QUOTE(daroc @ 10.04.2006 - 19:37)
Swoją drogą mi również nie podoba się sposób przedstawiania historii rozmów. Brak możliwości przeglądania rozmów chronologicznie (bez podziału na kontakty)
Głowy nie dam, ale to by się chyba dało zrobić za pomocą odpowiedniego wyrażenia regularnego w wyszukiwarce? Nie zrażaj się do szukajki - po 20 minutach eksperymentowania można sobie wypracować efektywny sposób szukania
Dla mnie z kolei moduł historii w Konnekcie to wzór dla wszystkich innych IM. Kto siedział dłużej na Mirandzie ten doceni nawet historie z GG, ale to inna sprawa
to, że można używać wyrażeń regularnych i np. wyszukiwać same linki w rozmowach z danym kontaktem (dodatkowo uzupełniając je o kontekst, bo można ustawić, żeby pokazywało x linijek przed i x linijek po wyniku, czyni to fenomenalnym narzędziem). Dla mnie archiwum rozmów zawsze stanowiło pewne przedłużenie bookmarków i do tej części K nigdy zastrzerzeń nie miałem
w ogóle FAQ możnaby uzupełnić takimi tutorialami o tym jak daną funkcje wykorzystywać w praktyce np. mały tutorial efektywnego wyszukiwania w historii, czy najwygodnieszych skrótów klawiszowych (to drugie naciągane lekko
)