Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kontakty a autoryzacja
Konnekt | Forum > Pomoc > Problemy > Jabber
ved
Mam taki problem: Mam wylaczona automatyczna autoryzacje w jabberze, ale cos jest nie tak.
Kiedy wpisuje kontakt z transportu z innym serwerem na koncu, ten kontakt traktowany jest przez K jak "stary" czyli wysylanie i pobieranie statusu jest automatycznie wlaczone, co wiecej, nie moge go wylaczyc, czyl ijakby "odswiezyc" kontaktu. RObi sie paranoja, bo nie widac statusow tych osob.
Jest na to jakis sposob?
Dodawanie kontaktu od nowa tez nie pomaga, wydaje mi sie ze K jakby zapamietuje te kontakty i potem zmiany juz nic nie daja.
Jak z tym walczyc?
riddle
Czekać na nową poprawioną wersję wtyczki kJabber… ja z nią mam tyle problemów, że napisałbym z 10 postów. sad.gif
@ndy
Żeby nie zakładać nowego tematu wpisze się tutaj.
Mój problem dotyczy także autoryzacji. Gdy dodaje kontakt i w menu "Status" zaznaczam "Wysyłaj status" dostaje powiadomienie o tym że dany kontakt mnie autoryzował.
Problem tkwi w tym że zaczyna mi migać to w nieskończoność. Nic nie można zrobić z konnektem. Jedynie zabicie procesu pomaga...Problem ten zaczął sie pojawiać z nową wersją kJabbera. Przed aktualizacją problemu takiego nie miałem.
Najprawdopodobniej ktoś coś namieszał w niej naprawiając otrzymywanie pustych wiadomości gdy mieliśmy wtyczke pisaK.

kJabber w wersji 0.3.19.0

W załączniku zamieściłem logi.

Załączniki

@ndy
Znowu wystąpił problem gdy dostałem prośbę o autoryzację. Mimo jej zatwierdzania nic się nie dzieje.

Czy ktoś w końcu to poprawi ?
jiobel.
Potwierdzam. Trzeba radzić sobie Psi. Irytujące.
@ndy
Czy ktoś zajął się tym błędem?
@ndy
Kolejny raz mam ten błąd. Jednak tym razem informacja "Odbierz prośbę o autoryzację" wcale nie znika. Nawet restarty konnekta nie pomagają :]

Zróbcie coś z tym bo kur**ca człowieka trafia !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.