QUOTE(Olórin @ 4.12.2005 - 11:44)
Może i fajnie ale dll mi nic nie pomoże a ja się męcze z tymi przyciskami niesamowicie.
Mam:
CODE
UIActionAdd( cfg_glowne , 0 , ACTT_GROUP , "Grupa " );
{
UIActionCfgAdd( cfg_glowne, 0, ACTT_RADIO|ACTSRADIO_BYPOS|ACTR_STATUS|ACTR_SHOW|ACTR_CHECK|ACTR_INIT|ACTSC_INLI
NE, "opcja 1", cfg_radio, 0, 0, 130 );
UIActionCfgAdd( cfg_glowne, 0, ACTT_RADIO|ACTSRADIO_BYPOS|ACTR_STATUS|ACTR_SHOW|ACTR_CHECK|ACTR_INIT|ACTSRADIO_
LAST, "opcja 2", cfg_radio, 0, 0, 130 );
}
UIActionAdd( cfg_glowne , 0 , ACTT_GROUPEND);
1. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego nie mogę jako drugi parametr funkcji UIActionCfgAdd(), podać "IMIB_CFG"? Jeśli to zrobię kontrolki się dziwnie zachowują
2. Dałem tyle tych ACTR_, żeby móc przechwycić jakiekolwiek zdzarzenie od tej akcji:
CODE
case cfg_radio:
IMessage(IMI_INFORM , 0 , 0 , (int)"check");
break;
Wynik jest żaden.
3. Może i w sdk jest napisane co trzeba zrobić ale ja nie potrafię tego zrozumieć.
Wartość akcji pobierana jest z parametru AP_VALUE, lub z kolejności akcji w grupy gdy ustawiony jest status ACTSRADIO_BYPOS
Z parametru czego? Jakiej funkcji?
Jak chcę pobrać wartość tej akcji (chcę wiedzieć która opcja jest wybrana) i robię tak:
CODE
int war = (int)UIActionCfgGetValue( sUIAction(cfg_glowne, cfg_metoda_szukania), 0, 0);
To zawsze dostaję zero.
Bez przesady, żeby siedzieć cały dzień nad zwykłymi przyciskami i nic nie uzyskać. Olórin podał byś kawałek kodu chociaż.