nadciaga nowy produkt... :twisted:
szczegóły wkrótce! :twisted:
Sahasrara
9.02.2004 - 18:30
Oho, jaka mroczna nazwa, aż ciary chodzą. Szukałem w google ale nie znalazłem nic wyraźnego o tym, jakaś podpowiedź może?
bakerss
9.02.2004 - 19:30
Aż mnie ciarki przeszły
Prosimy o uchylenia rąbka tajemnicy...
^BerZerK^
9.02.2004 - 19:32
day table editor?
jakis plugin w stylu rainlendera? ;-)
swistak
9.02.2004 - 19:32
Zjada mnie ciekawosc. Prosze o cokolwiek, info, alpha release, screeny
BerZerK -> tzn. jakiś kalendarz? To by się nawet przydało :)
no, moze bedzie to pierwsza wtyczka, ktora nix zrobi do konca... ja tylko na to licze
mi bardziej nazwa pasuje na edytor plikow
dtable, no ale czas okaze, a nie musze mowic ze kazdy tutaj czeka z niecierpliwoscia
@ case> wydaje mi sie jednak ze nix skonczyl w pelni dwie wtyczki - ggcrypt i k.notify, wiec nie bardzo pasuje twoje stwierdzenie
QUOTE(MiLKA)
@ case> wydaje mi sie jednak ze nix skonczyl w pelni dwie wtyczki - ggcrypt i k.notify, wiec nie bardzo pasuje twoje stwierdzenie
heh, no tak, tak, to taka malutka aluzja do kBota, kBoard i obecnych wtyczek :wink:
Mnie się skojarzyło (pewnie zupełnie bez sensu huehuehue) z mozliwością rysowania z rozmówcą w czasie rzeczywistym w pseudo paincie.
Niektóre komunikatory to mają i muszę przyznać, że w momencie wyjaśniania czegoś a la funkcja matematyczna z wykresem jest to nie do zastąpienia. 8)
QUOTE(Sleeva)
Mnie się skojarzyło (pewnie zupełnie bez sensu huehuehue) z mozliwością rysowania z rozmówcą w czasie rzeczywistym w pseudo paincie.
Takie coś miało być, i nazywało się K.Board :)
QUOTE(Matzec)
QUOTE(Sleeva)
Takie coś miało być, i nazywało się K.Board
...i nie zostalo dokonczone
hehehe
QUOTE(MiLKA)
dtable, no ale czas okaze, a nie musze mowic ze kazdy tutaj czeka z niecierpliwoscia
Mi też się skojarzyło z edycją .dtb
może łączenie archiwów ;p
QUOTE(MiLKA)
QUOTE(Olórin)
Mi też się skojarzyło z edycją .dtb może łączenie archiwów ;p
no no MiLKA lubie Cie coraz bardziej :twisted: zaimponowales mi w tym momencie
Olórin... tez w dobrym kierunku kombinujesz... :twisted: lubie Was chlopaki
myslicie!
QUOTE(MiLKA)
no mysle ze kIEv tez jest skonczony i stabilny - sprawa menu emot jest dodatkowa funkcjonalnoscia ktora nie byla przewidziana... dopiero pozniej pojawil sie pomysl dodania tego.. i bedzie dodane ale uwazam ze obecna wersja jest wersja ukonczona... a wszystko mozna unowoczesniac i dodawac nowe funkcje
i moze odrazu zdementuje domysly o kalendarzu...
Olórin
10.02.2004 - 00:00
<joke>to może odrazu import archiwum z gg ;p</joke> może archiwizowanie profilu ? nie zdziwił bym się jakby to był zewnetrzny progs
... dobra, już koniec tych domysłów bo dojde do automatu piszącego wtyczki, a raczej tłumaczącego z chińskiego na c++
, czekam cierpliwie na nową wtyczke(czy cokolwiek innego to będzie ;p)
edit: jeszcze 1 pomysł: GUI do edycji tablicy kontaktów/konfiguracji
nie wiem po co to komu no ale
QUOTE(nix)
QUOTE(MiLKA)
QUOTE(Olórin)
Mi też się skojarzyło z edycją .dtb może łączenie archiwów ;p
no no MiLKA lubie Cie coraz bardziej :twisted: zaimponowales mi w tym momencie
Olórin... tez w dobrym kierunku kombinujesz... :twisted: lubie Was chlopaki
myslicie!
