Muszę coś dodać od siebie w tej dyskusji, bo kierunek w który się potoczyła jest bardzo niebezpieczny. Wiem, że chaotyczne, ale tutaj jest o wiele więcej do powiedzienia niż ten mały post...
Zacznijmy od podstawowych zarzutów. Zarzutów które kierujecie za każdym razem do Kuby, osobiście pomimo tego, że mnie nie dotyczą, to jakoś nie potrafie znieść ich i dostaje furii jak tylko to czytam. Może i dlatego, że mogły by one dotyczyć również i mnie. Przechodząc do sedna,
nie macie prawa nikogo poganiać, nie wiadomo jak bardzo byście tego chcieli. Primo, to co robimy, tworząc i udostępniając Wam wtyczki, jest tylko i wyłącznie dobrym gestem. Był zapowiedziany DTableEditor, był, i co z tego? Nie pojawił się bo Kuba przerwał nad nim prace by zrobić menu emotikonek, to ma być wielki powód by najeżdżać na niego? Przecież chcieliście te menu, więc o co chodzi??
Było kilka projektów które umarły śmiercią naturalną, ale nie dlatego, że nikomu się nie chciało robić, ale dlatego, że niektórzy muszą pracować na utrzymanie siebie, ale tego dziecko które żyje z rodzicami i jego jedynym obowiązkiem jest chodzenie do gimnazjum tudzież liceum, czy do podstawówki, nie zrozumie. Bo jakże by miał zrozumieć...
Gdzieś napisaliście, że najeżdżamy na nowych (tutaj pewnie chodziło o młodych programistów którzy pchają się drzwiami i oknami). Gdzieżbym śmiał kogoś najeżdżać, pomyślcie, przeglądnijcie posty, czy to czasem Wy tak sie nie zachowujecie, najeżdżając na tych co tutaj robią coś więcej niż tylko narzekanie.
niestety musze sie zgodzic, poniewaz mozna by znacznie przyspieszyc modernizacje zarowno K.Weba, jak i forum, tylko hao musi wyjsc naprzeciw inicjatywie... zeby, nie bylo, ze klapie dziobem, moge podac jedno z rozwiazan problemu, mianowicie: postawic serwer SVN [jestem sklonny go hostowac] na ktorym bedzie caly K.Web [lacznie z forum] do ktorego zrodel dostep beda mieli tylko okresleni developerzy, a reszta uzyszkodnikow bedzie miala do dyspozycji cale Wiki i system ticketow, co powinno znacznie usprawnic aktualizacje i rozwoj. a hao moglby synchronizowac k.info z SVNem np. przy wiekszych zmianach, albo raz na dzien/tydzien/whatever...
kWeb na SVN to jest bardzo dobry pomysł, akurat taką pracę moge wykonywać również normalnie w pracy, postawić to na Trac, to już jest mniej ciekawy pomysł. IMHO w przypadku kPilot2 sie nie przyjęło, od tego dalej jest najlepsze forum. SVN na "niedomowym" (na domowym komputerze bym tego nie stawiał, kwestia bezpieczeństwa) serwerze jest i w każdej chwili może być wykorzystane.
Modernizacja KWeba to w tej chwili nie tylko napisanie nowego kodu... Trzeba porządnie zrewidować jej zawartość, ustalić co ma się na niej znajdować, w jaki sposób to na niej rozłożyć, kto będzie za co odpowiadał itd... Z odpowiednimi osobami bede kontaktowal sie najpewniej jeszcze w tym miesiacu... stay tuned Wink
Czemu tak późno, zgłoś się do Siji, do mnie, napewno coś się w tym kierunku zrobi, czekanie na ostatnią chwile nie wchodzi w gre, takie sprawy należy o wiele wcześniej planować.
Ja kiedyś rozważałem wrzucenie paru groszy \"na wsparcie\", ale po kilku aroganckich wypowiedziach paru osób \"z góry\" - rozważać przestałem. Brakowało mi podstawowej informacji - kto konkretnie z tego wsparcia będzie korzystał. Sorry, ale czyjegoś przerośniętego ego wspierał nie będę.
"Góra" jest tylko jedna i to do niej idą pieniądze ze wsparcia.
Dajmy na to pomysł modernizacji forum.. ilu z Was, wyjadaczy forum Konnekta głosowało, na \"Nie wtrącać się w nie swoje sprawy\"?
A ilu z was na to głosowało?!?!.
to najlepiej wydawaj jedna wersje wtyki i wniej nic nie zmieniaj.. niech sie pozniej jebie i pierdoli wazne ze nabiles swoj licznik wtyczek. Wink pozdrawiam.
przeczysz przecież temu czemu najeżdżacie na Kube. Skoncentrował swoje siły i czas wolny na kIEview a wy macie pretensje... To jest chore...
Na koniec dodam, że Wasze podejście do sprawy jest bardzo demoralizujące. Ja czuję się w tej chwili tutaj obco. Mam kilka projektów (wtyczek) w zanadrzu to opublikowania/dokończenia/napisania i grubo się zastanawiam czy jest sens abym to robił jak najszybciej!