Zglaszam nieodosobniony problem zwiazany z czysta (po raz pierwszy) instalacja Konnekta (w obecnej pelnej paczce) na czystym zainstalowanym i połatanym do konca systemie WindowsXP.
Po uszkodzeniu i wymianie twardego dysku w pracy, zainstalowaniu sytemu od nowa - sciagnałem i zainstalowałem najnowsza wersje PEŁNEJ PACZKI KONNEKTA 0.6.22.137.
http://www.konnekt.info/konnekt_setup.exe
Okazalo sie ze podczas pierwszego uruchomienia wyskoczyly mi błedy :
punkt 1) Nie mozna zainicjować pliku ILU.dll
punkt 2) Oraz standardowy ekran błedu niekrytycznego - nie mozna wczytac biblioteki GGimage.dll - czy chcesz by byla ona uruchmiana .itd...
Konnekt uruchomił sie - lecz w jego Menu Ustawien - INTERFEJS->LISTA KONTAKTÓW->nie odnalazłem ustawien dotyczacych balonika TIP (chce go zadokowac na belce - a nie moge - bo nie ma samej mozliwosci wybrania opcji ustawien) - który jednak po najechaniu na Konntakt - wyswietla sie :|
Taki sam problem mam w Menu Ustawien - UZYTKOWNIK -> GG-> brak zakładki i opcji ustawien dotyczacych GGImage..
Próbowałem przekopiowac cały Katalog Konnekta z domu. Niestety nie udało mi sie uzyskac tych opcji. W poniedziałek sprobuje w pracy zaimportowac ustawienia dotyczace domowego profilu. Moze to cos pomoze - choc nie sadze.
-------
Sygnalizuje fakt powaznych BŁEDOW PEŁNEJ PACZKI, która jest wystawiona do publicznego pobrania. I ktos kto ja pierwszy raz instaluje na czystym systemie - napotyka na podobne problemy jak ja. Wczoraj na Forum Wiadomosc.info testowalem wraz z innym uzytkownikiem instlacje tejze pelnej paczki i identyczny bład sie powtórzyl u niego.
Wyrzucilo mu te same komunikaty punkt 1) i punkt 2).
Podejrzewam ze moze w systemie brakowac jakis plików dll (tylko jakich ?? nie bede pakował przeciez wszystkiego - bo nie wiem, ktore sa potrzebne do zainicjowania tych bibliotek konnekta)ktore moga inicjować te biblioteki dynamiczne ILU.dll i GGimage.dll. Ale nie wiem czy tak jest do konca (to sa tylko moje domniemania)
Jezeli tak sytuacja by wygladała w rzeczywistosci - to najlepszym rozwiazaniem (koniecznym) - bylo by automatyczne dorzucenie tych (prawdopodobnie brakujacych) plików systemowych do systemu - w czasie instalacji programu - jego pelnej paczki.
----~~ Edit ~~----
Jezeli beda potrzebne LOGI - to w poniedzialek - dorzuce je do tego posta (obecnie nie mam do nich dostepu)