:oops:
QUOTE(nix)
no mysle ze kIEv tez jest skonczony i stabilny
nie do konca, a sprawa ze znacznikami w wiadomościach wysyłanych przez kJabbera? bo reszta imho jest perfect
QUOTE(nix)
sprawa menu emot jest dodatkowa funkcjonalnoscia ktora nie byla przewidziana... dopiero pozniej pojawil sie pomysl dodania tego.. i bedzie dodane ale uwazam ze obecna wersja jest wersja ukonczona... a wszystko mozna unowoczesniac i dodawac nowe funkcje
na to by i tak trzeba bylo poczekac, bo obsluga toolbara w oknie rozmowy nie jest ciekawa
QUOTE(nix)
i moze odrazu zdementuje domysly o kalendarzu...
i coz tu powiedziec... no ze troche szkoda, ale jak se podszkole skilla z c++ to moze i dodam do k.notesa (siedzi co prawda w to.do)
QUOTE(MiLKA)
QUOTE(nix)
nie do konca, a sprawa ze znacznikami w wiadomościach wysyłanych przez kJabbera? bo reszta imho jest perfect
a to sie pojawilo pozniej i normalny blad :D - windows ma ich tysiace :twisted: .. kiedys tam bedzie naprawione
QUOTE(nix)
QUOTE(MiLKA)
QUOTE(nix)
a to sie pojawilo pozniej i normalny blad
- windows ma ich tysiace :twisted: .. kiedys tam bedzie naprawione
juz gdzies to chyba pisalem, ale moim zdaniem czy to jest kjabber czy gg to powinni tak samo dostarczac wiadomosci, a nie tak jak teraz jest, ze kjabber dostarcza zakodowana, ale to juz chyba rozmowa na inny watek ;-)
ps> teoretycznie przed bledami w wyswietlaniu rozmow kjabberowych nie uciekniesz, wylaczajac kIEview, dostajesz zero reakcji na znak nowej linii, tudziez <br>
ps2> ide chyba spac, bo marudze ;p
Sahasrara
10.02.2004 - 15:30
Hm. :roll: Ale jeśli mam domyślnie włączone emoty i gadam z kimś z wyłączonymi emotami - to dalej widzę je u siebie w rozmowie... Taka mała uciążliwość, poza tym faktycznie wtyczka jest dość stabilna.
QUOTE(Sahasrara)
Hm. :roll: Ale jeśli mam domyślnie włączone emoty i gadam z kimś z wyłączonymi emotami - to dalej widzę je u siebie w rozmowie... Taka mała uciążliwość, poza tym faktycznie wtyczka jest dość stabilna.
a jak masz ustawioną opcje 'Zestaw emotikonów przypisane do okna kontaktu nie do osoby' ?
Olórin
10.02.2004 - 17:16
tylko to poprawne przesylanie znaczków przez J i będe całkowicie szczęśliwy....,a i jest taki bug że mi dokleja ; na początek lini, ale nie zawsze, tylko chyba jak na początku jest jakiś znak specjalny czy ja wiem co...albo znak tabulacji czy cos takiego
węszę tu mały off-topic. na temat panowie i panie, na temat.
drivex
10.02.2004 - 17:39
QUOTE(torn)
węszę tu mały off-topic. na temat panowie i panie, na temat.
hmm no jak na temat jak nawet dokladnie nie wiadomo nad czym Nix pracuje
na temat kJ i jego bugów jest odpowiedni temat, nie ma co rozdrabniać dyskusji.
wracajac do tematu..
w tej chwili programik (niezalezny - nie wtyka) potrafi odczytac kazdy plik dtb (z konnekta), mozliwa jest edycja dowolnych wartosci, dodawanie, usuwanie, modyfikowanie kolumn i wierszy... i zapis do pliku...
przed chwila bawilem sie w laczenie rozmow w historii
docelowo beda tez automatyczne funkcje do laczenia rozmow (sesji) w ktorych odstep czasu ostatniej wiadomosci i pierwszej wiadomosci nastepnej sesji jest mniejszy niz np 10 min..
mozliwa tez bedzie zmiana hasla pliku (haslo profilu) - ale konieczna jest znajomosc obecnego hasla zeby wogole otworzyc plik
a no i prawdopodobnie bedzie dolaczanie archiwum gg...
no to super
zycze powodzenia
ot: nie zapomialbym tez o bug'u - klikniecia na link - bo on mi very przeszkadza (choc juz sie przyzwyczailem z tym prawym przyciskiem
)
co do wtyki - wow - a mialo byc tak krucho z czasem u ciebie
QUOTE(shw)
ot: nie zapomialbym tez o bug'u - klikniecia na link - bo on mi very przeszkadza (choc juz sie przyzwyczailem z tym prawym przyciskiem
)
bug jest to nieprzewidziany, niezamierzony blad a tu mamy do czynienia z czyms zaplanowanym i przewidzianym wiec nie jest to bug :twisted:
QUOTE(shw)
co do wtyki - wow - a mialo byc tak krucho z czasem u ciebie
nie wtyki tylko jak powiedzialem niezalezny program...
a co do czasu... mam go bardzo malo... ale jak sie chce to zawsze sie znajdzie jeszcze chwilka na kolejne zajecie (wystarczy chciec)
no tak najpierw krzycza o import archiwum GG a pozniej cisza... i jak to jest? potrzebne to komus czy nie?
ja do niczego tego importu nie potrzebuje...
wiec jak? mam robic czy nie?
ps
jesli ktos zwatpil we mnie... moze niech sie wypowiedza Ci ktorzy DTable Editora juz widzieli...
widzialem, testowalem, mieszalem w DTB ;]
Programik IMHO b. przydatny, chwilowo w beta-fazie rozwoju, wiec nie dziwia rozne niedociagniecia, ale ogolnie duze
5+ Wniosek: rozwijac, dorobic laczenie archiwow, konwersje arch.
