temat ucichł.. nic nie slychac... czy ktos cos robi???
Olórin
11.10.2003 - 07:07
ja próbowałem ale za chiny nie mogłem znaleść nazwy okna tworzonego przez biblioteke scrnsave.lib :|
czy ktorykolwiek z forumowiczow potrafi napisac wygaszacz ekranu w dowolnym jezyku programowania wspolpracujacym z winapi???
Olórin
25.10.2003 - 19:03
ja w vb mógłbym, ale nie mam pojęcia jak odbierać wiadomości do okna(o ile sie da :|)
może ktoś jeszcze??
arkadyjczyk
30.10.2003 - 08:14
A widział ktoś coś takiego
http://www.lotto.pl/strona--ID-1015186.html.
Jest tam wygaszacz z wynikami. Z tego co zauważyłem pobiera on dane ze strony www. Może zrobić wygaszacz, któy nie bedzie pobierał z okna tylko może z historii.
QUOTE(arkadyjczyk)
A widział ktoś coś takiego
http://www.lotto.pl/strona--ID-1015186.html.
Jest tam wygaszacz z wynikami. Z tego co zauważyłem pobiera on dane ze strony www. Może zrobić wygaszacz, któy nie bedzie pobierał z okna tylko może z historii.
nie jest potrzebne pobieranie z historii bo nowy K.Notify obsluguje rozsylanie do zarejestrowanych okien informacji o wiadomosciach, statusach i innych komunikatach od innych wtyczek (np od kTransfer). Do wtyczki dołączony jest przykładowy program (i jego zrodla) pokazujacy te informacje... wystarczy tylko napisac sam wygaszacz
Olórin
30.10.2003 - 14:07
no chyba ze tak
można będzie łatwo zrobć kilka wygaszaczy(różnych autorów
)
no to jest jakis wygaszacz, mam nadzieje że bedzie u was dziala
wymaga najnowszego knotify(z wlaczona funkcja informowania o wiadomosciach i statusach) i ie6(nie testowalem na starszych)
narazie informuje tylko o statusach,wiadomosciach,plikach i zmianie piosenki w winampie
w pliku styl.css mozecie zmienic sobie kolory tej granatowej częsci
chyba tyle....zapraszam do testowania....w razie problemow pisac na gg
http://www.olorin.piwko.pl/ksaver.zip
Jest lepiej niż za pierwszym razem, po lewej granatowy pasek a po prawej czarne tło z splashami czyli chyba tak jak powinno być
Jedyne co da się zauważyć to "krokowe" pojawianie się na ekranie poczynając od kwadratu o wielkości 1/5 ekranu w lewym górnym rogu, mniej więcej tam gdzie przedtem pojawiał mi się kawałek tapety. Ale to może też być wynikiem obciążenia procka, na razie pokazuje 100%, gdy zrobię reseta to napiszę jeśli coś się zmieni.
kolejny update
do pobrania z pod tego samego linka....poprawiony tekst przesylania pliku, zmiejszona objetosc paczki(gif'y), itd
pierwsza wersja.. narazie bez zadnej konfiguracji.. moze kiedys beda jakies ustawienia..
ssKonnekt
zapomnialem napisac co to jest :] wygaszacz ktory wspolpracuje z K.Notify i informuje o wiadomosciach "Masz wiadomość"
SandmmaN
10.11.2003 - 18:51
QUOTE(nix)
(...) wygaszacz ktory wspolpracuje z K.Notify i informuje o wiadomosciach \"Masz wiadomość\"
Hmm, a mi przy pierwszej lepszej otrzymanej wiadomości screenasaver znika i pojawia sie pulpit (dwoma slowami: wcina ssavera) :evil:
QUOTE(SandmmaN)
Hmm, a mi przy pierwszej lepszej otrzymanej wiadomości screenasaver znika i pojawia sie pulpit (dwoma slowami: wcina ssavera) :evil:
jaki masz system?
