Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie dotyczące exPIMP
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Devil21
Może to pytanie troche głupie ale niewiem do końca jak to jest.
Chodzi mi o to że musze przeinstalować Konnekta bo cosik mi się chrzani.
I moje pytanie brzmi.
Czy jak wyeksportuje i kontakty i ustawienia za pomocą exPIMP do pliku to czy jak zainstaluje go ponownie to czy poprzez Import tych ustawień będę miał wszystko to co przed odinstalowaniem??
Czy każda wtyczkę jaką miałem bedę musiał na nowo instalować i ustawiać czy nie?
I każde inne ustawienia??
dulek000
Będziesz musiał na nowo wtyczki instalować, ale ustawienia programu i pluginów się zachowają. Polecam zrobić kopię folderu plugins. wink.gif
Devil21
Tylko plugins styknie?czy czegos jeszcze??
dzieki za odpowiedź smile.gif
Poncio
ja zawsze kopiuje wszystkie foldery konnekta:) nastepnie tylko instaluje konnekta daje wklej ,zastap i wszystkie kontakty ustawienia jest jak bylo;)
Devil21
No wszystkich to własnie nie chce kopiować bo reinstalka mi wtedy nic nie da....
A coś mi się jebie przy odpalaniu go jak i wysyłaniu plików dlatego musze go reinstalnąć niestety :/
dulek000
Skopiuj cały katalog profilu, żeby Ci historii nie wcięło. tongue.gif
Akira
No właśnie zobacz gdzie masz profil usera. Bo moz byc gdzies w systemie.
zhvir
a może ktoś by napisał jakiś prosty programik (nie musi być nawet wtyczka) do robienia backupów z możliwością wyboru co ma być zachowane: historia, kontakty, wtyczki, bramki i co tam jeszcze można zachować smile.gif
Devil21
Wszystko juz ok....Przeinstalowałem i wszystko gra ;]
A co do pomysłu zhvir-a to jestem za.
napewno by się przydało takie cosik smile.gif
MusX
jak eksportujesz ustawienia ta wtyczka to pakuj je do rara z haslem bo wszelkie hasla jakie miales w konnekcie sa do wgledu za pomoca notatnika w owym pliku

edit:
w zasadzie nie moge sie teraz tego doszukac, ale kiedys pamietam ze mialem tam swoje haslo wypisane. moze to bylo haslo do bramki sms, nie wiem. polecam sie upewnic ze nie ma tam waszego hasla
dulek000
Tak było w przypadku haseł w Mejliku czy EmNotiferze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.