pienio
12.12.2003 - 21:04
random. tylko z ilu?
SandmmaN
12.12.2003 - 22:48
Warto przypomnieć, iż niecierpliwi, nie wiedzący co począć z tęsknotą za nową wersją są zapewne zawsze mile widziani w dziale
Wsparcie.
Dzięki (...) wsparciu nasza praca nabiera sensu i szybkości.
(cytat z jednej z podstron strony Konnekta)
Hao, zrobisz nam prezent świąteczny, czy prace są jeszcze w wersji alpha? :roll:
Matzec
25.12.2003 - 15:28
Konnekt zawiesza się, gdy próbuję wybrac jakiś status Jabbera, podczas gdy ten łączy się z serwerem (ikonka mruga).
Sahasrara
25.12.2003 - 16:30
Też miałem coś podobnego, tylko nie byłem pewien przez co to, nie potrafiłem wyizolować problemu. Ale zdecydowanie jest coś na rzeczy.
piotr.ek
13.01.2004 - 00:09
Dawno po swietach, rok 2004 trwa w najlepsze, GG pada jak najlepszy padalec... blablabla... kiedy nowy kJabber, ze tak bezczelnie spytam :?:
To chyba najlepszy okres dla tej wtyczki
Moznaby to wykorzystac, a jak tlumacze komus, jak wyglada konfiguracja transportow w K, to sie ludziom 'srednio' podoba...
racja, racja
przydaly by sie opisy w kJ, edycja transportow i ustawianie priorytetu [na poczatek :wink:] ...i powoli pchac to do przpdu 8)
Ja w nowej wersji chętnie bym zobaczył ustawianie transportów i priorytet. Przydałaby się również opcja podtrzymywania połączenia. Opisy dla mnie nie są takie ważne i mogłyby poczekać.
Popieram, pz16.
Poza tym - k wiesza się nie tylko przy "nagłej" zmianie statusu jabbera - ja, jeśli zmienię w trakcie łączenia jabbera status gg, to też mi się wiesza
A tak przy okazji - co z Hao? Słyszał go ktoś ostatnio?
Może zrobił sobie wolne. każdy kiedyś musi. :wink:
u nas na uczelni powoli zaczyna sie sesja (1 week :/), wiec moze hao z tego powodu jest troche nieobecny - moze sie uczy
Co byście powiedzieli na obsługe wysyłania wiadmomości?? Bo to co jest tera to sie chat nazywa :wink:
Sancho
26.01.2004 - 10:52
Bardzo by się przydało
Olórin
26.01.2004 - 15:13
tak, z możliwością wpisywania tematu
tia.... i jak jeszcze bylaby obsluga raportow doreczen jak to jest w JEP022 opisane
) to bylby cod miod..
QUOTE(MiLKA)
tia.... i jak jeszcze bylaby obsluga raportow doreczen jak to jest w JEP022 opisane
) to bylby cod miod..
tez jestem za...
z reszta, czego nie potrzeba :?: :wink:
foxtwo
26.01.2004 - 18:14
musha byc jakies konkretne przyczyny dla ktorych hao sie nie odzywa...
miejmy nadzieje, ze jak sie jush pojawi to z jakas niespodzianka :wink:
QUOTE(foxtwo)
a ja mysle ze hao ma sesje i to jest powodem milczenia...
a co do niespodzianki to watpie w to... ale kto wie :twisted:
QUOTE(nix)
QUOTE(foxtwo)
a ja mysle ze hao ma sesje i to jest powodem milczenia...
a co do niespodzianki to watpie w to... ale kto wie :twisted:
zapewne sesja
a co do niespodzianki to zawsze na zakonczenie sesji jakas sie znajdzie
a to powtorne spotkanie z twoim "ulubionym" wykladowca, a moze nawet i nie jedno ;p
Jesli
hao przypadkiem zagladnie do kJabberka niebawem, to chcialbym jeszcze poprosic o mozliwosc ukrywania statusu przed poszczegolnymi kontaktami, co mozna pewnie rozwiazac poprzez ustawianie na stale [najlepiej jakby to bylo tak jak przy GG jako ptaszek w menu kontekstowym] statusu "ukryty" dla danej osoby [co oferuje Jabber]
mysle, ze inni podziela moja propozycje
no i oczywiscie statusy opisowe chetnie bysmy zobaczyli [+ to co w postach wyzej, czego nie ma sensu powtarzac...] :wink:
niech moc bedzie z naszymi writer'ami :twisted:
Przecież wyłączasz osobę subskrypcję twojego statusu i już go nie dostaje... W czym problem???
