Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obszar wpisywania tekstu w oknie rozmowy
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
mariush
Mam pytanie: da się jakoś zmniejszy obszar w którym piszemy w oknie rozmowy? Chwytając za kant całego okienka mogę zmniejszyć je całe, ale wysokość "miejsca do pisania" pozostaje niezmienna. Niepotrzebna mi taka wielka "textarea", tym bardziej, że używam małej czcionki.
psota
Niestety się nie da sad.gif
wichajster
Witam, a czy ktoś wie jak zwiększyć rozmiar wpisywanego tekstu, bo domyślnie jest bardzo mały (przynajmniej u mnie).
zhvir
ustawienia -> interfejs -> wyglad -> wysyłane

@down: dałoby rade napisać taką wtyczkę ale jest jeden problem... nie ma chętnych, którzy potrafiliby to zrobić lub są chętni, którzy jednak nie potrafia tego zrobić :>
mariush
Ok, to już wiemy, że się nie da, a dałoby się zrobić, żeby się dało [tongue.gif]? Widziałem w "to do" że jest to "zachcianka", ale czy można by było napisać jakąś wtyczkę która pozwalałaby na zmianę wielkości? Pytam, bo nie wiem wink.gif
Mucha
Troche glupio pisac wtyczke, ktora zmienia rozmiar okienka czy sortuje grupy. Takie rzeczy powinny byc od razu w samym Konnekcie.
jiobel.
Wtyczki mają rozszerzać funkcjonalność Konnekta. Tak więc, imo nie jest wcale tak głupio pisać wtyczkę, która umożliwi coś, czego nie ma w czystym programie.
mariush
Tylko czy taką wtyczkę dałoby się napisać? wink.gif Ja jestem zdania, że wszystko sie da, ale odnośnie tego się nie orientuję tongue.gif
Hipoteza
Zdaje się, że jak się chce, to faktycznie da się zrobić wiele. Nie sądzę, żeby komuś się chciało robić taką wtyczkę, bo też pewnie mało kto myśli o tym, że faktycznie jej potrzebuje.
Jak dla mnie - obejdzie się. Zdaje się, że nikt też nie poruszał wcześniej podobnego tematu, bo pewnie taka wtyczka nie cieszy się wyjątkowym zainteresowaniem. Tak czy inaczej życzę powodzenia w szukaniu sprzymierzeńców- a nóż widelec się uda wink.gif
KoSiarzPL
Mylisz się. Ten temat był już poruszany kilka razy. Według mnie jest to duża wada okna rozmowy, w obecnej chwili zaraz po wadzie numer jeden czyli nie działający ctrl+c.
Hipoteza
Wada jak wada, są chyba większe... Ta mi akurat nie przeszkadza - może się po prostu przyzwyczaiłam. Jeśli ktoś zrobi wtyczkę nie będę płakać, może faktycznie się przyda, ale jeśli nie zrobi też bólu nie będzie...
A jeśli oprócz chętnych do używania jej znajdą się chętni do zrobienia, to w ogole super... tylko jakoś tak gotowam się założyć, że na debacie o tym się skończy... i świat się nie zawali
beosia
to ja szybko przypomnę, jakby ktoś chciał taką wtyczkę zrobić, że w propozycjach była mowa zarówno o zmianie wielkości samego okienka jak i o możliwości wrzucenia do środka jakiegoś tła smile.gif
faynie
Nie powiem, bardzo by się takie coś przydało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.