SandmmaN
11.11.2003 - 14:44
QUOTE(nix)
QUOTE(SandmmaN)
jaki masz system?
Rzut okiem do sygnatury... (winXP pro pl + sp1)
Uzywam rowniez windowblinds 4. W kNotify mam włączone niepokazywanie info przy aplikacjach fullscreen, inf o zmianach statusow jest off.
W momencie otrzymania msg (okno rozmowy zamknięte) zdąże jeszcze zobaczyc jakis tekst dość dużą czcionką w stylu "Masz wiadomośc" (całości nie idzie przeczytac bo wygaszacz znika blyskawicznie).
edit: Dodam moze jeszcze ze uzywam migania Scroll Lockiem (skrypt Olórina). I co w sumie najwazniejsze,
wlasnie sprawdzilem ze to jest powodem wyrzucania savera
QUOTE(SandmmaN)
QUOTE(nix)
QUOTE(SandmmaN)
jaki masz system?
Rzut okiem do sygnatury... (winXP pro pl + sp1)
Uzywam rowniez windowblinds 4. W kNotify mam włączone niepokazywanie info przy aplikacjach fullscreen, inf o zmianach statusow jest off.
W momencie otrzymania msg (okno rozmowy zamknięte) zdąże jeszcze zobaczyc jakis tekst dość dużą czcionką w stylu "Masz wiadomośc" (całości nie idzie przeczytac bo wygaszacz znika blyskawicznie).
czy dziala u Ciebie prawidlowo wykrywanie fullscreen?
czy pojawiajace sie okienko notify zabiera focus innych okien (aktywne okno traci aktywnosc)?
czy mozesz sprawdzic czy wylaczenie windowblinds rozwiazuje problem?
QUOTE(SandmmaN)
edit: Dodam moze jeszcze ze uzywam migania Scroll Lockiem (skrypt Olórina). I co w sumie najwazniejsze, wlasnie sprawdzilem ze to jest powodem wyrzucania savera
czyli znasz rozwiazanie... nie znam innego rozwiazania
nowa wersja ssKonnekt dostepna pod tym samym linkiem (przygotowane pod nowego K.Notify - poprawiony jeden maly blad)
ssKonnekt
Lukas77
30.11.2003 - 13:02
Fajnie by było żebym wiedział jeszcze od kogo dostałem tą wiadomość i saver byłby fajniusi.
I jeszcze logo konnekta mogłoby pływać
QUOTE(Lukas77)
Fajnie by było żebym wiedział jeszcze od kogo dostałem tą wiadomość i saver byłby fajniusi.
I jeszcze logo konnekta mogłoby pływać :)
co rozumiesz przez "pływać"?
Lukas77
30.11.2003 - 16:50
Pływać znaczy przesuwać się i ewentualnie odbijać od krawędzi ekranu... To tylko propozycja ale czy będzie to fajnie wyglądało to nie wiem dopóki nie zobacze, a póki co tak jak jest teraz też jest very OK.
vojtek
30.11.2003 - 23:07
Ja tam odinstalowalem akwarium i teraz SS Konnekta siedzi
Brakuje mi jedynie jakichs bardziej szczegolowych informacji niz 'masz wiadomosc' - np.
Masz 5 wiadomości:
- Rozmowa z Jozek Kowalski (4)
itp
Moze jeszcze do tego dodac np. "przez 34 minuty dostales 7 wiadomosci". Nie wiem jak z realizacja tego, czy to takie proste, podsylam tylko moje spostrzezenia.. Sam wygaszacz mi sie podoba i bez tego
prawdopodobnie kiedys funkcjonalnosc ssKonnekt bedzie wieksza... ale to raczej dalsza przyszlosc
Przemek
9.12.2003 - 23:30
Link nie działą
QUOTE(Przemek)
Link nie działą
Oj nix chyba jakis regulaminow nie przestrzegal ;-)
Wrzucilem do siebie na serwer
http://www.milewski.ws/ssKonnekt.zip, zastanawialem sie do jakiej kategorii katalogu dodac wygaszacza ale zglupialem. Hao, moze jakas propozycja ??
