QUOTE(jakubek)
PS. Nie chodzi chyba o Twoja "aktywnosc" na Forum Konnekta?
TORN: fragment wątku 'auto odpowiedz' przeniesiony tutaj z powodu oczywistego nie trzymania się tematu. :]
Cytat:
hehe stanowczo nie chodzi o forum...
bardzo bylem ciekawy kiedy to ktos zauwazy... to jest kolejna wtyczka ktora bedzie wypuszczona razem z K.Bot albo zaraz po nim... jest to pewien dodatek do K.Bota, ale kozystac z niego beda mogly tez inne wtyczki... na razie nic wiecej nie zdradze :-)
dodac moge ze prace nad K.Board ruszyly nieznacznie po K.Bot... prawie rownoczesnie...
Sama wtyczka K.Board nie potrafi nic... dodaje "cos" z czego moga kozystac inne wtyczki. Prace nad K.Board i K.Bot prowadzone sa w miare rownolegle -> opcje do K.Board dodawane sa w miare rozwijania K.Bota.
a to maly screen tak dla niedowiarkow... :-)
no i oczywiscie teraz juz wszyscy chyba wiedza co bedzie dawala wtyczka K.Board?
Jak to nie zachęci ludzi na przesiadkę na Konnekta, to ja już nie wiem co jest w stanie
fajna sprawa jeszcze tylko możliwość wklejania obrazków i wypas
QUOTE(jakubek)
no i oczywiscie teraz juz wszyscy chyba wiedza co bedzie dawala wtyczka K.Board?
Dokladnie tak sobie wyobrazalem te wtyczke. Dodam tylko, ze trwaja prace nad zaimplementowaniem funkcji "board" w protokole Jabber. Może lepiej dowiedzieć się jak to będzie wyglądać i wprowadzic niezbedne usprawnienia do engine K.Board'u tak, zeby potem nie bylo problemu z przepisywaniem kodu itd. (ja tylko glosno mysle
)
Jako, ze Jakubek "udostepnil" nam screenshota do obejrzenia, pozwolilem sobie zastosowac pewien chwyt marketingowy i zrobic kolejna juz reklame Konnekta na wortalu
http://komunikatory.pl
Matzec
17.03.2003 - 13:50
> no i oczywiscie teraz juz wszyscy chyba wiedza co bedzie dawala wtyczka K.Board?
Czy może mnie ktoś oświecić, bo nie do końca rozumiem, co ta wtyczka ma robić? Rysować i wysyłać grafikę do innych? Chyba nie będzie to program graficzny w formie wtyczki do K. ;)
Wtyczka ta będzie służyć do wspólnego rysowania na wspólnym 'boardzie'... i raczej nie będzie możliwości wklejania obrazków, bo chodzi ona na wektorach a nie bitampie.
Matzec
17.03.2003 - 16:01
Już rozumiem, ciekawy pomysł w sumie. :)
Grafika wektorowa, tak? Czy to oznacza, że wtyczka będzie wysyłała przez sieć GG, lub inną, dane np. "kreska o grubości 5 px od (10, 50) do (40, 143)" ;) oczywiście językiem zrozumiałym dla wtyczki?
Hmm
A po co komu coś takiego ?
Matzec
17.03.2003 - 20:37
Widzę że jesteś newbie jakiś, Peper ;)
Konnekta dzięki systemowi wtyczek możesz dopasować do swoich wymagań. Nie będziesz musiał używać tej wtyczki. :>
no niezle, niezle sie zapowiada
...szczerze mowiac mogliscie zachowac k.Board'a w "tajemnicy" az do jego wydania
heh, bylaby niespodzianka, a tak to slina cieknie mi jeszcze bardziej, a zarowno na k.Bot'a jak i k.Board'a trzeba bedzie pewnie jeszcze troche poczekac :evil:
:cry:
---------------------------
www.rap4u.prv.pl
Wydaje mi sie, ze K.Board sprawi, iz Konnekt jako jedyny klient IM bedzie mial taka funkcje. Czy jest jakis inny komunikator oferujacy cos podobnego?
Olórin
17.03.2003 - 22:30
netmeeting ma ale przesyła tam bitmape
to będzie niezależne od sieci??(gg, jabber,klan i inne)?? i współrzędne itp. będą przesyłane jako normalne wiadomości a kboard będzie je analizował ??
jak tak to będzie swietne
pomysl to zaczerpniety bodajze z NetMeeting o ile sie nie myle, bo sie bawilem kilka lat temu z qmplem w cos takiego w naszej 2 osobowej sieci pomiedzy blokami (ahhh - to byly czasy
)
sarinnn
17.03.2003 - 22:57
A mnie sie wydaje ze K.Board bedzie zupelnie czym innym
Zobaczymy !!!
to będzie niezależne od sieci??(gg, jabber,klan i inne)??
tak bedzie niezalezne od sieci
i współrzędne itp. będą przesyłane jako normalne wiadomości a kboard będzie je analizował ??
