Wydaje mi sie ze wpadlem na calkiem niezly pomysl. Mianowicie chodzi o to aby glowne okno konnekta, a takze ( jesli sie da ) okno rozmow mozna bylo minimalizowac/chowac w ten o to sposob.
Włącz dokowanie to się lista kontaktów będzie chować...
iKs
12.10.2006 - 16:12
Ale zeby dzialalo na takiej zasadzie jak pasek startu "wlacz autoukrywanie paska".... Po najechaniu na krawedz monitora wyjezdza
Mucha w dzisiejszych czasach min to 1 GB ramu. Wiekszosc ludzi zaczyna gonic te minimum. Wychodzi vista...., nowe gry itp etc.
Wydaje mi sie ze jest to niezly pomysl. Zwlaszcza dla osob ktore cenia sobie porzadek i funkcjonalnosc.
Tak w ogole to kto by chcial to by mial prawda ?
gilek
12.10.2006 - 16:35
ten, co by miał za mało pamięci to by sobie to wyłączył ;p ja na przykład bardzo chętnie bym czegoś takie używał.
Mucha
12.10.2006 - 16:43
QUOTE(gilek @ 12.10.2006 - 17:39)
Mucha w dzisiejszych czasach min to 1 GB ramu. Wiekszosc ludzi zaczyna gonic te minimum. Wychodzi vista...., nowe gry itp etc.
Nie naleze do tej wiekszosci, mam 256MB co mi w zupelnosci wystarcza do tego co potrzebuje. Fajnie ze zaleta konnekta jest to ze jest malo pamieciozerny i wolalbym zeby tak zostalo. Jako opcja: OK, dla mnie zbedne, ale tym co lubia graficzne pierdolki moze sie spodobac
iKs
12.10.2006 - 16:54
Mysle ze jest to jeden z lepszych pomyslow na funkcjonalnosc. Dodatkowo wtyczka "zakladki" i mamy pelen luksus
Konnekt nie przeszkadza w pracy. Wszystko mamy pod reka... szybko i latwo.
Olórin
12.10.2006 - 16:55
Mucha - a co niby miałoby ram zżerać? Przesuwanie okienka? Nie żartuj...
iKs
12.10.2006 - 17:21
Zalezy jakie... jesli ma byc plynne to tak, ale jesli byloby szybkie bez zadnych animacji to raczej male prawdopodobienstwo zeby tego ramu zzeralo duzo...
Czyli uwazacie ze pomysl dobry ? Moze jest ktos chetny do zrobienia czegos takiego :>
mariush
12.10.2006 - 20:09
Choćby i sie kręciło, to i tak by ramu dużo nie jadło Popatrz choćby na AveDesk czy coś w stylu MobyDocka - max. 1MB ramu przy animacjach. Mnie by się to podobało, ale wystarczyłaby mi możliwość zmniejszenie obszaru wpisywania tekstu w oknie rozmowy..
zimaq
12.10.2006 - 22:34
Coś a'la konsola w Quake'u? Jestem za! ;-) [ tilda ]