Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mam dość :(
Konnekt | Forum > Pomoc > Problemy > Jabber
Esc0bar
Po 8 godzinach prób zkonfigurowania jabbera pod msn poddaje się.Przeglądnełem forum po kilka razy,faq,itp.Najwiecej co udało i sie osiągnąć to dokonać rejestracjii mojego konta hotmail w uługach jabbera,jednak lista kontaktów z msn nie została zaimportowana.Po ich ręcznym dodaniu (xxx%@hotmail@msn.netlab.cz),przy próbie wysłania teksu pojawia sie tekst "bład"......Jest 5:08 i zrezygnowany kłade sie spać.
Jeżeli jest ktoś kto rozmawia przez konnekta z kontaktami msn,proszę go o pomoc.
Help...
stivo
A na którym serwie można się podłączyć pod MSNa??
atol
QUOTE(Esc0bar @ 14.11.2006 - 05:10) *
u (xxx%@hotmail@msn.netlab.cz)

chyba xxx%hotmail@msn.netlab.cz, o jedną "małpę" za dużo smile.gif
Esc0bar
QUOTE(atol @ 14.11.2006 - 09:24) *

chyba xxx%hotmail@msn.netlab.cz, o jedną "małpę" za dużo smile.gif

Tak,tu sie pomyslilem ,ale w msn mam dobrze

W jabber.astre.pl dziala wszystko poza msn blink.gif .Mi udało sie znaleźć jabber.cz,ale może sa jeszce jakieś serwery?Ktos coś wie na ten temat?Ktoś kto ma i używa konnekta do rozmów z msn?(szkoda ze nie potrafie robic pluginow wink.gif

stivo
Jak chcę się zarejstrować w usłudze msn.aster.pl to każe mi czekać... dry.gif

A po kilki minutach wywala błąd o kodzie 502..
ved
To moze czas poszukac jakiegos 'dobrego' serwera z MSN link?
google nie gryzie
ishii
Polecam nedbsd.nl Używam transportu msna i icq na tym serwerze od paru miesięcy i przerwy były rzadkością, a jeśli już były admin reagował szybko i usuwał awarię.

zobacz sobie też to http://jabber.nedbsd.nl/ jest tam 5 serwerów do wyboru, na których można założyć konta. O innych nie jestem w stanie nic powiedzieć, ale nedbsd.nl działa ładnie.

pozdrawiam
Lukas77
Ja przetestowałem chyba z 5 różnych i zawsze było coś nie tak, w końcu siedzę na jabber.unoc.net i MSN śmiga pięknie od jakiś 2 miesięcy nie przypominam sobie żeby transport nie działał. Polecam.

format:
masterlukas77%hotmail.com@msn.jabber.unoc.net
Esc0bar
QUOTE(ishii @ 14.11.2006 - 19:04) *

Polecam nedbsd.nl Używam transportu msna i icq na tym serwerze od paru miesięcy i przerwy były rzadkością, a jeśli już były admin reagował szybko i usuwał awarię.

zobacz sobie też to http://jabber.nedbsd.nl/ jest tam 5 serwerów do wyboru, na których można założyć konta. O innych nie jestem w stanie nic powiedzieć, ale nedbsd.nl działa ładnie.

pozdrawiam

Wielkie dzięki.Teraz działa smile.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Cypherq
Heh, długo broniłem się przed tym, by napisać coś w tym temacie, jednak mam ten sam problem, nadal nie rozwiązany. Posiadam konto na serwerze chrome.pl, normalnie korzystam z Jabbera i jego transportu GG. Jednak gdy próbuję skorzystać z transportu MSN, pomysł upada. Próbowałem już na wielu serwerach, na takiej zasadzie:

- wyszukiwarka usług
- odpowiedni adres serwera
- odpowiedni transport
- rejestruj się ( user: nazwa@konta.com - może w tym tkwi problem, nie korzystam z Hotmaila tylko z Gmaila i oczywiście pass )

Później transport pojawia się na liście kontaktów, ma zaznaczone automatyczne wysyłanie statusu. Dodaję nowy kontakt ( kontakt%hotmail.com@msn.serwer.com/pl ) i ...nie działa. Co robię źle? Czy ktoś może mnie uświadomić? Jeżeli zapomniałem o czymś powiedzieć, proszę o przypomnienie.

Korzystam oczywiście z Konnekta wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.