stranded
11.08.2006 - 23:18
tak jak w temacie.
byłoby fajnie jakieś "pipipi" słyszeć, albo klawisze jak w ICQ.
hehe juz dawno, jak zaczynałem bawić się konnektem takie coś zaproponowałem (
http://www.konnekt.info/forum/index.php?s=...ost&p=47999), ale teraz uważam, że jest to zbędne, no chyba, że ktoś zechce zrobić taką wtyczke to nie mam nic przeciwko, ale wątpie, żeby ktoś się za to zabrał.
Podpisuje się pod tym pomysłem
Wydaje mi się, że przy wtyczce PisaK trzeba by najmniej pracy przy tej wtyczce, aby uzyskać dźwięk klikania
Dobry pomysł, używałbym czegoś takiego
.
stranded
16.08.2006 - 20:49
ja z chęcią bym sobie ustawił kurna jak w jakimś statku kosmicznym:
PIPIPIPI
LOL
mi się wydaje, że taka wtyczka byłaby dość prosta do stworzenia
oczywiście zależy to od jakiegoś chętnego deva, któremu pomysł się spodoba
edit do postu poniżej: ok ok
skoro tak mówicie razem z psotą to ja też będę przekonywał KoSiarza do dorobienia takiego małego ficzera w pisaKu
dulek000
16.08.2006 - 23:40
Do PisaKa zapewne bardzo łatwo to dodać.
Byłoby świetnie usłyszeć stukot maszyny do pisania podczas walenia w klawisze
Mam nadzieję, że ktoś się podejmie tego skoro wg. kogoś kto pisze wtyczki "bardzo łatwo to dodać", oby wypaliło
KoSiarzPL
17.08.2006 - 08:08
Do Pisaka napewno nie zostanie to dodane. Najlepiej dodać to do kSound lub napisać miniwtyczkę. Wtyczka pisak wysyła między innymi takie komunikaty:
CODE
const int IM_PISAK_JA_PISZE = IM_USER + Pisak::ID * 1000 + 603;
const int IM_PISAK_JA_NIEPISZE = IM_USER + Pisak::ID * 1000 + 604;
Gdzie ID = 1003. Proste? Proste!
dulek000
17.08.2006 - 09:07
To jest wysyłane przy każdym naciśnięciu klawisza? :>
KoSiarzPL
17.08.2006 - 09:35
To wam chodzi by odgłos pisania był przy każdym stuknięciu klawiszem? Mogę dulek dać ci kod przechwytujący "stuknięcie".
Lwiczek
18.08.2006 - 21:35
SOT: Potrzebujecie jeszcze, zeby komputer dzwiekiem informowal was, ze pacneliscie w klawisz? ]:->
.misiek
18.08.2006 - 22:50
Lwiczek, nie. Wg mnie to chodzi o to ze ktos po drugiej stronie wali w te klawisze szybciej niz my [i my to slyszymy i nas to denerwuje
]
Lwiczek
20.08.2006 - 20:10
Chyba jednak nie
A to nie wystarczy przechwycic windowsowe komunikaty WM_KEYDOWN z richedita pisania? Aktualnie nie mam swojego kompa wiec nie jestem w stanie sprawdzic ale jesli to bedzie dzialac to mam juz gotowy kod z aKtywnego.
Mucha, wystarczy, ale mysle że najlepiej dodac to do istniejącej wtyczki, a nie pisać osobną, ale jak tam chcecie.
Ja bym widział takie cos jako osobna wtyczka, mozna by dodac rózne dziweki pisania do wyboru w opcjach np. dziwek maszyny do pisanie, wcisniecie enter by miało charekterycznty dziwek przejsc do nastepnego wiersza jak w maszynie do pisanie (tak było w icq), i tez mozna dac inne dziweki np. z wormsów world party dziwek z chata z multiplayera, lub jakikolwiek inne, aby kazdy mogl sobie wybrac jaki mu odpowiada. Może nawet by była mozliwosc tworzenia dzwieków jak obecnie w Ksound?.
To powinien byc dodatek do kSound a nie osobna wtyczka
dulek000
24.08.2006 - 21:38
kSound ma API, więc można pisać to jako oddzielną wtyczkę.
Chodzi mi raczej o to zeby nie bylo smietnika i wszystko bylo w jednym
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.