Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: legalnosc KONNEKTA, a sprawa GG
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
StuffX
na wstepie wyjasniem, iz dyskusja odtyczy tylko sieci gadu-gadu

wedlug regulaminu gg korzystanie z komunikatorow innych od macierzystego (gg), lub chocby
zmodyfikowanych jego wersji, uwazane jest ze lamanie postanowien regulaminu,
grozi za to kasacja (blokada) numeru gg

pisze o tym, gdyz dzis zostal mi (znow) zablokowany nr gg... czyli moge laczyc sie z siecia,
odbierac wiadmosci, czytac komentarze i ustawiac swoj wlasny... lecz nie moge ich wysylac

nie chcial bym sie przesiadac na inne (podobne?) programy - konnekt spelnia niemal calkowicie moje oczekiwania...
niestety trapi mnie mysl, iz firma gadu-gadu w trosce o swoj zysk i swoje "dobro", zacznie wylapywac osoby
nie uzywajace komunikatora zalecanego przez firme-matke i bedzie takie osoby karac (wg regulaminu) :(

czy da sie jakos "oszukiwac" serwery gadu-gadu z jakiego komunikatora sie korzysta ?
(mam nadzieje ze to pytanie nie zostanie odebrane jako "nie na miejscu")
czy sadzicie, iz nie ma sie czym przejmowac...i opisana wyzej wersja nigdy nie nastapi
(nawet odrzucajac powiedzenie "nigdy nie mow nigdy")

jesli taka dyskusja juz kiedys byla, lub byla podobna to prosze o wyrozumialosc,
jestem sfrustrowany (czytac odciety od wirytualnych znajomych) i musze cos z tym zrobic.....

co sadzicie w ogole o poruszonej kwestii ?
dulek000
Obiecywali, że ten fragment regulaminu ma za zadanie jedynie ostrzec użytkownika, że nieautoryzowane programy nie mają u nich pomocy technicznej.
Poncio
hmn... jestes pewny ze to nie czasem ich antyspam zablokowal Ci tymczasowo nr. gadu?

co do odciecia od wirtualnych znajomych:) konnekt moze obslugiwac jabbera tlena aqq i kilka jeszcze przez transporty jabbera:) czy nie czas sie przesiasc...? i namowic znajomych?
ved
wlasnie
zakladasz nowy nr gg(w oryginalym kliencie trzeba z AFAIR), zakladasz konto jabber i masz drugi asekuracyjny numer, jesli zablokuja ci ten pierwszy odpowiadasz znajomym z drugiego i tyle.

Inna sprawa ze zablokowali ci to konto bo cos 'przeskrobales'. Jesli uzywasz kBoard, czy innych tym podobnych rzeczy (nawet przesylanie obrazkow) przez gg to musisz sie liczyc z ryzykiem blokady.
zhvir
QUOTE(StuffX @ 25.10.2006 - 04:32) *
czy da sie jakos "oszukiwac" serwery gadu-gadu z jakiego komunikatora sie korzysta ?

serwery gg raczej nie potrafią w chwili obecnej rozpoznać nieoryginalnego klienta tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.