłby w ogóle K? Czy sama nazwa?....
arct!c
Nazwa, marka, renoma wink.gif Zdaje sobie sprawę z tego że większość rzeczy by nie znalazło miejsca w wersji mobilnej. Ładna lista kontaktów, okno rozmowy ze stylem (kIEview), kzmieniacz, kA2, sieci: jabber, gg, tlen i więcej mi nie trzeba wink.gif
tomq
Olórin - bo teraz taniej jeest wejść na komie na jakiś komunikator niż wysyłać 100 sms'ów o0 i podobnie jak jestem zadowolony z Opery mini - bardzo będę się cieszył z kMobile tongue.gif

Mi starczyłoby
#1 przycisk - menu > rozmowa, kto to ?, kontakty > [dodaj kontakt, usun, zablokuj, szukaj]
#2 przycisk - status > opis, dost, poroz ... etc

dół - góra
poruszanie się po liście kontaktów

prawo - lewo
przełączanie pomiędzy rozmowami (zakładkami)

wink.gif
MusX
QUOTE(Olórin @ 13.03.2006 - 19:44) *

A ja zapytam... Jak wyobrażacie sobie obsługę obecnego Konnekta na wyświetlaczu rzędu 200x200 pikseli? Większości funkcji i tak by to nie miało... i czy to byłby w ogóle K? Czy sama nazwa?....

nawet jesli bylby to konnekt z samej nazwy to bylby konnektem i rozwijalby sie. papla tak jak jej forum juz umarly.
a co do wyswietlacza 200x200 to raczej nie ma z tym problemow, jesli uzywales juz jakiegos komunikatora to chyba o tym wiesz
mac307
wszystko ładnie pięknie ale do tego to by musiał powstac mowy team, bo póki co w wersji windowsowej jest jeszcze duuuzo do zrobienia
arct!c
Wystarczyłoby żeby ktoś ruszył ten projekt - napisał sam wygląd programu a później chętni by się znaleźli na pewno smile.gif
zhvir
a ja w ogóle nie rozumiem po co komu komunikator na komórke, przez komórke się gada albo smsy wysyła a reszta to sztuczne tworzenie zapotrzebowania rynku, snobistyczna moda, która szybko przeminie
arct!c
Ja używam, a dlaczego? BO TANIEJ wychodzi niż rozmowa czy sms. Za 20gr z jedną osobą mogę gadać dobre 2 godziny. I na pewno bardziej dokładnie się dogadam niż przez smsa.
Lwiczek
No tak... zanim cos sie wklepie przez komunikator to faktycznie... za 20gr to duzo szybciej i pewniej sie czlowiek dogada dzwoniac do drugiej osoby tongue.gif
arct!c
Ja w swojej motorolce E398 pisze tak samo szybko jak sms'a, a to dlatego ze 'okienko rozmowy' obsługuje słownik (I-TAP jeśli chodzi o motorole)
Olórin
A czym różni się I-TAP od T9?
arct!c
T9 to Siemensowy i bodajże Nokiowy słownik, I-TAP jest to, to samo co T9 z tym że pod banderą Motoroli smile.gif
Lwiczek
Hmm...nie powiesz mi, ze szybciej piszesz niz mowisz tongue.gif A i jakos nie moge sie przyzwyczaic do uzywania t9... za czesto 'trafia' w slowa ktorych nie chce :/
zimaq
Jak dla mnie to iTap uczy się używanych przez nas często wyrazów i podrzuca je jako pierwszą propozycję. Na prawdę dzięki niemu można szybko pisać smsy, jeśli ma się komórkę jakiś okres czasu i dodane masę wyrazów do słownika ( bo wielu brakuje, no ale to w końcu nie polski telefon ).

btw. Czy ta dyskusja ma dalszy sens? I tak się na razie nikt nie kwapi do zrobienia mobilnej wersji i chyba szybo sie to nie zmieni...
Sad
QUOTE(zhvir @ 14.03.2006 - 20:09) *

a ja w ogóle nie rozumiem po co komu komunikator na komórke, przez komórke się gada albo smsy wysyła a reszta to sztuczne tworzenie zapotrzebowania rynku, snobistyczna moda, która szybko przeminie

No to bardzo ciekawe, dla mnie to coś bardzo wygodnego. Czesto trace duzo czasu na podrozowanie, a tak w latwy sposob moge sie dogadac z moimi wspolpracowanikami, szefem. Jadę sobie autobusem i uzgadniam opcje projektów.
A piszę prawie tak samo szybko jak na zwykłej klawiaturze. Moja klawierka + słownik = brak problemu.

Link do obrazka.
arct!c
Zamknąć do póki nie trafi się nikt kto będzie chciał coś w tym kierunku zrobić. Wtedy niech pod klepie na bajery do moda, a on otworzy wink.gif
MusX
QUOTE(zhvir @ 14.03.2006 - 20:09) *

nie wiem skad jestes...
ale u mnie w polsce ta "moda" napewno nie przeminie, gadanie na internetowym gprsie wychodzi okrutnie tanio w porownianiu do smsow, nawet tych smsow za 1gr laugh.gif
ja mam rozkladana nokie wiec mam pelna klawe qwerty i pisze z taka sama predkoscia jak na zwyklej klawiaturze od kompa, a na T9 jest minimalnie wolniej.
po co komu smsy jak mozna pisac tak samo szybko na gg i taniej
Sad
Jakie mily nawiązanie do mojego poprzedniego postu w tym temacie. Mysle ze kazdy "zmobilizowany" tak mysli.
end_pl
są też osoby uzaleznione (jak ja) które potrzebują kontaktu wszędzie...

i też są osoby posiadające nokie communicator o ekraniku 640x200, i sie tutaj chyba nikt nie przyczepi do małego ekranika smile.gif

a co z wersją pod windows ce? pod palmtopem... tez by bylo milo, szczegolnie ze zamierzam sie w takowego zaopatrzyc wink.gif
Bartholomew
QUOTE(Olórin @ 13.03.2006 - 20:44) *

http://komkom.alternatywa.info/pl/screenshots.html

Jak widać można upchać multi-komunikator na wyświetlacze nawet mniejsze niż 200x200.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.