Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konnektowy wygaszacz ekranu?
Konnekt | Forum > Inne > Archiwum > Konnekt > Propozycje
Stron: 1, 2
Olórin
muszę to powiedzieć...grafika jakubka jest ładniejszas od samego loga smile.gif torn może by ten obrazek wrzucić do tego flash'a smile.gif??
gilek
a ja mam taką propozycję:
user posted image
Olórin
a ten status log jest potrzebny?? i poco z jakiego statusu zmienił?
gilek
zaproponowałem tylko wygląd z najważniejszymi dla mnie opcjami
shw
gilek - czcionki pixelowej sie nie rozmywa tongue.gif
status logs rzeczywiscie niepotrzebne
tak to moze i nie glupie toto (tyle, ze mam przeczucie, ze nie przejdzie)
gilek
gilek - czcionki pixelowej sie nie rozmywa

ja ją właśnie wyostrzyłem, bo nawet zwykła jest ciężko przeczytać
torn
QUOTE(gilek)
buehehehe, a to dobre, dawno się tak nie uśmiałem...
hao
Błagam, nie używajcie innych czcionek niż w naszych logotypach. Wolę już żeby nie było napisu Konnekt, a tym bardziej Stamina...
Olórin
QUOTE(hao)
Błagam, nie używajcie innych czcionek niż w naszych logotypach. Wolę już żeby nie było napisu Konnekt, a tym bardziej Stamina...

BTW, jakie są w orginalnych logotypach?? ja w swoim projekcie użyłem Arial Black smile.gif
nix
apropo grafiki to prosilem Torna i Hao ale nic nie zrobiliscie wiec sam zrobilem... wiec teraz prosze bez uwag do fontow...
Hao jaki sposob komunikacji miedzy procesami masz na mysli?? DDE? czyli przesylanie komunikatow miedzy oknami... cos innego? a czy jakies "wielkie" rozwiazanie jest potrzebe do tak bzdurnej funkcji?
wydaje mi sie ze nie ma potrzeby wytaczac armaty na wrobla...
Olórin
QUOTE(torn)
QUOTE(gilek)
buehehehe, a to dobre, dawno się tak nie uśmiałem...

chyba pierwszy kontakt z photoshopem[or sth like this]smile.gif

apropo grafiki to prosilem Torna i Hao ale nic nie zrobiliscie wiec sam zrobilem... wiec teraz prosze bez uwag do fontow...

właśnie, wygaszacz jakubka mi sie nawet podoba tongue.gif, czcionka gilka nie jest najbardziej udana, ale moglibyście podać jaka jest ta właściwa tongue.gif
hao
Kuba, wbudowane są proste rozwiązania i działają całkiem nieźle... Poszukaj o synchronizacji procesów, dzieleniu zasobów, o mutexach sekcjach krytycznych semaforach itd itp...
Proces główny tworzy bodajże mutex, lub inny obiekt globalny, a proces wygaszacza otwiera ten obiekt u siebie (a jak obiektu w systemie nie ma - znaczy że Konnekt nie działa) i przy pomocy takiego obiektu się komunikuje...
Np. proces główny może zasygnalizować semaforem, że są nowe "akcje" do wyświetlenia a proces wygaszacza po prostu czeka na obiekcie semafora na zmiany.

Na pewno jest o tym w MSDN w okolicach np EnterCriticalSection, OpenThread itp...

A co do logotypów, to jak dobrze pamiętam "Konnekt" pisany jest czcionką Swiss924. Nie chodzi może o to, żeby czcionka była ta sama, tylko żeby przynajmniej pasowała do reszty smile.gif
Olórin
torn-jak tam wygaszacz??

BTW
Appllication was built using Screenwaver MX Trial. It has expired and will close now.
burcu
Appllication was built using Screenwaver MX Trial. It has expired and will close now.

No właśnie :? Jak teraz się tego pozbyć :?:
nix
czy ktos robi cokolwiek w kierunku tworzenia tego wygaszacza???
Olórin
ja wysłałem tornowi skrypt smile.gif no i niewiem co z nim zrobił[narazie niewidać efektów]

ps. jak wrócę za około tydzień i nic niebędzie to chyba sam się za to zabiorę tongue.gif
torn
Zdaje się że nic nie będzie, jak widać wygaszacz był robiony w trailu Screenweavera MX, a mnie nie stać na legalną kopię... więc zawieszam prace nad wygaszaczem. Sorry, boys!
nix
no nieeeeeee.

heh ja bym sie zabral jakbym mial czas... moze cos pokombinuje... tyle ze nigdy nie robilem nic z komunikacja miedzy procesami... ale juz troche poczytalem o tym dzis... wiec moze jakos w wolnej chwili... zobacze.... heh...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.