Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stoned
Konnekt | Forum > Dodatki > Wygląd > Schematy wyglądu (kStyle)
zhvir
Stoned (beta3)

Zestaw ikon Stone iconpacks for Miranda by Angeli-Ka przystosowany i zmodyfikowany dla konnekta
theme.xml to zmodyfikowany plik z zestawu Silk by zimaq

ps. Styl w fazie beta. W obecnej postaci ok. 60-70% ikonek jest zrobionych. W samym folderze stylu oraz w trakcie użytkowania można jeszcze zauważyć pozostałości po Silku który jako bodaj najbardziej kompletny zestaw ikon stał się bazą do stworzenia Stoned. Osobiście będę dążył do tego aby w niedługim czasie najpełniejszym stylem w K stał się Stoned :>

Kliknij, aby zobaczyć załącznik (Stoned_beta3.rar)
Changelog:
  • beta3
    - ikony aktywności sieci: AIM, MSN, ICQ, kLan
    - łączenie z Actio
    - nowe ikony historii i kDodatków
    - większość ikon wtyczki kAQQ
    - ikona konnekta w trayu (jak się komuś nie podoba to należy wykasować plik k.png :P)
    - inne drobne poprawki
  • beta2
    - porządek z ikonami w oknie rozmowy (kIEview, kDuoView)
    - ujednolicony "ukryty"
    - animowane ikony łączenia z sieciami (gg, tlen, jabber, aqq)
    - inne drobne poprawki
------------------------------

Odpowiedzi na pytania, propozycje i uwagi:
1. żarówki w jabberze? też o tym myślałem ale zostawię to na koniec bo trzeba to samemu narysować :)
2. nieco za smutne? no cóż... bywa... mimo wszystko pomyślę nad jakimś bardziej kolorowym modem tego stylu
3. tło na screenie to: http://images3.fotosik.pl/43/9np7p06bf8bwgpwemed.jpg (specjalnie dla szpona ;))
4. jeżeli brakuje jakichś ikonek to znaczy że jeszcze nie zrobione lub nie przypisane... wszystko w swoim czasie
5. zaznaczenie ze screena:
keeveek
czy ikony mają pomarańczowe obramowania?

styl bardzo sterylny, przydałoby się jednak gdyby ikona nie przeszkadzać wyróżniała się kolorem, no i dostępny wink.gif reszta jak najbardziej może zostać czarno-biała. Wiem, że to miał być klimat stylu, utrzymanie go w szarych odcieniach, ale do tych szarości by się trzeba przyzwyczaić, kiedy ja zobaczyłem swoją listę to nie wiedziałem kto jest, a kogo nie ma tongue.gif

podsumowując: świetny styl wink.gif
zimaq
Proste i miłe, ale jak dla mnie nieco za smutne - takie monochromatyczne.
Jednakże - dobra robota ;-)

Osobiście będę dążył do tego aby w niedługim czasie najbardziej kompletnym stylem w K stał się Stoned :>

...motywuje mnie to do doskonalenia stylu ;>

edit:
jiobel: Prawda, prawda ;-)
jiobel.
zimaq: +1, prawda? ;-)
keeveek
odpowiedź na odpowiedź : u mnie widać obramowania (tylko na liście kontaktów)

EDIT: Sprostowanie: wina była po mojej stronie, ustawiłem pomarańczowy kolor tła do czcionki w menu ustawienia -> wygląd tongue.gif

jeśli można coś zaproponować: żarówki zamiast gwiazdek w jabberze
raben
QUOTE(zhvir @ 14.01.2007 - 17:10) *

Osobiście będę dążył do tego aby w niedługim czasie najpełniejszym stylem w K stał się Stoned :>

Eeee muszę się chyba w wolnym czasie jak go znajdę dalej wziąść za Tango! ... do boju zimaq nie damy się biggrin.gif laugh.gif

PS. Styl ładny ale rzeczywiście smutny sad.gif ... dlatego osobiście zostane przy s.a0x
Konrado
Może i smutny, ale życie to nie jasełka biggrin.gif zhvir dodasz tło i zaznaczenie(pracowaliśmy kiedyś nad takim z zhvir'em, ale chyba zawiesil projekt wink.gif ) do paczki?
keeveek
Zimaq dodasz tło i zaznaczenie (...) do paczki ?

