ostatnio osoba z którą rozmawiałem podsuneła dobrą myśl, a mianowicie czy nie męczy was czasem otwieranie nonstop okna z emotikonkami w oknie rozmowy? przy załadowanych np. 4 katalogów emotek dostepnych przy update-cie okno emotek po kliknieciu w przycisk wolno się ładuje (u mnie czasem wogle sie nie chce załadowac az do restartu konnekta lub samego okna rozmowy), jesli komunikator był długo właczony to niekiedy czas sie ten również wydłuża, po za tym z okienka tego mozna korzystac wyłacznie w momencie gdy przerywasz pisanie bo musisz otowrzyc okno i wybrac odpowiednia ikonke a nastepnie w nią kliknąc aby wstawiła sie do pola wiadomosci którą chcemy wysłać... wiem ze wikszosć z nas ma juz zapamietane niektóre skróty i nawet nie otwiera czasem okna tlko pisze od razu ale sa takie ikonki które czasem potrzeba a nazw nie znamy i znów wtedy trzeba otowrzyc okienko...
propozycja jest następująca...
może by zrobić jakies osobne okienko z emotkami na styl i funkcjonalność menu start w nowej Win Vista które zachowywało by sie jak okno rozmowy. tzn mozna by było je umieścic/przeciągnąć w dowolnym obszarze pulpitu jako osobne okno. było by przez cały czas otwarte podczas pisania wiadomosci, chyba ze nam sie zachce to je wtedy wyłaczamy. dalej idąc.. po wybraniu inkonki i kliknięciu w niej ikonka została by automatycznie wysłąna do aktywnego okna rozmowy a okno z którego została wybrana nie zamykałoby sie jak dotychczas sie dzieje. nawigacja itp jak juz wczesniej wspominałem była by taka ja w menu start w nowym systemie windows czyli okno składało by sie z listy rozwijanej za pomocą znaku "+" z lista katalogów emotek jakie mamy zainstalowane lub listą katalogów tylko tych które chcemy używać/widziec tak jak to teraz jest w ustawieniach emotek w konnekcie. tytułem listy byłaby nazwa katalogu czy tam nazwa emotek. zas zawartością po rozwinięciu były by jak dotychczas obrazki emotek.
co o tm sądzicie?
oczywiście to tylko propozycja i nic na siłe
![smile.gif](../style_emoticons/default/smile.gif)
pozdrawiam serdecznie