Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyszukiwanie w historii
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
daroc
Mam problem z wyszukiwaniem rozmów w historii.

Zaznaczam po lewej jeden kontakt, z którym mam historię od początku lipca i regularnie przeprowadzane rozmowy aż do dziś. Plik historii zajmuje 6205695 B (5,91 MB).
Wstukuję tak jak na screenie: http://www.torun.mm.pl/~daroc/konnekt_s1.png
Problem w tym, że Konnekt znajduje tylko rozmowy w okresie od lipca do 21.09.06. A słowo to pojawiło się w rozmowie z tą osobą dzisiaj (25.10.06).
Jak wpiszę słowo "nie" (które pojawia się przecież często w rozmowach), to wyniki są w zakresie czasowym od lipca do 11.10.06). (Oczywiście szukając drugi raz kliknąłem ponownie po lewej dany kontakt).
Wcześniej nie miałem problemów z wyszukiwaniem, a od pewnego czasu (dwa, może cztery tygodnie?) bardzo często chcę znaleźć rozmowy, którą na pewno przeprowadziłem - i nie mogę, nawet używając na pewno użytego słowa (wyszukiwarka często nie znajduje ani jednej rozmowy).

Co może być przyczyną takiego problemu i jak go rozwiązać?
Czy problem może wynikać z dużego pliku historii? Czy coś się w nim zepsuło np. podczas jakiegoś restartu?

WinXP, Konnekt: 0.6.22.137
daroc
Wydaje mnie się, że wyszukiwane są wyłącznie rozmowy, które odbyły się do 11.10.06, mimo że nie zaznaczałem przedziału czasowego.
Przeglądanie rozmów działa bez zarzutu.
Czy ktoś jeszcze spotkał się z takim problemem?
Jeśli ktoś ma długą historię, tak jak ja, powyżej 6 MB, to niech napisze, czy wyszukiwanie działa poprawnie (będę wtedy wiedział, czy coś się stało z plikiem historii, czy Konnekt ma jakieś problemy z obsługą dużych plików). Ja nie mam możliwości sprawdzenia tego, bo u mnie druga pod względem wielkości historia ma ledwo 1,8 MB.
No cóż. Dodaję do nazwy pliku historii tego kontaktu "0", aby nie usuwać tej historii. I tak już mnie zaczynało denerwować długie wczytywanie rozmów, gdy chciałem tylko zerknąć o czym była wczorajsza rozmowa. biggrin.gif
Niemniej jednak, pewnie będę chciał czasami np. wyszukać coś w starej historii, a na dzień dzisiejszy rozmowy od 11.10.06 do 26.10.06 (dziś) mogę przeglądać jedynie "ręcznie".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.