Kliknij, aby zobaczyć załącznik (zahnPlasticRound.zip)Niestety, eksperymenty z zaokragleniem koncowek grup wiadomosci zimaq'owa metoda 'na chama' nie bardzo mnie zadowolily, wiec w wersji Round zmienia sie tylko tyle :]
- zaokraglone prawe gorne rogi wiadomosci
- zaokraglane prawe gorne rogi statusow
- komunikaty w koncu wygladaja tak, jak powinny
- styl radzi juz sobie z rozdzielczosciami powyzej 1024x768
Nadal dostepna jest rowniez wersja prostokatna :]
http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=6188[Dzieki komukolwiek, kto wyreczyl mnie w przerzucaniu posta :]]
Jeszcze, jak już kiedyś Riddle wspominał, można pokombinować z ujemnymi marginami, ale czy kIEview to przetrawi - nie wiem, nie próbowałem.
btw. ładne, ale przydało by się kilka kolorów więcej
John Cooper
20.03.2006 - 16:32
Ładny styl, podobny jest do takiego jednego, ale nie moge sobie przypomnieć do jakiego konkretnie...
Cooper chodzi Ci o rid-gradiental
tylko tu widać zaokraglen wiecej
Az, z ciekawosci, sprawdzilem tego Gradientala. Szkoda, ze nie wiedzialem o nim, zanim zaczalem robic Plastic :]
Jakkolwiek, u mnie, jak w Adium, zaokraglenie rozciaga sie do pierwszej wiadomosci, nie ogranicza sie do headera :]
[btw, niech mnie ktos wtajemniczy, dlaczego nie wyswietlaja sie dwa pozostale zalaczniki w pierwszym poscie?]
riddle
20.03.2006 - 21:46
Nie wyświetlają się, bo należą do innego postu. Usuń tam a dodaj tutaj.
a jest moze szansa na wersje z czarnym tlem ?
Troche pokombinowalem z ciemna wersja... ale nie wygladalo to dobrze.
Zatem - raczej nie nalezy sie spodziewac takowej.
Ale popracuje jeszcze nad mozliwoscia wybrania kolorow odbiorcy i nadawcy :]
A można liczyć, że wybór kolorów będzie też w "standardowym" zahnPlastic?
EDIT:
Zmieniłem, sorka za błąd.
Mozna :]
Najpewniej zmiana kolorow w standardowym zahnPlastic pojawi sie najpierw, w celach testowych.
[btw, to w ten sposob pisze sie te nazwe. bylbym wdzieczny za zmiane nazwy tego tematu :]]
No
wreszcie znalazłem coś do mojego stylu Windowsa
Faktycznie przypomina rid-gradiental ale jest kilka różnic. Można by też zrobić wersje czarno-białą albo coś w tym stylu.
Pozdrawiam
Chciałem się zapytać, czy jakieś prace postępowe są? Czekam/y z niecierpliwością...