Faktycznie, K rozroznia od innych wlasnie spolecznosc i to doskonale forum!
To samo mowia na każdym forum, każdego innego komunikatora.
Z tym, ze zamiast K, wstawiane jest "GG", "Tlen", "AQQ" - zaleznie jakiego IM dotyczy.
Ja natrafilem na Konnekta, poprzez kumpla... twierdził "Konnekt jest bezkonkurencyjny" i jak już mnie szlag trafił z Tlenem to przy jego pomocy dokonalem migracji.
Wcześniej było jak z innymi:
GG - jakieś dwa dni. Zainstalowalem, bo jeszcze wtedy myślalem, że najpopularniejsze = najlepsze. Brak możliwości jakiejkolwiek personalizacji i niedopracowanie (to była jeszcze wtedy wrsja 6) zmusilo mnie do poszukiwań alternatywy.
Tlen - jak na razie najdłużej, ok. 1,5 roku. Zainstalowalem, bo wtedy myślałem, "jak spece z gazety komuterowej twierdzą, ze Tlen jest najlepszy, to musi być najlepszy". Spowolnienie rozwoju IM, masa błedów i fakt, ze był w zasadzie zawsze o krok w tyle za innymi IM, skłoniło mnie do nowych poszukiwań.
Konnekt - ok. 2 miesięcy. Zainstalowalem, bo wszyscy mowili "najlepszy", "profesjonalny", "bezkonkurencyjny" i wtedy myślałem, że jak kilka osób powtarza to samo, to rzeczywiście jest najlepszy. Zastuj, błędy i brak perspektyw naprawy, skłoniło mnie do poszukiwania zamiennika.
AQQ - jakieś 2 miesiące. Zainstalowalem, bo mi się podobalo... Zmieniłem, bo mi się znudziło.
Miranda - od 2 miesięcy i chyba zostanie do końca. Zainstalowalem bo mi się nudziło i tak już zostala. Jak narazie nie widze alternatywy...