QUOTE(hao)
Przecież wyłączasz osobę subskrypcję twojego statusu i już go nie dostaje... W czym problem???
zgadza sie. Czasami zdaza sie, ze chcemy sie ukryc, ale tak by user o tym nie wiedzial, a wylaczajac mu subskrypcje on o tym bedzie wiedzial. Mozna to rozwiazac wysylajac ukierunkowany <presence i wydaje mi sie ze to bylaby bardzo dobra funkcja :twisted:
QUOTE(MiLKA)
QUOTE(hao)
zgadza sie. Czasami zdaza sie, ze chcemy sie ukryc, ale tak by user o tym nie wiedzial, a wylaczajac mu subskrypcje on o tym bedzie wiedzial. Mozna to rozwiazac wysylajac ukierunkowany <presence i wydaje mi sie ze to bylaby bardzo dobra funkcja :twisted:
dokladnie to mialem na mysli [myslalem, ze to oczywiste :wink:], gdy cofam autoryzacje osoba to zauwazy, a nie do konca taki jest moj cel...
Wydoroślejcie i przestańcie się ukrywać ciągle
Wiecie, że oznacza to wysyłanie statusu każdemu kontaktowi z osobna na liście, przy każdej zmianie waszego statusu?
Mogę co najwyżej zrobić możliwość jednorazowego wysłania do tej osoby statusu niedostępny...
Olórin
28.02.2004 - 18:32
QUOTE(hao)
Mogę co najwyżej zrobić możliwość jednorazowego wysłania do tej osoby statusu niedostępny...
Im chyba właśnie o to chodzi
QUOTE(hao)
A kto większość czasu na niewidocznym siedzi?? :wink:
QUOTE(Olórin)
QUOTE(hao)
Im chyba właśnie o to chodzi
nie no... ja mimo wszystko poprosil bym o taka opcje, a jak bedzie ona wykonana pod wzgledem technicznym to juz dla mnie raczej malo istotne, byle by spalniala zadanie :twisted:
Olórin
28.02.2004 - 20:35
QUOTE(pz16)
QUOTE(hao)
no hao to jest ciągle na Nieosiągalnym albo Nieprzeszkadzać
nie ukrywa się, jak nie bedzie miał ochoty z kimś gadać to nie odpowiada
QUOTE(Olórin)
QUOTE(pz16)
QUOTE(hao)
no hao to jest ciągle na Nieosiągalnym albo Nieprzeszkadzać
nie ukrywa się, jak nie bedzie miał ochoty z kimś gadać to nie odpowiada
Ja nie mam jego jid'a tylko gg. I rzadko jest na dostepnym... Ja sma na niewidocznym siedze cały czas. Hehe..
Ha, nie każdemu podaję swój status
nie no... ja mimo wszystko poprosil bym o taka opcje, a jak bedzie ona wykonana pod wzgledem technicznym to juz dla mnie raczej malo istotne, byle by spalniala zadanie
Mogę w tej chwili powiedzieć, że z mojej strony, póki co, coś takiego nie powstanie...
QUOTE(hao)
Mogę w tej chwili powiedzieć, że z mojej strony, póki co, coś takiego nie powstanie...
przyznam, ze nie podskoczylem do sufitu z zadowolenia, no ale trudno :cry:
licze w takim razie chociaz na dalsza rozbudowe wtyczki o inne [wyzej wymienione] propozycje... :roll:
Sahasrara
10.03.2004 - 00:18
Mam pytanie: czy kjabber będzie obsługiwał tematy wiadomości? Jeśli tak, to w jaki sposób?
