Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: bramka: Orange
Konnekt | Forum > Dodatki > Bramki SMS
Stron: 1, 2
keeveek
a ja bym zaproponował aby w bramkach sms, szczególnie w orange multibox było można dodawać więcej niż tylko jeden profil.. bo jak wiadomo 10 smsów na miesiąc to niewiele, a można sobie założyć więcej kont :>
Dover
Wejdź do katalogu sms w katalogu z konnektem. Zduplikuj plik multibox.xml. W klonie tegoż pliku zmień "<id>MULTIBOX</id>" na jakiś inny (np. "<id>MULTIBOX2</id>"). Będziesz miał dwa konta multibox i dla każdego oddzielnego użytkownika i hasło.
MihAoo3k
QUOTE(keeveek @ 17.10.2005 - 16:53)
a ja bym zaproponował aby w bramkach sms, szczególnie w orange multibox było można dodawać więcej niż tylko jeden profil.. bo jak wiadomo 10 smsów na miesiąc to niewiele, a można sobie założyć więcej kont :>
*

bylo pare postow wyzej o tym..
mlodass
hmm nie wiem ocokaman ale dzisiaj nie moge wyslac smsow na orange. z wszystkich 3 kont. błąd podczas logowania. hasla i loginy sa poprawnie wpisane
bakerss
a z tej bramki korzystałeś?
MaNwE
był tutaj opisany problem, ale już sobie poradziłem, a nie mogę usunąć postu wink.gif
keeveek
Bramka Orange MultiBox zwraca bląd "Brak informacji o sms'ach, zapewne Orange zmieniło coś na swoich stronach" Jeśli było poruszane, to przepraszam, ale silnik wyszukiwania nie znalazł mi tego tongue.gif Kiedy to poprawicie?
Dover
Bramka działa. Wystarczy przeczytać wypowiedzi powyżej. Znajdziesz tam co najmniej dwa linki, które przekierują cię na prawidłowy wątek.
keeveek
Bosh, dajcie możliwośc zakładania więcej niż jednego konta w multiboxie, bo jeśli przy kazdej zmianie /powazniejszej lub nie/ w kodzie wtyczki będe musiał tworzyć nowe dokumenty xml. Zwłaszcza, jeśli poprawki wprowadza inny autor. Bo jak tego nie zrobilem to wywalało mi errora sad.gif
HuNteR
Czasami mi wysyla z bramki podstawowej Orange bez problemu, ale czasami wyskakuje mi jakis blad przed pobraniem tokena (nie moglem znalezc adresu albo przekierowania, nie pamietem juz teraz).
Potestuje to pozniej i powiem czy restart Konnekta wystarcza aby bramka Orange zaczela dzialac poprawnie. Jak blad sie pojawi zrobie screena i wrzuce tu ;-)
Dover
keeveek, raczej wątpię by była potrzeba zmieniania plików xml. Jedyne co robię w pliku xml to zmieniam numer wersji. A to raczej jest bez znaczenia. Więc powinno wszystko działać. (mówię oczywiście o mojej bramce Multibox)
HuNteR
Topik do bramki MultiBox jest gdzie indziej, tu prosze sie wypowiadac o podstawowej bramce Orange (sms.orange.pl).
Dzisiaj pojawil mi sie ten blad niestety i restart konnekta nie pomogl. Ta bramka normalnie ma jakies zachcialnki, raz dziala raz nie sad.gif
Dolaczam obrazek z bledem jako zalacznik ;-)
mlodass
w sumie to ta bramka juz w ogóle nie działa. mozna z tym cos zrobic?
Dover
Może macie starą wersję bramki. Pamiętam, że w jakiejś starej wersji były problemy z ustaleniem adresu strony. Bramka z dnia 2005-09-21 działa u mnie bezproblemowo.
krystianos
Witam:)
Chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrobić aby móc otrzymywać SMSy z bramki sms. Mam numer z Orange i nie moge dostawac SMSów bo pisze że nie mam uaktywnionego "E-mail sms standard". Co robić??? unsure.gif

Pozdrawiam
WaSaL
W tym zamieszaniu z różnymi wersjami bramek może będę dla kogoś pomocny i podam działające wersje tongue.gif

Załączniki

kaczoreklom
krystianos wyslij smsa o tresci INTERNET na nr 102
krystianos
kaczoreklom serdeczne dzięki smile.gif

pozdro
NerII
co zrobić żeby móc słać sms'y za granice z MBox??

dodajcie wysyłanie SMS'ów na numery zagraniczne proszę smile.gif
Dover
Jest wysyłanie za granicę. Ściągnij najnowszą ver. Jako, że to jest temat o Orange a nie o Multibox, daję linka do tematu o Multibox, gdzie jak poszukasz parę postów w górę to znajdziesz linka do najnowszej wersji: http://www.konnekt.info/forum/index.php?sh...view=getnewpost
Sojeros
WItam!

Ma ktoś jeszcze problem z tą bramką? czy może to wina mojego soft'u ?

Prawie wysyła. Pobiera token, wpisuję token i wywala "Problem z bramką". Mógłby ktos to sprawdzić ?

CODE
- Wysyłanie rozpoczęte
- Łącze...
- Pobieram adres/
- Ustalam ramkę
- Pobieram adres default (bla bla bla)
- Przekierowanie na: host: itd.
- Pobieram tokem
- Wysyłam zapytanie
- Problem z bramką

Pozdr.
Wizard
Sprawdziłem, wysyła bezproblemowo. Problem leży u ciebie - najpewniej, a nawet na pewno, masz starą wersję wink.gif. Pociągnij z centralki smile.gif
Sojeros
Na centralce nie widze nowszej bramki (no chyba że źle patrzę). Posiadam tą "Bramka działająca na dzień - 14.12.2007" do której linka wysłał Platini. Jest nowsza ?

Platini
Zamieszczona wyzej wersja bramki jest najnowsza i dziala jak najbardziej poprawnie - osobiscie przed chwila sprawdzalem smile.gif
Sojeros
Tak więc nie wiem gdzie może byc problem :/ Znajdę gdzies do tego jakiś szczegółowy log po którym byłbym wiedział gdzie jest problem? Może ten modół z jakimiś innymi nie pracuje poprawnie ? Dodam że na komputerze obok również jest ten sam identyczny problem.

Pozdr.
Sojeros
niestety bez zmian sad.gif
Jak znajde troche czasu to przeinstaluje sobie Konnekta smile.gif

Dzieki i pozdrawiam

Przeinstalowałem, usunąłem cały katalog i dalej to samo :/ (problem z bramka)
Ma ktoś jakis pomysł ?

Ja pierdykam, wszystko działa, mój błąd :/
Oczywiście nalezy podać nadawcę:D

Pozdr. i dzięki
Platini
Update
michnick
Drobna poprawka w kodzie darmowej bramki orange na dzien 23.08.2009r.
mnie nie dzialala, mysle ze pomoge tez innym.

Platini
Super robota Michnick smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.