mhm... do wtyczek, bo to w końcu rozszerzenie K, albo do kNotify, bo to rozszerzenie kNotify
Ale raczej do wtyczek
Olórin
10.12.2003 - 08:39
ja na gg3d wrzucilem do wtyczek
Zainstalowałem oba wygaszacze i nasunęła mi sie prosta myśl - gdyby tak polączyć wygaszacz z skaczącym logo konnekta z tym prostokącikiem informacyjnym z wygaszacza Olórina ? Więc może nawiążecie jakąś współpracę ? :) (oczywscie wtedy trzebaby ten fragment ekranu z prostokątem zrobić tak, żeby nie wskakiwało na niego logo :P
Ale ogólnie mówiąc inicjatywa dobra :)
W katalogu link do tej wtyczki nie działa, na wiadomosc.info tak samo.
Wrzuciłby ktoś to na forum?
adres, co za tym idzie wygaszacz i wtyczka K.Notes, w ciagu najblizszych dwoch dni powinien juz dzialac :-) stary serwer przestal funkcjonowac, a ja poprostu zapomnialem o tym...
po przyjsciu wiadomosci na konnekt zostaje wylaczony wygaszacz ekranu i nawet nie moge sie nacieszyc pieknym napisem "masz wiadomosc"
masz wlaczona wtyczke kMigacz ktora symuluje nacisniecie Scrool Lock'a co powoduje wylanczanie sie wygaszacza ekranu, bylo juz poruszane w watku o kMigaczu
a musialem ten post przeoczyć jakoś bo nie pamietałem tego. Ide wiec czytać tamten post
THX
yy, a u mnie nie działa tem bajerek w postaci genialnego wygaszacza
plik wgrywam do katalogu windows\system32\ ustawiamg jako wygaszacz...
i nic ;p w glosnikach slysze ze drukują, a wygaszacz bez zmian.
wszystko na windowsie xp ze świeża wersją Konnekta.
a kNotify wlaczone masz, bo wygaszacz komunikuje sie wlasnie z ta wtyczka
QUOTE(UNK)
a kNotify wlaczone masz, bo wygaszacz komunikuje sie wlasnie z ta wtyczka
Mam z włączonym powiadamianiem o wiadomosci...
QUOTE(Piett)
he ? ja to zawsze wygaszacze to daje do c:\windows\ po co do system :/ od poczatku bylo tak przez 95,98,me ze wygaszacze dawalo sie do c:\windows
QUOTE(drivex)
QUOTE(Piett)
he ? ja to zawsze wygaszacze to daje do c:\windows\ po co do system :/ od poczatku bylo tak przez 95,98,me ze wygaszacze dawalo sie do c:\windows
Na szczęście używam XP
i wszystkie wygaszacze windosowe i nie, sa przechowywane w \windows\system32 z reszta jakbym wrzucil do kat glownego windowsa to tez by pewnie znalazl, w starszych system tez mogleś trzymac w \system i tez działało.
Ale lokalizacja tego wygaszacza nie jest az tak istotna, tak sądze...
Mój wygaszacz znajduje się w folderze głównym Konnekta i działą bez zarzutu. Klika się po prostu prawym przyciskiem myszy na ikonie wygaszacza i wybiera opcję Zainstaluj.
QUOTE(pamo)
Mój wygaszacz znajduje się w folderze głównym Konnekta i działą bez zarzutu. Klika się po prostu prawym przyciskiem myszy na ikonie wygaszacza i wybiera opcję Zainstaluj.
Tak też robiłem...ok może coś mam skiszone w systemie i kiedyś ruszy po reinstallu :wink:
a tak btw to i tak go używam
, wole latające logo Konnekta niż latające logo Windowsa
Pozdrowienia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.