Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Słoneczko gg na pasku pod listą
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
jankoholik
Mam konnekta dośćdawno i jakiś czas temu utraciłem ustawienia. Prawie wszystko udało mi się ustawić ponownie, brakuje mi tylko jeszcze jednej rzeczy. Na pasku pod listą kontaktów miałem sloneczko gg pozwalające mi na zmainę statusu. Teraz zmiana statusu jest bardziej uciążliwa bo muszę kliknąć na słoneczku na pasku zadań prawym myszy, ustawić kursor na gg, poczekać moment na rozwinięcie listy statusowej i dopiero mogę zmienić status. Wtedy klikałem tylko to słoneczko i było gites smile.gif Proszę o pomoc.
Słoneczko było wtedy najbardziej po lewej stronie ale nawet jesli będzie po prawej to i tak dobrze, ważne że na tym pasku. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
ved
prawyKlik na tym pasku i "zablokuj" odznaczone- mozliwa zmiana miejsca polozenia toolbara.
to samo i "lista/opisy/costam jeszcze" - wedle uznania - poprobuj:]
jankoholik
Ale chciałem jeszcze żeby mi się to słoneczko tam pojawiło. Bo niestety mi znikło i nie mogę go przywrócić smile.gif
zhvir
ustawienia -> interfejs -> powiadomienia -> status połączenia i tam zaznaczasz swoje słoneczko

być może chodzi ci o to a może o wtyczkę kPaleta
jankoholik
Ech, chciałem pokazać na zdjęciu o co mi chodzi bo na razie nikt mnie nie rozumie. Napiszę to jeszcze inaczej skoro "namiczne strony w tagach [IMG] nie są dopuszczalne". Otóż jak mam pasek w oknie Konnekta pod listą kontaktów mam tam takie opcje jak "Konnekt", "Kontakty", "Ustawienia". I obok tego chce mieć słoneczko gg umożliwiające mi zmianę statusu. To co mi do tej pory podpowiadacie dotyczy mi sloneczka na pasku zadań koło zegarka. Ale mi nie chodzi o ten pasek tylko o pasek W OKNIE KONNEKTA smile.gif Mam nadzieję że w końcu ktoś mnie zrozumie i mi napisze jak moge to ustawić smile.gif Pozdrawiam i życze cierpliwości ze mną tongue.gif
zhvir
1. być może nie włączyłeś wtyczki gg... chociaż to raczej odpada jako zbyt lamerskie wink.gif
2. bardziej prawdopodobne że paski są zakryte - spróbuj tego co pisała w drugim poście Ved czyli odblokuj paski i poprzesuwaj je
jankoholik
Wtyczka jest włączona, spokojna tongue.gif Niestetty nic z dotychczasowych porad nie pomaga, a szkoda. Paski mam odblokowane ale jakoś nie moge nimi poruszać. Nauczcie mnie to może mi się uda smile.gif Pozdrawiam.
Suchy
Kiedy będziesz miał Zablokowany [ ] odznaczony, to złap na lewo od ikony najbardziej wysuniętej w lewo (jeśli masz ciemne tło to możesz dojrzeć trzy kropeczki w tym miejscu) i przesuwasz gdzie chcesz, w górę, w dół, w prawo i w lewo wink.gif
zhvir
najlepiej będzie jak zarzucisz screena tu na forum bo jeden obrazek więcej nam powie niż tysiąc słów...
jankoholik
http://img219.imageshack.us/my.php?image=s322oneczkosd0.jpg
Chciałem prędzej wrzucić skriny ale mi pojawia się jakiś błąd. Wrzucę linka do zdjęcia smile.gifW miejscu wskazywanym przez syrzałkę chce żeby było słoneczko gg. Przesuwać żadnyhc pasków nie mogę, może mam za starą wersję konnekta w co wątpię bo wersja 0.6.22.137 jesli nie jest najnowszą wersją to jest w miarę nowa smile.gif Najlepiej niech mi ktoś podeśle swoje ustawienia jjeśli ma to słoneczko, a z resztą ustawień sobie poradzę smile.gif
Suchy
A nie masz przypadkiem części toolbara schowanej pod pasek windowsa? Albo za mocno rozciągniętego okna Konnekta?
jankoholik
Ha, dzięki suchy biggrin.gif miałem schowany pod pasek windowsa biggrin.gif O kurde nie mogę biggrin.gif Można zamknąć temat smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.