bkoper
11.04.2006 - 20:26
Witam.
Mam w domu dwa komputery, stacjonarny PC i laptop.
Są one połączone w sieć i zazwyczaj PC działą non-stop, natomiast laptop włączany jest w razie potrzeby.
Chciałbym po włączeniu laptopa odbierać wiadomości i korzystac z Konnekta i na dużym komputerze i na laptpie, teraz sytuacja wygląda tak; jeżeli włączone są oba konnekty na jeden numer to albo jeden albo druga z kopii Konnekta rozłącza się. Wiem że to normalne, ale czy jest możliwość aby korzystać z tego samego numeru na dwóch komputerach?
jiobel.
11.04.2006 - 20:53
Chodzi zapewne o Gadu-Gadu. W takim wypadku nie ma raczej takiej możliwości (jeśli dobrze zrozumiałem to, o co Tobie chodzi).
Jeśli chcesz mieć jeden adres, na jaki ludzie to Ciebie piszą i kilka zasobów (np. komputer1, komputer2, dom, praca) z przez Ciebie ustalanymi priorytetami ważności to polecam Jabbera.
Wujek Googiel powie o co tak naprawdę chodzi. ;-)
KoSiarzPL
11.04.2006 - 22:02
Tyle, że konnekt nie obsługuje zasobów. PSI za to obsługuje
KoSiarz - że co?
KoSiarzPL
12.04.2006 - 14:09
Ja się łącze ale ostatnio chrome ma problemy. To co zimqu przedstawił jest dostępne przy posiomie zaawansowania PRO. Porażka, Chyba jak jestem zaawansowany to ta opcja też powinna być a Hao mówił że pro różni się od zaawansowanego tym iż na tym wyzszym nie ma podpowiedzi :/
hmmm a pomyslales o VNC ? tak bedzie 1000 razy łatwiej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.