Heh... Coś tu chyba nie pasi :?
QUOTE(gilek)
tak. zniknelo troche kodu
bedzie poprawione
QUOTE(case)
QUOTE(gilek)
bedzie poprawione
Widać jakiś wstrętny wirus który zżera kod
QUOTE(Puma)
QUOTE(case)
QUOTE(gilek)
bedzie poprawione
Widać jakiś wstrętny wirus który zżera kod
pospiech
piopawlu mial tu raczej wieksze znaczenie
alberht
21.07.2003 - 17:39
a propos eMail Notifier'a... piopawlu czu mógłbyś zrobić opcje, która umożliwiałaby kasowanie niechcianych emaili z konta??
Lukas77
21.07.2003 - 19:49
O! To by było na prawdę coś!!!
Sahasrara
21.07.2003 - 20:34
Hm, nie lepiej byłoby to zacząć w @Dev? Piopawlu może nie zauważyć tego tematu...
QUOTE(Sahasrara)
Hm, nie lepiej byłoby to zacząć w @Dev? Piopawlu może nie zauważyć tego tematu...
jak bedzie w domu to zauwazy
[i moze poprawi
]
undying
21.07.2003 - 21:29
Ja tego nie uzywam, ale za to uzywam tego programiku z
http://www.ibnet.pl/programy/skrzynka/ . Moze Piopawlu podchwyci z niego jakies pomysly i moj system tray bedzie sie radykalnie zmniejszal bo wszystko bedzie w konnekcie :-)
piopawlo kiedysd juz powiedział ze nie ma zamiaru robic klijeta pocztowego a funkcja emN jest informowanie tylko o nowej poczcie. Co nei zmienia faktu ze ajnie jak by pio zmienil na ten temat zdanie
undying
22.07.2003 - 21:42
ja wiem czy dodanie opcji kasowania niechcianej poczty robi z plugina program pocztowy? pomysl o modemowcu ktory dostaje niechcianego 5mb e-maila... dostaje o nim powiadomienie przez wyxa konnekta i moze go wykasowac
Sahasrara
23.07.2003 - 08:42
Równie dobrze może to zrobić za pomocą reguł w programie pocztowym. Im więcej niepotrzebnych funkcji będziemy pakować w tę wtyczkę tym "cięższa" będzie, a myślę że nie o to chodzi autorowi.
Olórin
23.07.2003 - 09:08
QUOTE(Sahasrara)
Równie dobrze może to zrobić za pomocą reguł w programie pocztowym. Im więcej niepotrzebnych funkcji będziemy pakować w tę wtyczkę tym \"cięższa\" będzie, a myślę że nie o to chodzi autorowi.
Ale nie zawsze taką niechciana wiadomość można wpisać w reguły...
Usuwaniu maili z serwera przez emN-TAK!!!!!!!
miluti
23.07.2003 - 10:04
A dlaczego nie zrobić na podstawie tej wtyki drugiej rozszerzonej wersji? Tą drugą można by rozbudować o dodatkowe funkcje.
Moim zdaniem dodanie do podstawowej wersji wtyki możliwości usuwania niechcianej poczty ręcznie czy automatycznie z wykorzystaniem reguł nie jest złym pomysłem.
Piopawlu co o tym sądzisz?
Olórin
23.07.2003 - 18:49
BazylisZ: po co mam mieć dodatkowy program w pamięci(i ikonkę w tray'u) mi na definiowaniu reguł nie zależy, ale usuwanie mail'a na żądanie mogło by być
ale rozbudowywanie wtyczek do Konnekt'a o rzeczy ktore juz istnieje, i sa lepsze, jest IMHO bez sensu - w tej chwili konnekt.exe zzera mi 14 mb RAM'u, a pomysl, ze niekoniecznie kazdy bedzie chcial miec pamieciozerny modol do usuwania poczty, ale email notifer mu sie przyda [bez tego bajeru]...
Olórin
23.07.2003 - 19:07
Z twojego punktu widzenia można zadać sobie pytanie "Po co jest konnekt?" :PPPPP
QUOTE(BazylisZ)
Ciekawy programik
QUOTE(Olórin)
Z twojego punktu widzenia można zadać sobie pytanie \"Po co jest konnekt?\" :PPPPP
Czy
konnekt sluzy do kasowania niechcianej poczty? Czy wtyczka email
notifer [z ang. powiadamiac] sluzy do kasowania niechcianej poczty?
Chcesz kasowac poczte, to sobie zainstaluj jeden ze 100 tys. programow dostepnych w necie, albo napisz wtyczke dla
konnekta, ktora bedzie to robila, jesli Ci tak bardzo zalezy, zeby konnekt zamiast innego programu kasowal Ci spam z konta...
Olórin
23.07.2003 - 19:47
QUOTE(BazylisZ)
Czy konnekt sluzy do kasowania niechcianej poczty?
Narazie mówimy o
wtyczce emNotifierQUOTE
Czy wtyczka email notifer [z ang. powiadamiac] sluzy do kasowania niechcianej poczty?
chyba "powiadamiacz", powiadamiać to by było "Notify"
Chcesz kasowac poczte, to sobie zainstaluj jeden ze 100 tys. programow dostepnych w necie
Liczyłeś???
Lukas77
23.07.2003 - 21:06
Bez przesady, kasowanie niechcianych maili chyba nie zabije procesu konnekta, a zwiększy funkcjonalność wtyczki emnNotifer, nie chcę doinstalowywać np. Milo Spam Killer, bo po co jeśli konnekt może zrobić to sam (a raczej emnNotifer). Jeśli w ten sposób to tego podejdziemy, że jest 10000 programików do tego to będziemy instalować wszystkie kommunikatory, bo powiemy po co w konnekcie ICQ i Jabber, jak każdy z tych komunikatorów jest do ściągnięcia (wiem że to drastyczny przykład).
Tak samo dlatego chcę też wyłączania monitora z Timerem w konnekcie, chociaż mogę sobie odpowiedni programik pobrać z netu.
Ale z takim podejściem Tray wydłuży nam się na połowę ekranu i chyba tylko XP pomoże żeby zrobić z nim porządek.
Jeśli ktoś chronicznie nie chce kasowania miali to może używać wtyczki w obecnej postaci, ale na pewno większość skorzysta z tego udogodnienia. Ja jestem na TAK
OK, ja powiem tak: jeżeli w emnotify dało by się zautoamtyzować kasowanie maili z konta (oczywiście przy pomocy lua, regexpów itd) to ja jestem jak najbardziej za. Jeżeli miałbym to robić ręcznie to mowię stanowcze NIE! :]
QUOTE(torn)
OK, ja powiem tak: jeżeli w emnotify dało by się zautoamtyzować kasowanie maili z konta (oczywiście przy pomocy lua, regexpów itd) to ja jestem jak najbardziej za. Jeżeli miałbym to robić ręcznie to mowię stanowcze NIE! :]
popieram
Olórin
24.07.2003 - 06:17
torn zgadzam się z tobą w sprawie lua, ale opcja ręcznego kasowania też powinna być, jednak niezawsze można wszystko w reguły opisać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.