suchy: rozroznianie malych i wielkich liter moze byc, ale z tym wyszukiwaniem w slowach to juz lekka przesada. Jak mam dodane np "PO" czy "PiS" to wywali mi takie slowa jak "popatrz" czy "napisz" (przy nieuwzglednianiu wielkosci liter)
megawebmaster: result zwraca string i jest w wielu miejscach, nie pokazuje ci komunikatu po pewnie cos zmieniles w dzieleniu slow
keeveek
25.11.2006 - 08:27
Mucha, dodawanie dziwacznych słów tak czy inaczej jest moim zdaniem dziwne
Wydaje mi się, że tylko łańcuszki powinny być blokowane totalnie, natomiast reszta powinna być wygwiazdkowywana. i żeby nie było problemów z PO i PiS to można dać po tym słowie spację, a słowa oddzielać średnikami.
saCOOL
25.11.2006 - 09:22
Zgadzam się z przedmówcą. Odrzucanie całej wypowiedzi jest trochę irytujące. Fajnie by było, jak by wtyczka te słowa gwiazdkowała po prostu. Ciekawe czy to w ogóle jest realne w wykonaniu.
megawebmaster
25.11.2006 - 14:28
W dzieleniu słów? To znaczy? Chodzi mi o to, że result od wulgaryzmów zwraca DOKŁADNIE taką samą wartość jak result z Twojego rozwiązania.
Zresztą sam zobacz:
CODE
//wczytanie z bazy przeklenstw
Baza1 := TStringList.Create;
Przeklenstwa := TStringList.Create;
Baza1.LoadFromFile('plugins\baza_przeklenstw.txt');
for i := 0 to Baza1.Count -1 do begin
Explode(Baza1[i], '|', Przeklenstwa);
end;
//wczytanie z bazy lancuszkow
Baza2 := TStringList.Create;
Lancuszki := TStringList.Create;
Baza2.LoadFromFile('plugins\baza_lancuszkow.txt');
for i := 0 to Baza2.Count -1 do begin
Explode(Baza2[i], '|', Lancuszki);
end;
case filtr of
0: begin
for i := 0 to k-1 do begin
for j := 0 to Przeklenstwa.Count-1 do
begin
if tablica[i] = Przeklenstwa[j] then
result := result + Przeklenstwa[j] + ' ';
end;
continue;
end;
end;
saCOOL: z tym wygwiazdkowywaniem myślałem wczoraj po kąpieli - coś niecoś wymyśliłem, ale trochę to obciąży proces - trzeba od tyłu zmieniać wyrazy w całym stringu, a to nie takie łatwe znowu...
Wygwiazdkowanie jest realne i proste w zrobieniu. Jak ma byc: k***a, ***** czy *** (zawsze ta sam liczba)?
megawebmaster: tzn fragment kodu odpowiedzialny za dzielenie wiadomosci.
Jesli nie usuwa wiadomosci tzn ze result jest pusty, zobacz czy na koncu wczytanych slow nie ma spacji albo jakis znakow specjalnych
A przy okazji, czy listy slow nie powinny byc tworzone na poczatku a nie za kazdym sprawdzaniem wiadomosci?
Najlepiej napisz do mnie na priv (AQQ 4277218) bo tak na slepo to troche trudno zrozumiec
megawebmaster
25.11.2006 - 17:08
Ok, tylko czy masz tylko Aqq czy też gg ? :>
keeveek
25.11.2006 - 20:48
mnie pasuje bardziej k***a, ale myślę, że jeśli to możliwe, to zrób wszystkie możliwości, do wyboru
megawebmaster
25.11.2006 - 21:53
Heh wymagający - teraz pomagam koledze Mucha - mam nadzieję, że razem to osiągniemy! To gwiazdkowanie da się zrobić, ale najpierw trzeba się zająć lepiej główną funkcją wtyczki - łańcuszkami
P.S. Wulgaryzmy filtruje już po mojemu
A łańcuszki prawie
:D
P.S.2 DZIĘKI CI MUCHA ZA PODPOWIEDZI!
Na jakie słowa blokowane są łańcuszki ?
megawebmaster
26.11.2006 - 19:54
W kodzie są zapisane, a ja próbuję to przenieść do dodatkowych baz
Yazhubal
31.12.2006 - 16:28
W sieci aqq nie wyswietla sie komunikat o tym, ze ocenzurowalem dane slowo.
blokuje łańcuszki nawet jak tego nie chce.
i często blokuje zwykłe wiadomość jak np: ":)"
(w gg)
Więcej szczegółów poproszę. Np zrzut z konfiguracji, lista niechcianych słów.
np: (będę pisać całe wiadomości które uznało za łańcuszki, każda w osobnej lini)
":)" - jak tylko buźka jest w wiadomości
znowu!!!
!!
jaki konekt?
napislam tak: ale ty cały czas z konekta
16:10:02 agnieszkamika (agnieszkamika@tlen.pl) ale ty cały czas z konekta tak
ale ty cały czas z konekta tak
ciekawe/:
??
jaka?
a czekaj sparwdze cos
a jkie ty mas zikonki?
,<placze
te wszystkie wiadomości łapało jako łańcuszki, a co ciekawsze nawet jak wyłączyłem opcje "łańcuszki" to też je blokowało ;/
a słówka (a właściwie wyrażenie) które blokowałem to:
"prześlij ją każdemu kogo masz na gg a jutro będzie Twój szczęśliwy dzień;"(średnik dopiero na końcu tego zdania.
To przez tą Twoją wpisaną frazę. Po ostatnim słowie we własnych nie dawaj ";" bo wtedy traktuje to jako spacje, która jest w każdej wiadomości i następuje zapętlenie.
Keleos
19.12.2007 - 16:35
Mucha nie udziela supportu żadnej ze swoich wtyczek.
Wszelkie problemy i pytania można zgłaszać w dziale "Problemy", nie mniej jednak nie ma co prosić autora o poprawę czegokolwiek, czy też dodanie nowych możliwości do wtyczki.
Na wniosek Autora, zamykam wszystkie tematy o jego wtyczkach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.