Teraz się to zmieniło, grupa informatyków z Azji rozkodowała Skype'a i napisała program(w fazie bardzo wczesnej bety, rzekłbym nawet alfy) do obsługi protokołu bez potrzeby posiadania samego Skype'a na komputerze.
Moje pytanie i właściwie pointa tematu jest taka: czy uważacie, że dobrze, że Skype'a został "otwarty", czy wtyczka do konnekta obsługująca Skype'a jest dobrym pomysłem, i czy nie powinniśmy bardziej reklamować Actio(jako support konnekta) niż Skype'a?
Jeszcze słowem wytłumaczenia - nie jestem użytkownikiem Skype'a, choć gdyby była możliwość jego łatwego przyłączenia do konnekta to może i bym został. W sumie, nie robi mi różnicy czy powstanie wtyczka do konnekta obsługująca go, sam korzystam z Actio i uważam, że jest to dobre rozwiązanie(choć nadal czasem stwarza problemy). Ale przyznam, że miło by było porozmawiać z gronem moich przyjaciół korzystających ze Skype'a
![wink.gif](../style_emoticons/default/wink.gif)
Do Moda: nie jestem pewien czy ten post nie powinien wylądować w Hydeparku lub w jakiś przemyśleniach - ale sam problem jest także po części dla niektórych propozycją
![wink.gif](../style_emoticons/default/wink.gif)