Witam, przepraszam jeśli temat się powtórzył, lecz po prostu nie znalazłem podobnego, a wszystkie inne odnośnie wtyczek Olew.k czy kOlej sprawiają wrażenie, jakby wszystko było jasne i może takie jest.
Natomiast ja mam następujący problem lub po prostu pytanie. Otóż, w jaki sposób permanentnie zignorować na poziomie, nie tyle programu, co po prostu, tak by nie mieć na liście ignorowanego kontaktu ani żadnych informacji na temat tego kontaktu, żadnego zapisywania do historii, nic. Mam poinstalowane wtyczki, sprawdzam, testuję wszystko i kepa... Zwykłe ignorowanie w Konnekcie nic nie daje, tak czy inaczej odbieram jakiś szajs od tej osoby, który zapisuje się w historii jako na przykład nie obsłużone/usunięte itp, a jaki jest sens ignorowania, skoro i tak dostaję jakiś syf od tej osoby, po prostu szlag trafia... Zainstalowałem wtyczki olew.k 0.1.8.38 (poprzednia wersja w ogóle wywalała Konnekta), mam też wtyczkę kOlej w wersji 0.0.0.2, ustawiłem wszelkie braki wyświetlania wiadomości, zapisania do historii, we wtyczce kOlej odznaczona opcja 'Ma pokazywać komunikat?', która, domniemam, odpowiada za zapis wiadomości w historii, chociaż nie wiem sam, bajzel jest z tymi wtyczkami i pełno stron do ściągnięcia wtyczek, wszystko jest gdzie indziej, ale mniejsza z tym. Wracając do tematu, chcę po prostu mieć możliwość usunięcia kontaktu i zablokowania go, i nie dostawać od tego kontaktu żadnych wiadomości, tudzież mieć możliwość nie zapisywania do historii tego co ta osoba pisze. Próbowałem też z opcją standardową Konnekta -> Wiadomości/Historia/Zapisuj wiadomości w historii/ ale ta opcja w ogóle nie zapisuje żadnych wiadomości, co się mija z celem, gdyż nie mam zamiaru przez jakiegoś natrętnego osobnika stracić możliwość odczytania z historii jakiejś ważnej informacji/linka od innego kontaktu.
Moja cierpliwość do tej osoby i jego natręctwa się skończyła i zwykłe ignorowanie 'na poziomie użytkownika', kasowanie 'nie przyjętych' wiadomości z historii nie jest moim wymarzonym zajęciem.
W skrócie -> chcę zablokować użytkownika, usunąć go z listy i żeby ta osoba nie mogła nic do mnie pisać, żebym ja nigdzie nie miał żadnej informacji/żadnych wiadomości zapisanych od tej osoby i by to nie kolidowało z żadnymi innymi funkcjami programu i moimi.
P.S.
W/w wtyczki typu kOlej, olew.k po zablokowaniu może i działają (tudzież opcja typu PPM na kontakt/Więcej/Olew.k -> Zapisać do historii: NIE, Informacja o wiadomościach: brak... ), ale po usunięciu kontaktu z listy, osoba rzekomo zignorowana zostaje usunięta z listy ignorowanych (patrz PPM w głównym oknie/Pokaż ignorowanych) i funkcja ta przestaje być użyteczna, a po co mi ignorowana osoba na liście? Po prostu jej nie chcę i tyle.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedź i czas poświęcony przeczytaniu tegoż tematu.