Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: błędne wyświetlanie emotek
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
rammaden
witam
duże się naczytałem o stosunku społeczności konnektowej do gada i rozumiem ze gad jest komercyjny brzydki działa wolno i ogólnie dno, sam używam konnekta brzydząc się gadem, problemy z nim związane trzeba by rozwiązywać.
Pozostaje jednak jedna istotna sprawa, kompatybilność obu komunikatorów, ponieważ każdy ma prawo używać czego chce a ja chciałbym bez problemów rozmawiać z ludźmi nei zależnie jakiego programu używają, byleby korzystali z jednego protokołu w tym przypadku protokołu GG.
Dość ględzenia przejdę do problemu:
Od pewnego czasu przestały mi się wyświetlać niektóre emotki, wiem, wiem czytałem już dział o tworzeniu emotikon ale nie w tym rzecz.
Emotki przestały mi się wyświetlać w momencie gdy osoba z drugiego końca zainstalowała sobie GG 7.6
dokładniej nie wyświetlają się tylko emotki w tagach < > wcześniej się wyświetlały normalnie teraz widzę tekst.
szczególnie dziwnie wyświetla się emotka <przytul> ponieważ wygląda to mniej więcej tak : <;przytul> < tongue.gif rzytul>, dodałem te wersję do pliku emots.txt ale interpretator najpierw zajmuje się wyrażeniami z : , ; a dopiero potem rozpatruje tagi wiec to nic nie dało.
Próbowałem także zamontować sobie emotki z GG 7.6 ale to także nie przyniosło skutku, nasunął mi się jeden pomysł otóż znaczki < > w nowym gadzie są inaczej kodowane, albo coś w tym stylu, w każdym razie konnekt przestał je interpretować.
Być może to twórcy gadulca w ten sposób chcą się ochronić przed masową migracją ludzi z ich komunikatora na inne niezależne korzystające z tego samego protokołu.
czekam na rady co z tym zrobić?
pozdrówka
rammaden
zhvir
przeczytaj kilkanaście osatnich postów z tego tematu i jeżeli nie ma tam rozwiązania problemu podłącz sie do dyskusji może pomożesz w znalezieniu przyczyny

http://www.konnekt.info/forum/index.php?s=...ost&p=75656

i możesz być raczej pewny że to nie wina gg 7.6 wink.gif
rammaden
sorki za mnożenie wątków nie spodziewałem sie tego w wątku o kAQQ
można skasowac albo zamknąć ten temat
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.