Olórin
10.03.2004 - 07:30
mi by się to widziało najbardziej jako całkowicie osobne okno
wiadomości i tam pole na temat
gosciu
14.03.2004 - 13:48
Oczywiscie autocytowanie przy odpowiedzi :)
QUOTE(Olórin)
mi by się to widziało najbardziej jako całkowicie osobne okno
wiadomości i tam pole na temat
Jestem za, a nawet przeciw. Ta opcja przydatna bardzo, do joggera np.
Jeżeli źle sformatujemy xml w wiadomości z htmlem(np <br> zamiast <br/>) to kjabber wywala bląd, ok! ale mógłby info o błędzie podawać również w oknie rozmowy, pod wiadomością (tak jak np. "Wpisz wiadomość")
dopalacz
6.05.2004 - 15:44
Mi działa nie mam powoduw do narzekania :twisted:
QUOTE(dopalacz)
Mi działa nie mam powoduw do narzekania :twisted:
http://slowniki.onet.pl/ :arrow: przyda Ci sie
QUOTE(Olórin)
Jeżeli źle sformatujemy xml w wiadomości z htmlem(np <br> zamiast <br/>) to kjabber wywala bląd, ok! ale mógłby info o błędzie podawać również w oknie rozmowy, pod wiadomością (tak jak np. \"Wpisz wiadomość\")
potwierdzam + wywala przy wiad. zawierajacych "niestandardowe" znaki - np.:
Sija [DEV]: (03:32)
z'
Sija: (03:32)
test
Sija [DEV]: (03:32)
ŕ’›
8B'o Sija - Sijawusz 'Sija' Pur Rahnama, away is OFF.
/{date} @ {time} [{reason}]/
hao, skoro wziales kJabber'a na tapete, moze jest to dobra chwila, zeby wprowadzic raporty doreczenia wiadomosci [czy jak to profesjonalnie sie nazywa], bo jak by nie patrzec, w komunikowaniu sie, wazna rzecza jest, czy wiadomosc dotarla do adresata, czy nie [napewno wiekszosc, z forumowiczow sie ze mna zgodzi, biorac pod uwage, ze wiele osob docenia te funkcje w gg.dll] .. :roll:
Olórin
19.05.2004 - 20:55
Serwery jabbera mają 1 dobrą właściwość, przynajmniej tak zaobserowwałem, jak nie dostaną potwierdzenia odebrania od klienta, to wysyłają do skutku. Aż je dostaną
QUOTE(Olórin)
Serwery jabbera mają 1 dobrą właściwość, przynajmniej tak zaobserowwałem, jak nie dostaną potwierdzenia odebrania od klienta, to wysyłają do skutku. Aż je dostaną
tez to zauwazylem, ale przyznaj, ze informacja o dostarczeniu, bylaby ciekawa funkcja [podobnie jak "kontrolka pisania"] .. :roll:
obydwie opcje mozna rozwiazac na rozmaite sposoby, ale odpowiednio zmieniajace sie ikonki bylyby chyba najlepszym [estetycznie i funkcjonalnie
] wyjsciem 8) ...tylko jakby
hao poswiecil temu chwile czasu .. :?
PS: zinteresowani ->
http://www.konnekt.info/wsparcie heh
itsonlyme
10.06.2004 - 15:55
hmm.. pol godziny grzebalem na forum i nie znalazlem - nie ma mozliwosci ustawienia tematu wiadomosci w dzaberku, prawda?
nie ma nawet jakiegos okropnego "hacka" w postaci wyslania kawalka xmla czy cos takiego? wszystko mnie ucieszy
Nie wiem gdzie mają propozycję przykleić, dam ją tutaj, sorki.
Chodzi propozycje, o możliwość zakładania kont nie tylko na wybranym serwerze jabberowskim z poziomu konnekta, jest tam tylko serwer jabber.org , to trochę mało, czy nie dało by się tej listy uzupełnić o inne serwery?
Z Konnekta możesz założyć konto na dowolnym serwerze Jabbera. W grupie Konto wpisujesz dowolny serwer, nowy login i nowe hasło, zaznaczasz opcję "Załóż to konto na serwerze", klikasz OK i restartujesz Konnekta.
Aha, dzięki info 8)
Tylko dlaczego jest napisany ten serwer, przecież to jest bardzo mylące, nie może pisać np. 'tu wpisz nazwę serwera' lub coś takiego?!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.