QUOTE(Ludwik)
QUOTE(cRoMo)
Napisalem tak, bo nie uwazam, by hao zdecydowal sie zarowno na moj pomysl i jednoczesnie na bannery GG (w perspektywie pozniejszej). Chociaz na upartego, gdy juz bedzie interfejs dla bannerow i \"umowa\" z SMS-Express, mozna raz dziennie, jako pierwszy banner wyswietlic \"Pajacyka\".
Sorry, ale to brzmi jak jakiś sposób "przechytrzenia" Hao.
Primo: wielokrotnie, a praktycznie w kazdym prypadku konsultowalem pierw swoje propozycje z hao, zanim umiescilem je tutaj, na Forum. Mysle, ze to wystarczajacy dowod (ktory hao sam moze potwierdzic?) mojej lojalnosci. W tym przypadku zrobilem inaczej, poniewaz hao rzadko ostatnio pojawia sie na gg i w zwiazku z tym zamiescilem swoje "wypociny" (sic!) od razu.
Secundo: wracajac do poczatku:
QUOTE(cRoMo)
Pisze to dlatego, iz wolalbym klikac codziennie w banner PAH-u (Polskiej Akcji Humanitarnej), anizeli ogladac reklamy badziewnego SMS-Express.
W tym wyrazeniu zakladalem sytuacje, w ktorej banner PAH umieszczony jest zamiast banneru SMS-Express w oknie rozmowy Konnekta. Wole ogladac taki banner i w niego klikac raz dziennie, anizeli ogladac bannery SMS-Express (bo nigdy w GG w nie nie klikalem i zdecydowanie nie bede w K'u). Kazdy wie, jaka jest jakosc uslug tej firmy i chcac-niechcac kazdy sie zgodzi.... Jednak w pozniejszym wyrazaniu mojej opinii napisalem, iz lepiej byloby zrealizowac banner Pajacyka w formie splashscreena, biorac pod uwage interesy hao i torna, tj. wykorzystanie bannerow SMS-Express w oknie rozmowy w celu pozostatnia w zgodzie z prawem. Lecz ostatecznie stwierdzilem, iz najlepiej byloby "jako pierwszy banner [...dziennie] wyswietlic "Pajacyka"." Gdzie tutaj do
cholery widzisz moj interes w przechytrzaniu Hao???!!!
QUOTE(cRoMo)
KAZDE klikniecie to 5 gr, bo w przeciwiniestwie do innych systemow bannerowych, tutaj sponsor NAJPIERW placi, a dopiero potem odejmuje sie klikniecia od \"pakietu\" jaki \"zakupil\".
No właśnie - pieniędzy wpływa tyle ile zdecydował się dać sponsor, niezależnie od tego czy kliknięć było dużo czy bardzo dużo :]
Zatem jak wytlumaczysz rosnaca ilosc klikniec i tym samym obiadow? Uprzedze Twoja odpowiedz i powiem tak: owszem, klikniecia czesto nie zostaja zaliczone (i tym samym obiadow nie jest tyle, ile rzeczywistych klikniec). Jednak
ilosc odwiedzin strony jest liczona niezaleznie od ilosci klikniec i to jest najwazniejsze dla kazdego sponsora. Nawet, gdy nie pomozemy PAH w zarabianiu, "podbijemy" statystyki wabiac kolejnych sponsorow. I to (!) wlasnie sprawia, ze ilosc obiadow rosnie, mimo, ze liczba rzeczywistych (tych "niezaliczonych") klikniec jest wieksza od liczby uwzglednianej w statystykach....
Konczasc ostatecznie: szkoda, ze nie skomentowales tego, co napisalem o mozliwosci wprowadzenia nowej oferty przez PAH dla swoich reklamodawcow w zwiazku z nowa funkcją K'a... Najwazniejsza jest przeciez konsultacja z PAH, a Wy (nie kierujac tego slowa do wszystkich) zachowujecie sie, jakbyscie znali wszystkie fakty, statystyki i techniki marketingowe
PS. Jest mi bardzo przykro... Przede wszystkim dlatego, ze malo kto wyraza entuzjazjm wobec jakiejkolwiek proby pomocy glodnym dzieciom - nawet gdyby ostatecznie inicjatywa nie przyniosla rezultatu, z gory jestescie nastawieni na fiasko calego pomyslu. Troche mniej, ale rowniez przykro mi, ze Ludwiku wysuwasz oskarzenie o probe "przechytrzenia" hao, w swietle interesu glodnych dzieci, o ktore tutaj tak naprawde chodzi
PS2. Stracilem entuzjazm w stosunku do projektu K'a.....
EOT z mojej strony :shock: :cry: