Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Testy nowej sieci VOIP - szukamy 100 chętnych
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
Stron: 1, 2
hao
Actio to nazwa nowego operatora telekomunikacyjnego, który w najbliższych tygodniach rozpocznie działalność. Co będzie oferowało Actio?

Actio umożliwia uzyskanie własnego publicznego numeru telefonicznego z kilkunastu stref numeracyjnych w Polsce, za który nie są pobierane żadne opłaty. Połączenia telefoniczne Actio nie odbiega jakością od standardów zarezerwowanych do niedawna dla telefonii tradycyjnej. W ofercie Actio znajdzie się szereg adapterów i przystawek, umożliwiających korzystanie z usługi za pośrednictwem klasycznego telefonu, bez konieczności korzystania z komputera. Tym samym usługa Actio stanie się pełną alternatywą dla telefonu domowego, oferując olbrzymie oszczędności dzięki brakowi abonamentu, a także bardzo niskim kosztom połączeń telefonicznych. Oprócz niskich cen, nowością jest możliwość bezpłatnego dzwonienia do innych operatorów VoIP na świecie oraz szereg usług dodanych w zakresie obsługi własnego konta. Usługi telefoniczne świadczone są na bazie własnej sieci telekomunikacyjnej, zbudowanej w oparciu o najnowocześniejsze rozwiązania sprzętowe i programowe czołowych światowych dostawców. Actio posiada punkty styku z sieciami największych krajowych operatorów telekomunikacyjnych i korzysta z połączeń z sieciami czołowych dostawców usług telekomunikacyjnych na całym świecie. Takie rozwiązanie zapewnia najwyższą jakość i dostępność, a także gwarantuje niezawodne działanie.

Co ciekawe, operator świadczyć będzie swoje usługi wspólnie z komunikatorem internetowym Konnekt, rozszerzając tym samym dostępną ofertę komunikatorów internetowych, za pośrednictwem których można świadczyć również usługi głosowe. Konnekt to multi komunikator internetowy, który dzięki rozbudowanej konfiguracji i licznym dodatkom można dostosować do swoich potrzeb. Umożliwia rozmawianie w sieciach Jabber, GaduGadu, Tlen, WPK, LAN, ICQ, AIM i Yahoo. Daje możliwość przesyłania obrazków, plików, oraz wiadomości SMS. Wszystko to za darmo, bez reklam i w interesującej oprawie. Więcej o komunikatorze Konnekt znajdziesz na stronie www.konnekt.info.

Przed rozpoczęciem świadczenia komercyjnych usług operator przeprowadza testy swojej platformy telekomunikacyjnej. Actio zaprasza użytkowników naszego portalu do wzięcia w nich udziału. Wszystkich chętnych prosimy o zgłaszanie się poprzez stronę konnekt.actio.pl. W testach weźmie udział 100 pierwszych osób, które się zarejestrują. W trakcie testów użytkownik otrzyma określoną kwotę na wykonanie testowych połączeń telefonicznych, a po ich zakończeniu w ramach podziękowania otrzyma gratisowe doładowanie swojego konta.

Oczywiście razem z kontem testowym testerzy dostaną wtyczkę do Konnekta do porządnego wytestowania smile.gif
lhs
Małe faux pas wobec nas, zatwardziałych konnektowców-forumowców - że dowiadujemy się o sprawie z www.wiadomosc.info wink.gif
hao
Wiedziałem, że sobie doskonale poradzicie wink.gif
lhs
Co mam zrobić, jeżeli przez następne 24 godziny będę off-phone? sad.gif
zimaq
Ha, a ja się pochwalę, że byłem drugi wink.gif
Chyba zaraz po Olórinie, który owego newsa na w.i. wystawił.

Potwierdzenie złożenia podania będzie się odbywało drogą telefoniczną? To jutro nie idę do szkoły ;p
LooZ^
Nie wiem czy to grozi banem, ale czy to jest zwiazane ze zblizajacym sie k07? smile.gif
arct!c
Proponuję stworzyć nowy temat i tam pisać o wrażeniach z użytkowania, screeny etc. Jak nie można po testować to chociaż popatrzeć i poczytać ...

edti: i jeszcze jedno, strona pod FF sie troszkę rozjeżdża.
Olórin
Chyba zaraz po Olórinie

A kto powiedział że ja się rejestrowałem? wink.gif
sleesh
Zapisalem sie, tyle ze jaki nr. telefonu trzeba tam podac - domowy czy komorke? Ja podalem domowy i nie wiem czy dobrze zrobilem :F
Quattrox
hehe 43 smile.gif troche sie spoznilem bo na maila sie dlugo dostac nie moglem wink.gif dobrze ze jutro mam wolne to bede czekal na telefon wink.gif ale zamorduje jak mnie obudza o 8 rano tongue.gif
zimaq
QUOTE(Olórin @ 2.02.2006 - 22:50) *

A kto powiedział że ja się rejestrowałem? wink.gif

Ktoś tu chyba już ma jakieś specjalne konto... wink.gif

troche sie spoznilem bo na maila sie dlugo dostac nie moglem wink.gif

No ja nic nie dostałem od 21:30 do tej pory wink.gif
iSiEk
A kto mowił ze bedziemy dostawac cos na maila? Moze po potwierdzeniu przyjdzie wtyka?
sleesh
QUOTE("Actio")
W ciągu 24 godzin nasz pracownik skontaktuje się z Tobą aby potwierdzić Twoją chęć wzięcia udziału w testach. Następnie na e-mail, który podasz poniżej zostanie przesłany login oraz hasło dostępu do naszego systemu.

Chyba wszystko jasne, nie ? smile.gif
jiobel.
QUOTE(iSiEk @ 3.02.2006 - 00:03) *
A kto mowił ze bedziemy dostawac cos na maila? Moze po potwierdzeniu przyjdzie wtyka?

Następnie na e-mail, który podasz poniżej zostanie przesłany login oraz hasło dostępu do naszego systemu.

Nigdy czytanie ze zrozumieniem u Polaków nie było dostatecznie rozwinięte. ;-)
iSiEk
Zgadzam sie z Toba, ale

Twoje dane zostaną przesłane do naszego pracownika. W ciągu 24 godzin nasz pracownik skontaktuje się z Tobą aby potwierdzić Twoją chęć wzięcia udziału w testach.

Mozna rozumieć dwojako, ja zrozumiałem to w ten sposób że pracownik zadzwoni do nas jutro a potem przyjdzie info na maila.

hao
Potwierdzenia będą nie wcześniej niż o 12, nic mi nie wiadomo o tym, że telefon musi być stacjonarny. Po potwierdzeniu telefonicznym zostanie wysłany email z danymi konta, w nim znajdzie się również informacja skąd pobrać wtyczkę.
arkadyjczyk
Ciekawe czy testowane będą też połączenia przez bramki i nie ma słowa o protokole (SIP, IAX) czy może coś innego wymyślili.
hao
Testy będą dotyczyć oczywiście całej usługi. Po to dostaniecie podładowane konta. Actio działa na SIPie i jak już było wspominane w komunikacie, jest otwarte na innych operatorów działających w oparciu o ten protokół.
mleko
bylem 7 wink.gif
a dzisiaj miedzy 12.15 a 13 pisze egzamin wiec mam nadzieje ze wtedy nie zadzwonia:)
jak cos to mam nadzieje ze pozniej tez sprobuja:)
dulek000
Mam numerek 70-któryś i właśnie zadryndali. Prosili o podanie adresu email, który podałem, w ramach weryfikacji. Dzisiaj ma przyjść mail. smile.gif
sleesh
Hm, a podales w rejestracji nr. domowy czy kom ? Ja bylem 39 bodajze i jeszcze nikt nie dzwonil :F
tacka17
hmm ja byłem chyba 3 albo 4 - ale nie wiem czy dobry podałem tel. - 48071xxxxxx.... i własnie tego 071 nie jestem pewien (kierunkowy do Wrocka - dawno nie uzywalem stacjonarnego telefonu biggrin.gif)
arkadyjczyk
Jak tak podałeś to nie jest to prawidłowy numer, chociaż nie twierdzę, że go sobie sami nie poprawią. Jak dajesz 48 na początku to już bez 0 w kierunkowym.
sleesh
Ja podalem 48446333xxx, wiec chyba dobrze, a nadal cisza :F A zaraz musze jechac z samochodem do mechanika sad.gif Kutfa sad.gif
mleko
ja bylem 7 i ciagle czekam:/ podalem komorke ale to moze nie problem:)
GuZiK
Okej zadzwonili na stacjonarny smile.gif.
sleesh: biegnij po sąsiada i zapisz mu na kartce e-mail wink.gif.
zimaq
No i co, na komórki nie dzwonią? Co to ma być... sleep.gif

