Więc tak. Parametr -restore wydaje się nie działać prawidłowo. Nie przekazuje parametrów do aktywnego okna Konnekta lub Konnekt te parametry niewłaściwie interpretuje. Jeśli wywołam Konnekta w ten sposób:
CODE
konnekt -restore -cnt=gg:2666854
to nic się nie dzieje. Nowy kontakt nie zostaje dodany, nie ma okienka z potwierdzeniem ani nie pyta o profil i hasło. W dodatku po dodaniu parametru -restore do poleceń w rejestrze, Konnekt całkowicie przestał reagować na linki. Zaczął działać dopiero po usunięciu tego parametru. Dla pewności jeszcze raz zainstalowałem Konnekta wybierając w instalatorze opcję aby dodał odpowiednie wpisy do rejestru. Niestety to również nie pomogło.Natomiast kiedy wywołam Konnekta poleceniem:
CODE
konnekt -cnt=gg:2666854
to Konnekt najpierw wyświetla okno wyboru profilu i dopiero po podaniu hasła pyta czy dodać nowy kontakt do listy...W związku z tym mam dwa pytania:
- Jakie dokładnie trzeba wpisać parametry w wierszu poleceń aby Konnekt dodał nowy kontakt bez pytania o profil i hasło?
- Czy da się zrobić aby od razu otwierał okno rozmowy zamiast tylko dodawać do listy?