ciaastek
29.04.2006 - 17:33
Dlatego też zakładam nowy temat.
Chodzi o własny numer (kontakt) na liście. I to nie tylko gg, ale również innych sieci (w ramach możliwości). Z tego co pamiętam w tlenie rozwiązano to wtyczką myself (w gg było to domyślne) z innych komunikatorów nie korzystałem.
Dla mnie było by to może nie tyle ułatiwieniem... co zmianą kosmetyczną. Wogóle skoro taka możliwość była standardowo w gg, jako wtyczka w tlenie, to dlaczego niemoże być jako wtyczka w konnekcie?
Dzieki dla twórców wtyczek za głębsze pomyślenie nad tym
(oczywiście tok myślenia proszę skierować w strone stworzenia wtyczki
)
dulek000
30.04.2006 - 06:04
Dodaj siebie w sieci kLAN.
ciaastek
30.04.2006 - 06:44
Niemam LAN'a więc jaka jest nazwa sieciowa mojego komputera?
Pozatym nie o to mi chodzilo bo np. kontakty z gg mam na innej zakładce...
bakerss
30.04.2006 - 08:04
No niestety, jest duzo sposobów na zobaczenie swojego opisu, ale tego akurat nie ma ;]
można przez transport jabbera zobaczyć swój opis...
Mozna sobie ustawic w opcjach-->formatowanie pol-->tytul okna glownego: " {[status] }{info} "
-- file is missing --
wtedy mamy wyswietlany nasz opis na gorze okna glownego (zamiast np: "KONNEKT (jakas wersja) (nasz profil)")
-- file is missing --
A status widac w tray'u zawsze, wiec po co nam nasz wlasny kontakt na liscie? Schizofrenia:]
nie łatwiej kZmieniaczem?
QUOTE(ved @ 30.04.2006 - 12:38)
Mozna sobie ustawic w opcjach-->formatowanie pol-->tytul okna glownego: " {[status] }{info} "
-- file is missing --
wtedy mamy wyswietlany nasz opis na gorze okna glownego (zamiast np: "KONNEKT (jakas wersja) (nasz profil)")
-- file is missing --
A status widac w tray'u zawsze, wiec po co nam nasz wlasny kontakt na liscie? Schizofrenia:]
Dziwne bo u mnie jakos to nie działa. Wpisałem w pole tytul okna glownego {[status] }{info}. Faktycznie pojawił się moj opis ale nie zmienia się on gdy zmienie go poprzez kZmieniacza. Dlaczego?
Abraxas
30.04.2006 - 22:50
Coś kiedyś było na ten temat. Belka tytułowa się nie odświeża. Najlepszym sposobem jest najechanie na ikonkę w tray'u po prostu.
Dziwne bo u mnie jakos to nie działa. Wpisałem w pole tytul okna glownego {[status] }{info}. Faktycznie pojawił się moj opis ale nie zmienia się on gdy zmienie go poprzez kZmieniacza. Dlaczego?
tak, bywa, chociaz u mnie dziala w pelni sprawnie wlasnie po zainstalowaniu kzmieniacza:|
Tak czy owak, jesli belka sie nie odswieza nalezy zmienic status(np, z "ukrytego" na "dostepny", etc), wtedy na pewno opis na belce sie odswiezy:]
dzisiaj zauważyłem że korzystając z wtyczki kAQQ i dodając siebie do listy widać zarówno własny stastus jak i opis
a więc ustawiając opis kzmieniaczem na wszystkich sieciach od razu zauwązycie zmianę na swoim kontakcie kAQQ
i już możecie przestać marudzić że w gg można siebie dodać a w konnekcie nie można bo dzięki kAQQ w konnkcie też działa!
ursus6 powinien dostać troche piwek od was
bakerss
5.06.2006 - 11:17
Taaa, instalowac wtyczke, tylko po to zeby dodac sie do listy kontaktów ;] i mam rozumiec ze dodajemy numer AQQ a nie GG ?
nie tylko zeby mieć siebie na liście kontaktów ale także żeby dostawać codziennie troche wapsterów i co miesiąc móc sobie wybrać jakiś bonusik na swoją komórkę
i oczywiście ze dodajemy numer aqq a nie gg... a jak ursus6 zrobi jeszcze przesyłanie plików to będzie trzeci powód zeby korzystać z kAQQ
bakerss
5.06.2006 - 13:25
Ehhh miałem cos koło 2k wapsterów, w jakims konkursie wygrałem, ale skasowałem konto, bo juz szlag mnie trafiał z tymi reklamami na kom ;] Wiec podziekuje za ta sieć;]
a tam... ja dostaję max 2 wiadomości od wapstera co miesiąc więc da sie przeżyć
Na szybko zrobione, testowalem tylko dla gg, dla tlena zrobilem analogicznie
moj_status 0.0.0.1: bylo 29
EDIT
Odkrylem maly blad, w poprzeniej wersji, znikaly ustawienia ikonki traya w Powiadomieniach, naprawione, zmienilem takze ikone i dodalem ze domyslna wartosc GG to twoj numer gg
moj_status 0.0.0.2: bylo 19
EDIT2
http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=8389A tak przy okazji, czy ten temat nie powinien byc w dziale Propozycje?
teraz to powinien być w dziale wtyczki bo nowi często szukają rozwiązania problemu własnego opisu na liście a nie bardzo potrafią sami znależć (zresztą starzy wyjadacze też o tej wtyczce nie mają pojęcia)
Developerem nie jestem wiec tematu nie zaloze, moderatorem tez nie wiec nie przeniose... Powinno byc miejsce na takie rzeczy na forum, bo teraz wszystko laduje w dziale "Tworzenie wtyczek" ktory nie do tego sluzy. Jedyne co moge zrobic to pododawac linki w tematach gdzie ludzie tego szukali
ciaastek
14.07.2006 - 11:51
Ale pozostaje fakt że {info} na górnej belce nie działa. U mnie również.
Poprostu się nie wyświetla nic :/
No bo jak juz ktos to powiedzial belka tytulowa sie nie odswieza
to trzeba poprosić jakiegoś deva/moda o założenie tematu :)
ciaastek
14.07.2006 - 12:54
No tak, nie odświeża się.
ALE!
Ustawiłem sobie jakiś opis... potem wchodze do opcji formatowanie pól i wpisuje w polu odpowiedzialnym za górną belkę głównego okna "(spacja){info}(spacja)"
a na belce u góry widze tylko "(spacja)(spacja)"
A więc? To chyba nie o odświeżanie chodzi... u koleżanki ved to działa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.