Kurde niezły problem
aż dziw, ze jeszcze nikt go nie podpiął i że w ogole nikt sie na poważnie tym problemem nie zajął. Ja pozbierałem info z wątku i wklepie do jednej odpowiedzi, jesli komuś coś pomoze niech napisze numer podpowiedzi:
Zaczniemy może najlepiej od testów prędkości połączenia internetowego. Jak ktoś sugerował może to być przeciążenie sieci:
4WEB Banwidth Meter
Broadband Speed Test - wymagany plug-in flash1) Dobrze odznaczyć opcję
"Łączę się z internetem przy pomocy modemu" Nawet jeśli masz NEO (lub inne połączenie ADSL, ja mam wlasnie adsl w Anglii)
Ustawienia -> Ustawienia -> Połączenie2) Ta sama zakładka w ustawieniach: zwiększyć
"Limit czasu na zestawienie połączenia" do np. 80
3) Zabawa z serwerami:
Ustawienia -> Ustawienia -> Użytkownik -> GG W okienku serwery wykasować wszystkie i wkleić (pomysł
tgod):
CODE
217.17.41.85
217.17.41.88
217.17.41.92
217.17.41.93
3.1 Ewentualnie WYKASOWAĆ całą listę serwerów (pomogło
nazerowi i
Goblinowi)
3.2 Wejść na stronę:
Monitor serwerów GG i sprawdź dostępność serwerów, ewentualnie dodaj któryś z działających do swojej listy serwerów.
4) Przesunać wtyczkę GG na liście wtyczek na samą górę:
Ustawienia -> Wtyczki na liście szukamy GG, lewy-klik na wtyczce, przytrzumujemy klawisz CRTL i wciskamy strzałkę w górę.
4.1 W tym samym oknie możesz wyłączyć wtyczkę 'kJabber'
4.2 lub wtyczkę 'notify'
5) Jeżeli połączony jesteś do internetu przez router w konfigu spróbuj
włączyć opcję
DMZ wyjaśnienie z Wikipedi UWAGA: przygotować dobrego Firewalla! opcja udostępnia porty
5.1 W routerze możesz wyłączyć też Firewalla, ew. pogrzebać w opcjach swojego programowego routera
lub go wyłączyć na chwile do testów cz konnekt łączy z GG.
6) Może pomóc zmiana programu antywirusowego lub chwilowe wyłączenie do testów.
Ktoś pisał, że miał problemy przy MKS_vir i po usunięciu wszystko działało. Ja używam Avasta, ale nie zauważyłem, żeby to była jego "wina" (jeżeli nadal będzie mi rozłączało GG z k. to spróbuje go wyłączyć)
7) Czasami może pomóc założenie nowego numeru GG (ale kto chce to zrobić
? ) i nadanie nowego szecio znakowego hasła (kiedyś były pięcio literowe).
Ogólnie zauważyłem, że problem częściej występuje na połączeniach modemowych ADSL jak neostrada czy netia, a w moim przypadku angielskie tiscali.
Pozostaje czekać na nową wtyczkę 'GG' - gg.dll napisaną przez Staminę
Póki co tyle, jeżeli macie jakieś uwagi pisać - ja będe edytował tego posta.
MI POMOGŁY: 1, 2, 3, 4 i 4.1 - poki co działa dobrze
ADSL 2MBit - Tiscali, UK (bez routera)
antyvir: Avast
firewall: ZoneAlarm Pro
Taka mała prośba: może piszcie jakie macie łącze - rodzaj/prędkość/router czy nie, jaki antyvir, jaki firewall.