GG->Konnekt i ogolnie dzialac dalej :]
Na pewno przydatne, patrząc choćby po ilości zgłoszeń o tym w becie
jeżeli będą wizardy do dzielenia (rozmawialiśmy o tym) i łączenia rozmów, to będzie to świetne narzędzie :)
QUOTE(nix)
no tak najpierw krzycza o import archiwum GG a pozniej cisza... i jak to jest? potrzebne to komus czy nie?
ja do niczego tego importu nie potrzebuje...
wiec jak? mam robic czy nie?
Dla mnie też to nie będzie bardzo potrzebne, bo gg od około roku nie używałem, więc dla mnie bardziej przydatnym jest łączenie, ale jeśli ktoś sie przesiada z GG na Konekta to chciałby mieć stare archiwum.
przyda sie taki program/wtyczka bo to moze zachecic czesc uzytkowniko do przesiadania sie z gg na K
QUOTE(UNK)
przyda sie taki program/wtyczka bo to moze zachecic czesc uzytkowniko do przesiadania sie z gg na K
Tylko po to, bo starym Konnektowcom na nic sie to zda... tak wiec jesli zalezy na nowych [l]userach to robic :wink:
Olórin
18.02.2004 - 15:36
a może dla starych wyjadaczy szukanie w archiwum? :twisted:
QUOTE(Olórin)
Hehe. potwerdzam przydatność, ale szukanie powino byc chyba w konnekcie bezpośrednio.
QUOTE(pz16)
QUOTE(Olórin)
Hehe. potwerdzam przydatność, ale szukanie powino byc chyba w konnekcie bezpośrednio.
haha dokladnie
jesli ma byc szukanie to moze zacznijmy od historii K
no ikona z tego co wiem jest od wersji .98 albo i nawet wczeniejszej (chyba nie mialem jeszcze wtedy K), ale hao chyba zostawil to jako niespodzianka w jakies tam wersji w przyszlosci
piotr.ek
19.02.2004 - 02:23
QUOTE(case)
haha dokladnie
jesli ma byc szukanie to moze zacznijmy od historii K
No, ze tego nie ma, to az wstyd
I nie ma co sie smiac, jak dla mnie to z deka porazka i juz ladnych kilka razy musialem kogos prosic, zeby w swoim programie (GG, Miranda) poszukal czegos w rozmowach ze mna. O tekstach w stylu "taki niby super ten Konnekt, a wyszukiwania nie ma, buahaha" nie wspomne :?
QUOTE(piotr.ek)
No, ze tego nie ma, to az wstyd
[...]
to raczej podstawowa funkcja komunikatora :twisted:
zawsze mozna to ominac w bardzo prosty sposob, jak narazie jak nie ma wyszukiwania w histori
1) zapisac cale rozmowy do pliku
2) wyszukiwac tekstu w zapisanym pliku
juz kilka razy z tego korzystalem
nix: a co do tego programu to moze jeszcze taki dodatek wgrywania rozmow z pliku tekstowego
:>
czekam z niecierpliwoscia na te wtyczke - dzis byl niespodziewany restart kompa no i padl cfg.dtb
no i laczenie rozmow tez sie przyda
jak to powiedzial nix (wrecz krzyknol do mnie) - to nie wtyczka - to oddzielny program
QUOTE(shw)
jak to powiedzial nix (wrecz krzyknol do mnie) - to nie wtyczka - to oddzielny program
nie przypominam sobie zebym krzyczal.. nie mam tego w naturze
nie wtyki tylko jak powiedzialem niezalezny program...
tak tak - nie krzyczales??
a moze papierosami mnie tez nie przypalales, co??
i mnie... dotkneles!
program sponsorowany przez akcje - zly dotyk
hmm jesli w tej wtyczce/programie bedzie import (i ewen export) archiwum z gg to ja jestem ZAAAAAAA !!!
bo tylko to mnie hamuje przed przejsciem na Konnekta (a chce juz prawie od roku przejsc) tzn nie chce tracic archiwum z gg!!!
kiedy bedzie jakas wersja beta chociaz?
Jakaś beta to już podobno jest, ale niestety tylko dla wybranych :cry: Nie łam sie nie jesteś sam.
co do hamulcow z utrata archiwum... ostatnio pozbylem sie wiekszosci wlasnego archiwum... po co mi to? :twisted:
drivex
21.02.2004 - 13:56
QUOTE(nix)
co do hamulcow z utrata archiwum... ostatnio pozbylem sie wiekszosci wlasnego archiwum... po co mi to? :twisted:
Nixie
przyjacielu
, moze umiescilbys jakas publiczną alphe/bete :> tak zebysmy, my uzytkownicy k.Programu zobaczyli jak to wszystko dziala i funkcjonuje, moglibysmy dodac jakies pomysly albo odjac
co by nam pasowalo a co nie :> w finalnej wersji programu
:twisted: :twisted:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.