Chyba będę musiał się naprawdę wybrać do sąsiada ;d
KOSMOS
Ja byłem 60 i dzwonili do mnie przed chwilą w dodatku na komórkę, jakaś miła pani ale coś cicho mówiła :[
iSiEk
Dzwonia na komórki, niedawno taka kobieta do mnie zadzwoniłą, tylko jakos cicho bylo slychac...
krys_wm
Zarejstrowałem się jako 108, dzisiaj ok.13.00, i niedawno dzwoniła jakaś laska na kom(słabo było słychać), czekam na maila, coś się zmienilo miało byc pierwsze 100 osób?
dulek000
krys_wm: Do wielu osób zapewne nie mogli się dodzwonić, więc biorą następne zgłoszenia.
Sleesh: Podałem oczywiście komórkę. smile.gif
KOSMOS, iSiEk: Tak, bardzo cichutko mówiła. wink.gif
foxtwo
Ale rozkminiacie ;]
Ja wszedłem kolo 15.30 do domu i od razu telefon. Zgranie w czasie...
mleko
hmm a ja ciagle czekam :/ grrr i dodzwonic sie mogli na pewno bo specjalnie ladowalem baterie biggrin.gif
arkadyjczyk
Ja też czekam mimo, że byłem 88.
zhvir
Mie macie o czym gadać tylko o tym którzy byliście i czy ta miła pani co tak cicho mówi dzwoniła czy nie?? Hmm... spokój chłopcy tongue.gif
Olórin
http://komunikatory.wiadomosc.info/index.p..._id=30#com23955
Weryfikacja danych została już zakończona. Sprawdzane były tylko pojedyncze zgłoszenia (wybrane losowo) więc nie martwcie się, że do was nikt nie zadzwonił :-)
arkadyjczyk
Pół dnia czekałem na telefon a teraz wychodzi, że niepotrzebnie smile.gif
mleko
jesli tamten post jest prawdziwy to czekamy na maila biggrin.gif
Quattrox
do mnie zadryndali na komorke okolo 14:30 jak akorat wchodzilem do domu smile.gif jakis facet chyba czytal mi wsio z kartki jak robot ;P, potem poprosil o weryfikacje maila i koniec rozmowy tongue.gif wogole go nie zrozumialem bo takie echo mial tongue.gif wazne ze zweryfikowal mojego maila i powiedzial ze na maila wysla mi login i haslo tongue.gif
sleesh
To sobie potestowalem ... :F Ale mogli napisac w jakich godzinach beda dzwonic i jakie telefony mozna wpisac :F Takto podalbym odrazu komorke...
hao
Sleesh, spokojnie, mam Twój email na liście smile.gif

Jest teraz wiele rzeczy do zrobienia jednocześnie, proszę o odrobinę wyrozumiałości. Adresy zgłaszane przez konnekt.actio.pl trafiały do puli przewidzianej dla Konnekta, a po ich zweryfikowaniu trafiły do mnie... Przepraszam za lekkie zamieszanie, mam nadzieję rozesłać dalsze informacje do południa.
alberht
czekamy;)
/a juz myslalem, ze to moj telefon tak dziwnie cicho działa
mleko
czyli rozumiem ze jestem na liscie biggrin.gif
fajnie jutro potestujemy sobie biggrin.gif
jupi biggrin.gif
a moze heo bys juz wtyczke udostepnil??? biggrin.gif
a hasla pozniej dopiero? biggrin.gif
Francuz
czekam na telefon wink.gif
sleesh
@ Hao: Z tego co piszesz wynika, ze dziwnym trafem znalazlem sie na liscie testerow - dobrze zrozumialem? smile.gif

PS: Hao ma mojego maila! Ja cie, ide pochwalic sie kolega ;P
KOSMOS
Ja mam nadzieje ze jakoś rozmów oferowana przez VOIP nie będzie taka sama, jak tej babki która wydzwaniała do nas tongue.gif
xaxoo
dostaliście już mailiki? Dzwoniła Pani nie dosyć że cichutko to jeszcze w autobusie bylem, ale głosik milutki, podałem maila i dalej nic nie zrozumiałem co powiedziała:) a drzeć się nie wypadało hehe:)
mleko
hao napisal ze do poludnia sie powienien wyrobic:) wiec stay tuned biggrin.gif
arkadyjczyk
Wtyczka wygląda super i jeżeli w ten sposób zostanie w 0.7 zrealizowana lista kontaktów to będzie bomba. Z tego co wiem to cenowo nie jest to jakaś rewolucja, porównywalne z Newfonem czy IPFONem. Zresztą takie oferty są standartem. Mam tylko nadzieję, że ostatecznie będzie naliczanie sekundowe (bo ponoć teraz nie ma) no i może jakością nas powalą.
Jeszcze pytanko do hao, czym się różnią testerzy rejestrowani przez konnekt.actio.pl od tych przez test.actio.pl? Czy ankieta, itd są takie same i można przez tamten formularz otrzymać numerek i hasło?
zimaq
Oj arkadyjczyk, robisz niektórym smaka, zwłaszcza, że niektórzy jeszcze czekają wink.gif))
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.