Witam!
Jako, ze to moj pierwszy post na tym forum to też prosze o wyrozumiałość.
Otóż...
Wczoraj zainstalowałem sobie konnekta i zacząłem dostrajac go sobie to wlasnych potrzeb ect.
I niestety jest kilka rzeczy które mnie lekko irytują i chciałbym się nimi podzielic:
1. Działanie wtyczki k.Notify - sama wtyczka w porządku, ale niestety kwestia powiadamiania o nowej wiadomości jest moim zdaniem dość dyskusyjna. Można wybrać albo żeby powiadomienie znikało po paru chwilach(3x okres standartowy), albo zeby zostawała dopoki sie na nią nie kliknie;/
Przy włączonym okienku rozmowy jest to dosc irytujące bo przecież skoro rozmawiam z dana osoba to widze ze ona do mnei pisze i nie musze miec nad zegarkiem dymka z ta informacja, a jesli ustawie na znikanie informacji po czasie to niestety jeśli przegapie ten komunikat to poźniej już się o nim nie dowiem...
Ogólnie rzecz biorąc - czy nie da się ustawić, żeby komunikat nie pojawiał się gdy jest otwarte okienko rozmowy z ta osobą?
2. Druga sprawa jest troche mniej ważna, ale również tyczy się powiadamiania o nowej wiadomości - tym razem nieaktywne okiento rozmowy - w dajmy na to gg migało one w pasku zadań dopoki nie przeczytano wiadomości - tutaj raz zamruga i potem kończ - taka kosmetyka, ale dla osoby ktora dlugo siedziala na gg to juz przyzwyczajenie
3. Przekłamania w czasie nadejścia nowej wiadomości, ale z tego co czytałem to raczej sprawa nieuleczalna
4. i na koniec ustawienia wyświetlania rozmowy - w celu stworzenia bardziej zwartego(a przez to milszego dla czytajacego) układu rozmowy włączyłem opcję "Grupuj wiadomości od tego samego kontaktu" i "grupuj wiadomości jeżeli czas się nie zmienił" w ustawieniach okna rozmowy. Fajnie wygląda, lepiej się czyta tylko niestety ta druga opcja sprawia, że wyświetlany jest tylko czas przyjścia wiadomości odleglych od siebie o wiecej niż minute.
Efektem tego jest przykłądowo monolog który może ciągnąć się w nieskończoność w którym jedyną wyświetloną godziną będzie godzina przysłania pierwszyej wiadomości(patrz obrazek 1) Niestety gdy ta opcja jest wyłączona każda wiadomość znajduje się w osobnym "bloku"(w kazdym razie tak jest wprzypadku używanego przezemnie css'a - rid-gradiental.css - patrz obrazek 2) . Czy nie ma jakiegoś sposobu(inny css czy cokolwiek?), żeby pozostawić formę blokową i przy okazji wyświetlać czas nadejścia w każdej wiadomości(tak jak w przypadku gdy czas pomiedzy wiadomościami wiekszy niż minuta - patrz obrazek 3)?
obrazek 1
obrazek 2
obrazek 3
Nie wykluczam, że opisane przeze mnie powyższe "usterki" są celowe albo wynikają z mojej niewiedzy - jeżeli tak jest to proszę wyprowadzić mnie z blędu.
W chwili obecniej nic wiecej nie przychodzi mi do głowy.
Oczywiście, abstrahując od wymienionych bledow, uważam, że Konnekt jest bardzo przyjemny i warto było się na niego przesiąść
Mam nadzieje, ze potrafiłem jako tako przedstawić nurtujące mniee problemy i w ogole ktokolwiek jest w stanie pojąc o co mi chodzi