Nie wiem czy taki temat już był, jak coś to prosiłbym o przeniesienie posta/podanie linka do tematu.
Do rzeczy.
Nowy ficzer w Konnekcie - bardzo uproszczona lista kontaktów, a właściwie okno główne. Tak jak w mirandzie. Jest to IMO piękna opcja w Mirandzie, ale niestety ten komunikator jest bardzo trudny (w porównaniu do Konnekta) do skonfigurowania, a Konnektowi ta opcja napewno by wyszła na + dzięki niej możliwe by też było tworzenie skórek. Czasami pobieranie danych z VS może być troche... niewygodne, bądź te dane są pobierane troszeczke inaczej.
Jeżeli ktoś nie wie o co mi chodzi pozwolę sobie posłużyć się przykładem - screenem Spass'a - http://img233.imageshack.us/img233/4465/miremaniacvv8.jpg
Tam można zobaczyć właśnie to o co mi chodzi. Z tego co wiem w Mirandzie się poprostu wrzuca obrazek, który ma być tłem głównego okna (nie tak jak w Konnekcie - rostera). Można by również z tego zrobić skórke, a obrazek byłby modyfikowany oddzielnie, ale taką kosmetyke zostawiam potencjalnym autorom wtyczki.
Dołączam ankiete, aby uniknąć takich postów jak "jestem za", "nieprzydatne", jeżeli ktoś chce wyrazić bardziej zbudowaną opinie, niech wtedy pisze.