Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logo Konnekta w Wikipedii?
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
sacud
Na jakiej licencji jest logo Konnekta? Chciałbym je wrzucić do Wikipedii (taka mała reklama), ale nie wiem na jakiej licencji... Czy można wrzucić do Wikimedia Commons(miejsce do przechowywania grafik Wikipedii) logo Konnekta? Jeśli było by można, to proszę o podanie licencji, na której było by logo w Wiki:
Wikipedia:Opisy licencji grafiki
I jeszcze jedno, czy można wrzucić screeny Konnekta do Wikipedii? I też na jakiej licencji...

hao
Screeny na pewno mogą być wykorzystane.
Logo do CC raczej nie należy, bo jakby nie było to coś w rodzaju "znaku towarowego". Jestem średni w sprawach licencyjno-legalistycznych, ale publicznie wyrażam zgodę na wykorzystanie logo na wikipedii smile.gif
sacud
Dzięki, wrzuciłem już. Proszę sprawdź czy może być taka licencja, czy coś zmienić?
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Konnekt_logo.gif
stanmar
Raczej Public Domain to logo nie jest bo oznaczaloby to ze mozne je kazdy wykorzystac tak jak chce, nawet do celow komercyjnych, i ze nikt nie ma do niego praw majatkowych
Ryan
stanmar: dokładnie. Poza tym nie można wyrazić publicznie zgody na "publikację logo w WP" ponieważ nie jest to wystarczająca deklaracja, by grafika się w WP znalazła. Materiały w WP są na licencji GFDL i grafiki muszą ją też spełniać a to znaczy, że osoba kopiująca z WP z zachowaniem informacji skąd coś pochodzi musi mieć możliwość skopiowania i tekstu i grafiki.

Pewnie trochę to niejasne - generalnie nie ma dobrego sposobu na umieszczenie w polskiej WP logo firmy czy produktu, bo na polskiej WP nie można używać materiałów fair use. Wymusza to poniekąd oddanie logo komukolwiek i wszystkim, bo musi istnieć możliwość kopiowania informacji z WP.
ciaastek
Ryan, jak to zacząłem czytać to myślałem że chodzi Ci o Wirtualną Polske tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.