Przemekc1
6.12.2004 - 19:54
No właśnie jest ktos w statnie coś takiego zrobić? Stary xmas nie jest złyt ładny.
Zostało jeszcze troche czasu (przyrzekam, że za rok naucze się pisać wtyczki
).
Konenkt byłby wtedy dużo ładniejszy i pisałoby się na nim lepiej. Gdzieś na forum było coś, że będzie możliwośc np. dodania płatków śniegu w oknie rozmowy, gdyby były jakiś takie małe wyglądałoby to całkiem ładnie.
Mam nadzieje, że ktoś podejmie się tego.
dulek000
6.12.2004 - 20:53
Śnieg będzie możliwy przy nowym kieview
Nix wydaj ją przed świętami (z dołączonym nowym stylem xmas
)
PoGoWieC
6.12.2004 - 22:26
Pomysl swietny jestem za.
Ale procz ikonek moznaby bylo w stylu uwzglednic
czcionki, kolory, zestaw dzwiekow
i oczywiscie jakis swiateczny styl rozmowy :wink:
Przemekc1
7.12.2004 - 11:48
Żeby tylko ktoś się tym zajął, sam zrobiłbym to ale nie potrafie. Jak już mówiłem w następnym roku napisze pierwszą wtyczkę, trzymajcie mnie za słowo :!:
_menic_
7.12.2004 - 12:39
QUOTE(Przemekc1)
Żeby tylko ktoś się tym zajął, sam zrobiłbym to ale nie potrafie. Jak już mówiłem w następnym roku napisze pierwszą wtyczkę, trzymajcie mnie za słowo :!:
w akim razie spiesz sie - masz jeszcze miesiac :twisted:
Przemekc1
7.12.2004 - 12:50
W następnym roku czli mam cały rok
arkadyjczyk
7.12.2004 - 13:01
Żeby stworzyć świąteczny skin to nie trezba umieć pisać wtyczek, to przecież zwykły plik tekstowy i ewentualnie css. Jedyny problem to znalezienie fajnych ikonek, bo raczej nie wierzę, że ktoś je do świąt zrobi od podstaw.
Przemekc1
7.12.2004 - 13:27
QUOTE(arkadyjczyk)
Żeby stworzyć świąteczny skin to nie trezba umieć pisać wtyczek, to przecież zwykły plik tekstowy i ewentualnie css. Jedyny problem to znalezienie fajnych ikonek, bo raczej nie wierzę, że ktoś je do świąt zrobi od podstaw.
Ja o tym wiem tylko sobie postanawiam nauczyć się pisać wtyczki. A tak w ogóle Arkadyjczyk Ty przecież zrobiłeś ten super styl crystal
i arccrystal chyba też, do dzisiaj go używam. Może jak nie masz zajętego czasu wziąłbyś się za to? :roll:
arkadyjczyk
7.12.2004 - 15:22
Głowny problem to właśnie brak czasu. Kominek muszę wybudować, bo miało być 20 stopni, a ja mam mróz za oknem. Ale w styczniu może jakiś ładny styl do Konneta wypuszczę. Nawet znalazłem już ikonki, tylko autora będę musiał pomolestować, bo kilku ważnych brakuje.
Przemekc1
7.12.2004 - 15:24
Szkoda chyba jednak ustawie se xmas (chociaż kapelusze są).
_menic_
7.12.2004 - 15:53
A ja zrobie taki maly OT
Mogłby ktos obrazek wattercolor zapisac jako png z przezroczystością? Sam bym to zrobił ale moje zdolnosci do obsługi programow graficznych koncza sie na paincie :oops: :twisted:
proszę bardzo
Również może by dało rada zaktualizować stare zestawy takie jak "shine" i "cube".
