Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zanik napięcia zabija konnekta?
Konnekt | Forum > Inne > Archiwum > Konnekt > Support
TomAti
Cześć!

Mam problem z Konnektem... Otóż w czasie pracy na moment zaniknąło
napięcie, system po wstaniu zrobił sobie scandiska ale niestety zabiło mi
Konnekta. Po próbie uruchomienia dostaję:

bad allocation
--------------------
Unhandled Exception "bad allocation" occured.

lastIM: 1001(0x12fb38 , 0x0)(30B) [Auto Update->CORE]

Gracefull Exit

To końcowe linijki logu.
Co mam zrobić? Wyciąć wszystko i zainstalować jeszcze raz?
(kurcze - jeszcze raz zabawa z konfiguracją wink.gif
System to WinXP Pro SP1.

ozdrawiam
gilek
też takie coś miałem. na szczęście wcześniej wszystko wyeksportowałem... reinstal konnekta import opcji i znowu śmiga jak należy...
case
QUOTE(gilek)
też takie coś miałem. na szczęście wcześniej wszystko wyeksportowałem... reinstal konnekta import opcji i znowu śmiga jak należy...

3 dni temu mialem podobna rzecz: "plik cfg.dtb nie moze zostac wczytany" no i serce mi stanelo [wszystko od nowa?]
na szczescie historii nic sie nie stalo, no i god bless exPiMP !!! biggrin.gif [w kilka sekund bylo po sprawie].
TomAti
Dzięki za odpowiedzi - zawsze działa to budująco... wink.gif
Wyciąłem katalog, zainstalowałem jeszcze raz, zrobiłem
tym razem eksport ustawień smile.gif - tak na przyszłość...
hao
Najłatwiej w takich sytuacjach wycinać po jednym pliku dtb i patrzeć co się dzieje...
W wypadku gdy napisze że nie ma dostępu do cfg.dtb, to faktycznie już po jabłkach smile.gif Ale usuwając go nie tracimy np. listy kontaktów...
W Twoim przypadku problem zdarza się przy wtyczce AutoUpdate, chociaż nie wiem czy samo jednorazowe wyłączenie jej cokolwiek by pomogło...
Olórin
zapis plików z katalogu profiles można by tak zrobić jak w eMule: najpierw zapisuje do pliku cfg.dtb.bak później zmienia nazwe cfg.dtb -> cfg.dtb.old i zmienia nazwe cfg.dtb.bak -> cfg dtb. Może troche tu pomieszałem ale taki zapis był by bezpieczny dla konfiguracji, prawdą jest że spowolni to troszkę prace[cnt.dtb jest zapisywane nawet jak ktoś zmieni status] ale uchroni to przed utratą danych, mogła by być to opcja, albo tak jak w eMule ustawia się co ma tą metodą zapisywac.

BTW, exPiMP zapisuje również statusy użytkowników
case
QUOTE(Olórin)
zapis plików z katalogu profiles można by tak zrobić jak w eMule[...]

no, ten pomysl mi sie podoba. moze nie koniecznie w ten sposob, ale jakis backUp powinien byc... [chociazby tworzenie co jakis czas kopii plikow konfiguracyjnych [np. wlasnie: *.old], ktore mozna w wypadku awarii podmienic 8) ]
hao
Akurat nie robi backupa, ale zapisuje do tempa i zmienia nazwę
Olórin
OFFTOPIC:
Wczoraj miałem taki zanik napięcia że router i mój komp pracowały dalej, a drugi komp nie zresetował się, ale spadek napięcia był taki że zasilacz niepuścił sygnału reset i coś się urządzeniom pomieszało smile.gif i kompa trzeba było wyłączyć i włączyć(po resecie mysz niedziałała:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.