K.Board nie bedzie analizowal wiadomosci... bedzie tylko wykonywal polecenia od K.Bot... bo to K.Bot bedzie analizowal wiadomosci i w okreslonych warunkach bedzie rysowal na K.Board...
Mozliwe bedzie mechaniczne stworzenie obrazka przez skrypt K.Bota bez ingerencji czlowieka :-) np. w celu wyslania wektorowego obrazka wczesniej zapamietanego w skrypcie :-)
pomysl to zaczerpniety bodajze z NetMeeting o ile sie nie myle
pomysl jest moj poniewaz nie mialem pojecia ze NetMeeting cos takiego ma... nigdy nie uzywalem NetMeetingu (i nie zamierzam). O istnieniu podobnej funkcji w NetMeetingu dowiedzialem sie gdy K.Board juz dzialal... kierowalem sie raczej pomyslem kalambur przez inet (a za to dzieki do mojej siostrzyczki :-)
QUOTE(jakubek)
kierowalem sie raczej pomyslem kalambur przez inet (a za to dzieki do mojej siostrzyczki :-)
Stad juz tylko krok do stworzenia gry Konnektowej
Oczywiscie lepiej byloby, gdyby Konnekt oblsugiwal konferencje :]
Ludwik
18.03.2003 - 13:00
Jeszcze Coccinella ma taką funkcję, ale kto tam o niej słyszał
Można też pograć w statki ^^
jak by zrobic ta tablice w kratki to mozna z powodzeniem w kropki smigac
Matzec
18.03.2003 - 21:04
Albo w kółko i krzyżyk.
...przyda się taka wtyczka :)))
od biedy to i jakiegos multiplayowego fps'a mozna napisac
ale tu juz nie ma co pisac wiecej bo przeice do tasblicy oboje uzytkownikow bnedzie miało dostep rownoczesnie a przypadku kołka i krzyzyka to wiekszego chyba problemu nie ma by walnac najp[ier 4 linie a potem juz znaczki
tylko przy kropkach to siateczki takiej od reki to sie niechce robic bo za duzo roboty
. Aleto tylko taka mało powazna propozycja wiec nie zawracaj cie sobie tym głowy:P
winthux
18.03.2003 - 22:39
Flind jakubek mówił, że poprzez skrypty też będzie można rysować. To bezporblemowo se napiszesz skrypt, który narysuje Ci kratkę do grania w kropki ;)
hmmm
to moze niedlugo na bazie K.bota i K.boardu powstanie K.arkadia
to by przekonalo nie malo osob do konnekta
ja mam takie 2 małe propozycja do tej wtyczki
1. Rysowanie w więcej osób niż 2 (jeśli coś takiego jest to przepraszam)
2. Możliwoś wstawienia tła zamiast białego. Przyjemnie by było pograć sobie w piłkażyki, można by też (jeśli punk 1 jest "odchaczony") np: jakieś taktyki w cs, DoD, CoD i inne taktyczne gry
Olórin
27.10.2004 - 19:46
1. Użyj konnferencji w gg, całkiem ładnie działa
2. Zapisywanie i ładowanie obrazów nie było by głupie....
QUOTE(atol)
ja mam takie 2 małe propozycja do tej wtyczki
1. Rysowanie w więcej osób niż 2 (jeśli coś takiego jest to przepraszam)
2. Możliwoś wstawienia tła zamiast białego. Przyjemnie by było pograć sobie w piłkażyki, można by też (jeśli punk 1 jest \"odchaczony\") np: jakieś taktyki w cs, DoD, CoD i i
nne taktyczne gry hmmm cs taktyczny ?
nie bardzo to raczej strzelanina umieszczona w realich XXI wieku gdzie aby zyc trzeba zabijac
ale pomysl roxorz mozna porobic taktyki w Starcrafta
btw: cs roxorz !
sleesh
30.10.2004 - 10:11
@ arct!c: hueheuheuheueh , wygluples sie troszeczke ... cs nie jest gra taktyczna ? heuheue n1... to ze jakis % graczy nie zna zalozen gry , jej zasad , dopiero je poznaje etc. to nie znaczy ze gra nie jest taktyczna... Sproboj pograc z ludzmi o srednim skillu i myslacymi troche i biegaj jak w q3, zobaczymy ile przezyjesz... n/c
jasne że się wygłupił, cs jest dopiero zajebisty gdzy gra się z jakąś przemyślaną strategią :] ach te emocje na CW
A takie pytank do Autora wtyczki: Czy moja propozycja z tłem do rywowania wchodzi w rachube?
moze i troche zle napisalem, bo w kazdej grze sa elementy taktyki. Zgadzam sie ze na CW trzeba myslec i miec zgranie z reszta teamu a nie tylko high skilla i nie myslec wogole. Ta gra laczy w sobie wszystko, zeby w nia grac trzeba miec dobry reflex, myslec logicznie jak i przewidywac ruch przeciwnika :twisted: :twisted: I dlatego cs przyciaga wiele osob, z czego i tak 70% nich rezygnuje z niego bo dochodzi do wniosku ze to jest okropny zlodziej czasu i zeby byc tz: PRO trzeba grac b.duzo i miec to cos w sobie.
