Witam Chcialbym sie spytac czy jest mozliwosc wprowadzenia 3 kolorow w tej wtyczce :> Jezeli nie to czy moze ktos zrobic jakas łatke ... [ Chodzi mi o tlo Okienka ] Jezeli sie nie da to trudno
z gory dziekuje za odp. ;]
zhvir
14.03.2006 - 11:37
??? !!!
bakerss
14.03.2006 - 12:40
Jemu chyba chodzi o ustawienie 3 koloru dla gradientu ;] Na dzień dzisiejszy takie cos nie jest mozliwe ;]
Joe
14.03.2006 - 20:52
Gradient :|? yy nie wiem jak to sie nazywa szczerze mowiac :/ sorry za niejasnosci :/ dopiero dzisiaj zainstalowalem tę wtyczke i chcialem uzyskac efekt flagi Etiopii , ale jak mowisz, ze nie jest mozliwe to szkoda Moglby ktos zrobic jakas wtyczke / łatke, ktora umozliwialaby wprowadzenie 3 kolorow w gradiencie :> [yy jak to sie odmienia :| ?]
Trial
14.03.2006 - 21:02
nie bedziemy rozdrabniac sie na drobne moze pozniej w przyszlosci mialo by byc 5 kolorow no i lekkie falwoanie i jakies cienie no i wogole ..... aaaaaaa
po to sa bitmapy mozesz zaladowac sobie bitmape wlasnorecznie przygotowana w jakims "PAINT-cie" nom i juz problem rozwiazany
Paweł Tomaszewski
19.03.2006 - 20:23
Podepnę się do wątku bo nie chcę zakładać osobnego tematu. Da się coś zrobić aby tekst w okienku Konnekta był bardziej czytelny po zaaplikowaniu wtyczki TłoK? Używam Clear Type i niestety nazwy kontaktów stają się nieczytelne. Jak wyłączę TłoKa to jest wporządku ale wtedy nie ma tego fajnego obrazka w tle. A moze by tak jakiś WishList do autorów Konnekta aby wprowadzili taką opcję na samego Konnekta zamiast posiłkowac się wtyczką która działą tylko na standardowe fonty (bez antialiasu lub Clear Type)?
Na poniższych zrzutach widać dokładnie w czym jest problem...
Aule
19.03.2006 - 20:27
W konnekcie nawet UI jest wtyczka, więc nie może byc funkcji wbudowanej... A problem z CT to normalka, będzie kiedyś (mam taką nadzieje) przez Triala naprawiony.
zhvir
20.03.2006 - 11:35
Da się coś zrobić aby tekst w okienku Konnekta był bardziej czytelny po zaaplikowaniu wtyczki TłoK?
Częściowe i tymczasowe (mam nadzieję) rozwiazanie problemu z clear type jest podane tutaj
Paweł Tomaszewski
20.03.2006 - 23:56
Dzięki za odpowiedź. No cóż. Pozostaje czekać na nową wersję wtyczki. Chociaż chwilowo znalazłem rozwiązanie. Włączyłem przeźroczystość okienka Konnekta. Mam fajne tło na pulpicie więc nawet Konnekt nieźle teraz wygląda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.