+1 smile.gif

PS. w ogóle mało jest ostatnio takich fajnych przezroczystych zaznaczeń które by można sobie ustawić.. sad.gif
Konrado
Możnaby założyć jakiś temat w którym zostawialibyśmy przeźroczyste zaznaczenia smile.gif
keeveek
OT
jestem za. W miarę możliwości możnaby te zaznaczenia od razu z expimpem dodawać wink.gif
koniec OT
zhvir
QUOTE(KonradoFFC @ 15.01.2007 - 13:11) *
(pracowaliśmy kiedyś nad takim z zhvir'em, ale chyba zawiesil projekt wink.gif)

a na screenie z kStylem jest właśnie to zaznaczenie tongue.gif kto wie może dołączę je do kolejnej wersji Stoned wink.gif
Gilberto
Cześć. Wiem że to dla was śmieszne pytanie ale ja jestem nowym użytkownikiem i nie wiem gdzie skopiować ... ściągnięte z tego forum okna rozmowy oraz listy kontaktów ... Pomożecie? smile.gif
keeveek
konnekt/themes
raben
Proste przeźroczyste zaznaczanie kontaktów na liście ... jak ktoś by potrzebował tongue.gif

Załączniki

keeveek
a czy można dzięki niemu uzyskać efekt przezroczystości taki, jak to zrobił Abraxas w swoim zestawie Anime ?
Gilberto
QUOTE(keeveek @ 16.01.2007 - 11:55) *

konnekt/themes

Ale ... Coś mi nie pasuję ....
To jest mój folder themes ...

i przeglądając tam foldery widze tam same ikonki ... a ja chce okno rozmowy i liste kontaktów

Załączniki

keeveek
QUOTE(Gilberto @ 16.01.2007 - 13:31) *

i przeglądając tam foldery widze tam same ikonki ... a ja chce okno rozmowy i liste kontaktów

okno rozmowy możesz przenieść tam, ale równie dobrze możesz je mieć w dowolnym folderze. ikony muszą być w themes. tło może być w dowolnym folderze, trzeba wskazać odpowiednio w tłoku i ustawieniach okna rozmowy odpowiednich miejsc na podanie tegoż. pozdrawiam.

potrzebne wtyczki: tłoK , kIEview, k.Style.
raben
Ehhhh no i co z tego.... ikonki to twoje style kontaktow .... i okno rozmowy jak to mowl Indianin MMYK OMG !!
Gilberto
Ok zmienilem tylko te takie ikonki ... ale jak oknow rozmowy zeby było inne? albo tlo listy kontaktow?
keeveek
użyj funkcji "szukaj" na forum, bądź zajrzyj do odpowiednich tematów

tłoK , kIEview.

zwiększ poziom zaawansowania na "zaawansowany" (opcje -> ustawienia)
szpon
nie mogę znaleźć takiego tła listy kontaktów jak jest na 1 poscie
przeszukalem wszystkie tła listy kontaktów jakie są tutaj na forum ale nie ma
Konrado
Widać nie dokładnie przeczytaleś ten temat. Przeczytaj go jeszcze raz dokładnie a zrozumiesz ...
raben
QUOTE(keeveek @ 16.01.2007 - 13:08) *

a czy można dzięki niemu uzyskać efekt przezroczystości taki, jak to zrobił Abraxas w swoim zestawie Anime ?

