Ojj czekamy czekamy
Trial no powiedz coś wreszcie
jedna sprawa sie juz rozwiązala ...wtyczka do AQQ sie pojawila
A na ICQ pewnie jeszcze chwile poczekamy :>
moim zdaniem powinny byc wszystkie obslugiwane wtyczki, nie transporty. np. mamy ICQ, AIM, MSN, wielu ludzi z tego korzysta. co z tego ze sa transporty ? jak duzo prosciej jest miec wtyke? a i konnekt byl by bardziej popularny bo obslugiwal by wiekszosc popularnych protokolow(tak jak aqq w ktorym jest plugin MSN i ICQ).Moim zdaniem gadanie ze nie bo po co to swiadczy tylko o tym ze nikt nie chce rozwijac konnekta, a szkoda, bo teraz musze siedziec na durnym i wolnym aqq zeby miec msna i icq w pelni dzialajace. niestety konnekt powoli przechodzi w eter... konkurencja jest o 100 lat do przodu niz konnekt....
Takiś mądry to napisz wtyczki, które by to obsługiwały. Oczywiście w wolnym czasie, bo nam nikt nie płaci i programowanie wtyczek do K nie jest niczyim głównym zajęciem. ICQ juz chyba ktoś robił, ale MSNem możesz się zająć.
Poza tym, Tlen też nie obsługuje MSNa(najprawdopodobniej), a ICQ jest jakąś wtyczką sprzed półtora roku, która pewnie za dobrze nie działa... Z moich informacji, pomimo braku pełnej obsługi tych jakże ważnych sieci, cieszy sie dość dużą popularnością(tak, to ironia).
K nigdy nie był w mainstreamie, bo nie jest i (mam nadzieje) nie będzie komercyjny.
ursus6
17.08.2006 - 11:23
AQQ już nie ma MSN, jak twórca wtyczki przeniósł się na Mirande. Odnośnie protokołu MSN, to jest on prosty tylko trzeba chęci i czasu dla potencjalnego programisty.
Ursus to chociaz udostępniłbyś źródła wtyczki do AQQ może ktoś ją poprawi bo narazie mi sie krytyki ciągle pojawiają....
ursus6
17.08.2006 - 11:45
Mimo wakacji prace nad wtyką ciągle trwają. Wyeliminowałem część błędów i sprawdzam działanie wtyczki żeby krytyki nie występywały.
jeśli chodzi o wtyczkę do msn to bądźcie cierpliwi
do Aule: sluchaj ja tylko mowie jakie jest moje zdanie. Nie umiem programowac gdybym umial napewno bym sie tym zajal. Niestety taka prawda. K to mutli komunikator ktory obsluguje tylko GG, bo przez transporty owszem dziala ale moim zdaniem jest to troche niewygodne. Ja poprostu chcialem wyrazic swoja opinie na temat K. Uzywam go juz 3 latabo GG mi nie odpowiada. Jednak kiedy chcialem odpalic ICQ zaczely sie schody, owszem zrobilem, ale wole dodawac kontakty jako nr ICQ a nie transport z chrome tudziej jabbera. tlen nie obsluguje msna ale tlen to nie multikomunikator. Tlen ma swoja siec, K nie. K jest multikomunikatorem i na nim powinny sie kupiac pluginy obslugujace roznego rodzaju sieci. Zreszta nie wazne. moze kiedys bedzie ICQ jako plugin. Dla mnie EoT. Tak tylko chcialem wyrazic swoje zdanie.
K to mutli komunikator ktory obsluguje tylko GG
Eee... czy ja o czymś nie wiem
? Wydawało mi się, że jest jeszcze parę sieci :<
kJabber? dwutelneK? kAQQ? Actio? kLan
?
To tylko złudzenie Suchy, tak na prawdę jest tylko gg...
GG rządzi światem jabber, tlen, aqq, klan i Actio to tylko pikusie
Olórin
18.08.2006 - 21:25
Aule - w tej chwili K najlepiej obsługuje sieć.... AQQ
Mateusz z Wielunia
12.09.2006 - 19:09
Najpierw to możnaby protokoły obecne polepszyć np w Tlenie wysyłanie plików i proxy itd.
A siec ICQ mogłaby być lub MSN...
To moze kiedyś będzie i Yahoo lub AIM
stranded
4.01.2007 - 13:29
Ja mogę nawet zapłacić za zrobienie wtyczki MSN i AIM.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.