Co to topicu przyda sie niewapliwie wstawienie tla, ale to chyba raczej nie mozliwe ( chociaz kto wie : nie ma rzeczy nie mozliwych ), ktos o tym juz kiedys napaknol.
QUOTE(sleesh)
... Sproboj pograc z ludzmi o srednim skillu i myslacymi troche i biegaj jak w q3, zobaczymy ile przezyjesz... n/c
Ta.. słyszałem że da się robić w hl (czyli też w cs'ie) strafe jumpy, ale jest to cholernie trudniejsze niż w quakach. Nie wiem jak szybsze poruszanie się może wpłynąć na skrócenie żywotności, może chodzi o to że jak podskakujesz to nie postrzelasz sobie he? :)
A co do wtyki to ciekawe zastosowania tutaj wymyślono :>
heaton
16.12.2004 - 21:58
Skromne pytanko...
skąd moge pobrać wtyczkę k.board? Bo szukam i nie potrafię znaleźć... help
heaton
16.12.2004 - 22:23
taaaaaaaaaa pewnie jakbym jeszcze wiedział co to jest
Olórin
16.12.2004 - 22:29
Ja też nie bardzo wiem, ale znam
strone która Ci pomoże
QUOTE(Olórin)
Ja też nie bardzo wiem, ale znam
strone która Ci pomoże A ja nawet użyłem tej strony i mam nadzieję, że ten temat ci będzie pomocny:
http://www.konnekt.info/forum/viewtopic.php?t=1539A w konnekcie 0.6.20.119 jeszcze łatwiej możesz dodać tą centralkę ( w
Ustawienia >>
Aktualizacje):
QUOTE(,28.10.2004 - 20:22)
hmmm cs taktyczny ?
nie bardzo to raczej strzelanina umieszczona w realich XXI wieku gdzie aby zyc trzeba zabijac
ale pomysl roxorz mozna porobic taktyki w Starcrafta
btw: cs roxorz !
Ze starcraftem wypas pomysł
Chętnie bym sie z kimś podzielił moją klanową taktyką podwójnego dropa (reavers+tanks)...
sn0wman
4.01.2006 - 23:02
czy ta wtyczka jest kompatybilna (w co wątpię a nie mam w tej chwili jak i z kim sprawdzić), a jeśli nie to czy będzie z tablicą do rysowania komunikatora Tlen ?
Nie byla, nie jest, nie bedzie.
sn0wman
4.01.2006 - 23:20
to źle, może ktoś to zrobi ?
...
skolima
5.01.2006 - 01:42
W obecnej wersji to ja bym kBoarda nie używał. Jeśli ktoś wie, że go masz, może Ci bez problemu Konnekta wysypać.
pietrek
6.01.2006 - 19:11
mam propozycje, przydalaby sie opcja odrzucenia propozycji rysowania od kogos, albo przynajmniej zeby okno kBoard nie otwieralo sie od razu po kliknieciu na ikonke konnekta.
zbych89
20.03.2006 - 22:16
Witam!!
Jestem nowym userem forum a także konnekta, ale zauważyłem taki problem z wtyczka kBoard
Jak się chce rysowaćz kimś kto ma gg to nie wyświetla zadnej informacji o błedzie, tylko otwiera w konnekcie tablice do rysowania, a w gg wysyła współrzedne punktów itp w oknie rozmowy. Jest to dość denerwujące i może powodować zawieszanie komputera "ofiary"
Jest to dość denerwujące i może powodować zawieszanie komputera "ofiary"
bzdura, wspolrzedne wysylane sa jako zwykly tekst, wiec jak ma doprowadzic to niby do zawieszenia komputera ?
riddle
20.03.2006 - 23:20
Gadu-Gadu nieźle muli jak się z kimś rozmawia godzinę non stop (okienko na początku, potem cały system zaczyna mielić), więc jest to możliwe.
A do pytającego - jedyne co można sobie wyobrazić to czekanie na określony response od kontaktu, a jak go nie ma to nie wysyła i zakańcza rysowanie.
Olórin
20.03.2006 - 23:22
Tylko jest jedna kwestia, w normlanych warunkach nie da się otworzyć okna K.Board kiedy druga strona nie ma tej wtyczki (chyba że wyśle "ręcznie" >kboard:pong)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.