Witam, czytałem poradnik o tym jak poprzez jabber ściągnąć kontakty z messengera. Ale dla mnie to czarna magia...
Może by ktoś mi to wytłumaczył "po chłopsku"
Z góry dzięki
zhvir
29.10.2006 - 21:58
jak łączysz się z siecią msn to wszystkie twoje kontakty powinny się automatycznie zapisać na liście
Netrox
29.10.2006 - 22:08
QUOTE(zhvir @ 29.10.2006 - 22:02)
jak łączysz się z siecią msn to wszystkie twoje kontakty powinny się automatycznie zapisać na liście
Wszystko fajnie, pięknie tylko jak się z tą siecią połączyć to ja nie mam zielonego pojęcia...
joshua
29.10.2006 - 22:19
musisz posiadać wtyczkę kJabber, oraz jakieś konto, najlepiej takie które ma usługę MSN. wtedy logujesz się za pomocą wtyczki do serwera jabber, rejestrujesz się w usłudze podając login i hasło i w opcjach jabbera w konnekcie zaznaczasz aby pobierał listę kontaktów na komputer(lub synchronizował) - a potem to już z górki
listę serwerów można chyba znaleźć na www.jabber.org
Netrox
29.10.2006 - 22:26
Heh, a gdzie sie w tych opcjach znajduje opcje która pobiera liste kontaktow?? - na jaki serwer sie zarejestrować?? chrome.pl ? - jesli na chrome to gdzie znajde msn ?
Hipoteza
30.10.2006 - 00:38
Tu masz porównanie serwerów http://www.jabberpl.org/Serwery/Porownanie zobacz sobie który obsługuje msn i załóż sobie konto Potem w ustawienia->użytkowinik->jabber masz obcje "usługi" i tam się bawisz dalej
Netrox
30.10.2006 - 16:20
Dobra założyłem sobie i jest tam opcja msn link . Jak moge teraz pobrać znajomego??
Np. jego adres email to xxx@hotmail.com . Jak zaimportować go do konnekta??
Mam wybraną tą opcję. Jak teraz zrobić żeby dana osoba była wyświetlana w kontaktach?
Mam wpisać xxx@hotmail.com@msn.aster.pl ??
ved
30.10.2006 - 18:00
ta jest.
tyle ze pierwsze @ zamieniasz na %
Netrox
30.10.2006 - 19:58
Zrobiłem tak.
Teraz mam xxx%hotmail.com@msn.aster.pl no i poszło. Ale teraz czemu nie potrafie się połączyć z msn.aster.pl??
Przeglądarka Usług:
- Te zapytanie trwa w nieskończoność a kiedy próbuje rejestracji to pisze mi, że nie było w stanie się połączyć.
Konnekt:
- Dlaczego msn.aster.pl jest wciąż nieaktywne? Trzeba się gdzieś zarejestrować??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.