Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Praca grupowa i postęp prac
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
DeyV
Witam.

Od dawna używam Konnekta i cieszy mnie to, że mimo wolnego tempa rozwoju - cały czas rozszerza się grono jego użytkowników, pojawiają się nowe dodatki, i cały projekt żyje.

Nie zmienia to jednak faktu, że na forum regularnie pojawiają się pytania o postęp prac, w różnych miejscach zgłaszane są błędy, pojawiają się wątpliwości o stabilności poszczególnych dodatków itp.
Wiem z doświadczenia, że potrafi do w znaczący sposób utrudnić pracę nad projektem zarówno developerom, jak i betatesterom oraz oczywiście - użytkownikom.

W związku z tym chciałbym zapytać, czy zastanawialiście się nad jakimś sposobem na usprawnienie tych prac?
Moje doświadczenie programistyczne przekonało mnie, że narzędzia tego typu, choć na początki mogą wydawać się nieco kłopotliwe, mogą być bardzo przydatne.
Nawet w przypadku projektów takich jak ten, który nie jest w pełni publiczny.

Na co dzień wykorzystuję zestaw narzędzi TRAC + SVN które w znaczący sposób ułatwiają pracę każdej ze wspomnianych wcześniej grup.
Wydaje mi się, że dzięki temu znacznie łatwiejsze byłoby tworzenie dodatków, korygowanie ich oraz informowanie użytkowników o postępie prac, oraz o przypuszczalnych terminach wypuszczania kolejnych wersji.
Co o tym sądzicie?

Trac: http://trac.edgewall.org/

Trial
problem nie koniecznie lezy po stronie uzywanych narzedzi przez tworcow dodatkow a raczej o to ze jest ich nie wielu, czesto czas wolny ktorym dysponuja nie koniecznie zaraz musi sie wiazac z pisaniem kodu.
wiekszosc projektow jest budowana bardzo dlugo powiedzial bym miesiacami nawet moze latami, zazwyczaj tworca jest jedna osoba.

wiec nie wiem czy trzeba stosowac (trac-a)... smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.