Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Trzy pytania - pasek tytulowy, okno rozmowy i grupowanie kontaktow
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Solos
Witam,

niestety nie mam doswiadczenia w grzebaniu w konnekcie w celu modyfikowania wygladu, ale zgodnie z zasada, ze czlowiek uczy sie cale zycie, postanowilem sie za to zabrac i dostosowac swojego Konnekta tak jak bym chcial zeby wygladal.

Znalazlem styl, ustawilem go sobie i teraz chce go troche zmodyfikowac i ustawic jeszcze kilka rzeczy. W zwiazku z tym mam trzy pytania. Pierwsze dwa sa zwiazane z tym oto zdjeciem Konnekta (od riddle):

http://www.konnekt.info/forum/index.php?ac...pe=post&id=2061

1. Jak zmienic kolor paska tytulowego Konnekta (w tej chwili mam standardowy niebieski bialy tekst, chcialbym miec np. taki jak na tym zdjeciu?

2. W jaki sposob ustawic grupowanie kontaktow i zmienic tekst w poszczegolnych grupach (tak jak na obrazku)? Chodzi mi o zmiane np. dostepny na dostepni itp. Poza tym, w tej chwili jak sobie ustawie grupowanie kontaktow alfabetycznie, to mam najpierw ludzi ze stanem Dostepny, potem Nieosiagalny i na koncu Zaraz wracam. Chcialbym zmienic kolejnosc tzn. miec np. Nieosiagalny na samym koncu listy, a Zaraz wracam tuz po Dostepny. Jak to zrobic?

3. Jak ustawic na stale, zeby paski na siebie nie nachodzily w oknie rozmowy? (zalaczam zdjecie)

http://michalr79.fm.interia.pl/area001.jpg

Pozdrawiam,
Solos
Abraxas
1. To se ne da. Ten element jest zależny od stylu windowsa.
2. Wtyczka SprzątaczKa. Ustawienia -> Lista kontaktów -> Grupowanie. Na screenie który pokazałeś jest włączone grupowanie wg statusu.
3. Złap za ten przerywany pasek i po prostu przesuń, a potem prawoklik na nim i "zablokowany"
Solos
1. Rozumiem. No trudno.
2. Sprobuje jak wroce z pracy smile.gif
3. Robilem tak, ale to dziala tylko dla kontaktu, w ktorym wykonuje ten manewr i tylko do momentu wylaczenia Konnekta. Pozniej znowu jest zle (mimo, ze zablokuje pasek). Konnekt jakby na sile wraca po restarcie do ustawien domyslnych. Jak to zmienic dla wszystkich kontaktow i tak, zeby sie nie zmienialo na zle po restarcie Konnekta?
KoSiarzPL
3. Otworz konekta, otworz tylko JEDNO okno rozmowy, zmien ustawienia paska, przytrzymaj shift i zamknij okno, zrestartuj konnekta.
Hunter67
Mam pytanie nawiązujące do pytania 2go Solos'a. Mianowicie, czy można na liscie kontaktów tworzyć sobie dowolne grupy? W jedenj zakładce, na jednej liscie kontaktów. Tak jak na screenie riddle'a np. "chętni do rozmowy".
Graveer
Na screenie jest ustawione grupowanie wg statusu kontaktu.
Robert051
QUOTE(KoSiarzPL @ 25.04.2006 - 10:45) *

3. Otworz konekta, otworz tylko JEDNO okno rozmowy, zmien ustawienia paska, przytrzymaj shift i zamknij okno, zrestartuj konnekta.

rpobie tak i d**a nie działa POMOCY!!
Hipoteza
Co do 1. Trochę się da. Zmień sobie po prostu styl windowsa- nie tylko konnekt będzie lepiej wyglądał, ale i cały pulpit. Ten klasyczny niebieski, trochę zalatuje wsią jakby nie patrzeć. Jest cała masa niezłych styli.
Jeśli chodzi o resztę musiałabym pokombinować, ale na pewno jest ktoś kto ma to już za sobą i Ci pomoże... wink.gif
EcstasyxXx
A ja mam pytanie odnośnie grupy kontaktów, otóż są one sortowane alfabetycznie, czy da się to zmienić? Chciałbym sam ustalać kolejność grup, czyli nie A, B, C tylko np. B, C, A... ?
zhvir
@EcstasyxXx: zauważ, że jeżeli masz stworzone swoje własne grupy (np. praca, koledzy itp.) to przy ustawionym sortowaniu liczbowym (malejąco lub rosnąco) jeżeli zmienisz nazwę którejś grupy to grupa ta wskoczy na samą górę lub na sam dół listy (w zależności od ustawienia malejąco - rosnąco

i tak apropos tego myku czy byłby ktoś w stanie popełnić malutką wtyczkę ustawiającą dzięki podanej wyżej zasadzie grupy dowolnie na liście kontaktów? bo to chyba ne jest trudne w odpowiedniej kolejności automatycznie pozmieniać nazwy grup :>
EcstasyxXx
No właśnie chodzi mi o tą dowolność sortowania grup, czyli możliwości przeciągania w górę, w dół, na środek - wg własnego uznania smile.gif
piecu
QUOTE(KoSiarzPL @ 25.04.2006 - 10:45) *
przytrzymaj shift i zamknij okno

Co daje ten shift?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.