Widać w poście na obrazku jaki efekt można uzyskać... smile.gif
keeveek
a dałoby się zrobić coś takiego żeby wokół kontaktu powstawała tylko jakaś seksowna ramka? (png, przezroczystość)
szpon
zhvir - dziękuje biggrin.gif
Cl3riq
zhvir a moglbys zrobic przy okazji ikonke PAUZY?
bo u mnie w kPilocie mam wszystkei oprocz pauzy sad.gif

edit: i w jaki sposób moge ustawic to zaznaczeniew tłoKu?
help anybody sad.gif
raben
Ustawienia/Interfejs/Lista kontaktów/ Tło/ ... scrollem w dól aż do ustawienia zaznaczenia zaznaczasz wyswietl obrazek tam wyszukujesz plik z zaznaczeniem (no chyba chodzilo Ci o ten moj) zanzaczasz go ok ... zastosuj i OK... to tyle...

PS. a zawpisales (sobie gdzies to moje) tlo ? biggrin.gif Bo musisz zapisac na dysku obrazek smile.gif
Cl3riq
Chodzilo mi o to tło zaznaczenia zhvira co dał w pierwszym poscie.
Wszystko robie jak trzeba a wyswietla standardowe szare zaznaczenie.

edit:
dobra, zauwazylem ze mialem za starego Tłoka,
ale po wlaczeniu nowego, wybraniu obrazka, widoczny 100%, dopasuj / dopasuj
wyszlo mi tak sad.gif

edit:
pozmienialem chwile i dziala! SUPER THX biggrin.gif
teraz czekamy tylko na komplet reszty ikonek ;]
szpon
Cl3riq, właśnie ja też dzisiaj odkryłem że wystarczy przezroczystość zmienić no i tam pionowo i poziomo sobie ustawić smile.gif
o nawet mamy obrazek do screena z zaznaczeniem, dzięki
keeveek
a tak w ogóle to wybór ikon niewidoczny jest niekonsekwentny. W gg i jabberze wyglądają identycznie jak niedostępne (co mi się bardzo nie podoba), a AQQ i Tlen stanowią jakby odrębną parę. (Zapewne to tylko dlatego, że to beta wink.gif )
pilchu87
moglbym poprosić o wersje dluzsza tego zaznaczenia? smile.gif bylbym bardzo wdzieczny smile.gif
raben
A tak trudno to sobie w photoshopie samemu przerobic ?tongue.gif
pilchu87
za drogi ten program troche jest tongue.gif
Spass
No to w GIMPie.
zhvir
kolejna wersja stylu w pierwszym poście... następna za tydzień :>

@down: tzn?
@down2: mogę cię zapewnić że na forum wrzuciłem najnowszą wersję z poprawkami... sprawdź czy nie trzeba wyczyścić cache'a przeglądarki, ewentualnie skasuj katalog z poprzednią wersją i wrzuć nową
keeveek
nie rozumiem na czym polega ujednolicenie ikon "ukryty", albo po prostu jestem ślepy ohmy.gif

@up: u mnie nadal ikona gg i jabbera jest taka sama jak niedostępny, tlena jest z jakimś znaczkiem, a AQQ też ze znaczkiem, tylko jaśniejsza (nawet na screenie niemal każda ikona od ukrytego jest inna)

@up2: potwierdzam, działa
zhvir
Stoned beta3 ujrzało światło dzienne, chociaż za oknem już ciemno :>
Pantas
Pozwoliłem sobie przerobić nieco dwie ikonki w paincie, bo za bardzo było dla mnie wszystko szare i nie wiedziałem kto jest dostępny a kto nie, tak jak ktoś już wcześniej pisał.

Oto przerobione ikonki może się komuś przydadzą:

http://img177.imageshack.us/img177/3264/gaduawaymt4.png - Gadu Gadu Zaraz wracam (away)

http://img359.imageshack.us/img359/6541/gaduonlineab4.png - Gadu Gadu Dostępny

http://img523.imageshack.us/img523/408/16051269yh8.jpg - Ikona Konekta, bardzo mi się spodobała, wyciągnąłem ją z tego stylu, powiększyłem i programem Icon Suite zapisałem jako .ico, teraz mam taki skrót do Konekta wink.gif wystarczy zapisać obrazek i przerobić na format .ico programem icon suite, a potem zmienić ikonę skrótu przez właściwości

Może się to komuś przyda, mała zmiana a mnie bardzo cieszy biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.