Wstylu jest przezroczystość ustawiona na 75%
hmmm... skoro nikt nie chce sam zrobić styla świątecznego to może niech każdy zainteresowany poszuka jakichś ciekawych materiałów na ikonnki i potem się to połączy w świąteczny styl? trochę czasu jeszcze jest
_menic_
7.12.2004 - 23:20
Zimaq: ten twoj nie działa
kosmos ten twoj jest taki jak chciałem
W kazdym badz razie dzieki wam wielie
EDITED:
I jeszcze taka malutka prosba :> Moglibyscie go troszeczke podciemnic aby mi pod tray pasował
Z gory jeszcze raz dzieki
No to sprawdź to, nałozyłem na to 25% koloru czarnego.
Dobra jak coś to już zrobiłem skina do K.notyfy i dla okna rozmowy (na podstawie jednego z istniejących już tematów do okien), teraz szukam emotów
Niepotrzebnie robiłeś ten styl rozmowy... W końcu nowe kIEView ma duuuuuużoooo nowych możliwości na które wszyscy czekają ( śnieg w oknie... mmm... )
tego i tak bym nie potrafił zrobić
a to akurat jest prost e..
to ja mógłbym zrobić ..:>
QUOTE(atol)
Dobra jak coś to już zrobiłem skina do K.notyfy i dla okna rozmowy (na podstawie jednego z istniejących już tematów do okien), teraz szukam emotów
http://m4t3k.nd.e-wro.pl/img/emots/ ? :>
Matku ja jestem leń i nie chce mi się przerabiać emotów (co z tego że jestem na chorobowym :wink: )
To powiedzmy, że emoty zrobię ja
no to na początek skin do k.notyfy (dał bym screena ale klawiatura nie działa poprawnie - wpływ piwa na układy scalone)
No i gotowe. Wrzuciłem do katalogu -
KLIK
Przemekc1
9.12.2004 - 11:19
Widze, że prace idą pełną parą
mam jeszcze takie coś ale to jest do poprawy
NelQ - sorki, ale te emotki wyglądają tak, jakby im było niedobrze...
bo to Matkowe emotki, on ma taki dziwny gust :wink:
Przemekc1
9.12.2004 - 14:10
QUOTE(lhs)
No i gdzie ten motyw świąteczny jest?
No to teraz zrobcie jedna wielka kupe i wrzuccie ja do katalogu ;>
QUOTE(lhs)
Ja tylko zrobiłem zestaw z gif-ów które proponował
m4t3k
Wiem, wiem... Sorki
Nie ma sprawy
komu sie chce robić ta kupe
:wink:
W takim razie ja swoją paczkę usuwam... (patrz niżej)
już w katalogi od godzin popołudniowych jest ten skin :wink:
I jeszcze jedno, panie i panowie znalazłem emoty. Za 2 godzinki będą
(kocham chorobowe)
no dobra to emoty mamy zrobione
i paczka świąteczna (czyli powyźsze emoty, okno rozmowy i chioneczka w k.notyfy)
właśnie czy w katalogu mozna by dac coś takiego jak "Themes", czyli ikonki, css, skiny, k.notify, emoty bo trzeba wszystko rozbijać na części.
Przemekc1
10.12.2004 - 13:23
Hao chyba pokazał coś takiego w temacie o pulpitach.
QUOTE(atol)
mają motyw świateczny?
To doróbcie im czerwone czapeczki z białymi pomponami, ale takie duże żeby im opadały na twarz coby nie było widać, że...
QUOTE(lhs)
... wyglądają tak, jakby im było niedobrze...
QUOTE(hao)
Nijak z menu nie da się tam dostać... ;P Trzeba kliknąć Download -> Katalog i dopiero tam na nowej strone jest zestaw (chodzi o to że w menu nie ma ;P )
Emoty z pomponami? cos a'la (patrz załącznik)?
dobrze kąbinujesz
A co do tego katalogu zestawowego to zaraz świąteczny zestaw powędruje
UPDATE
Albo nie poszukam jeszcze dzwięków świątecznych
Przemekc1
11.12.2004 - 17:52
Znalazłeś już?
mam... 1 dzwięk na 9 czy 10 (jak go potne będe miał 2)
QUOTE(atol)
mam... 1 dzwięk na 9 czy 10 (jak go potne będe miał 2)
wow ;D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.