Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jabber
Konnekt | Forum > Informacje > Dziennik
Stron: 1, 2
hao
Spokojnie, spokojnie smile.gif To na prawdę PROSTY jabber i na porządną wtykę trzeba będzie i tak poczekać... Na razie zastanawiam się, jak małym kosztem rozwiązać problem konwersji kodowania i w jaki sposób wprowadzić SSL i obsługę (MOŻE) tlena...

Od razy mogę powiedzieć co będzie w pierwszej wersji:
- łączenie z serwerem i zmiana statusów (wow smile.gif). Bez opisów...
- przesyłanie wiadomości, włącznie z formatowaniem... Niewykluczone, że w połączeniu z kIEview będzie można otrzymywać wiadomości napisane w innej stronie kodowej
- być może wyrobię się z SSLem
- "najmniej być może" będzie obsługa Tlena (jeszcze nawet do niego nie zajrzałem i nie wiem jakie są różnice w protokole i jak je obejść)
- jesteśmy widoczni dla wszystkich, którzy tego zapragną (automatyczne potwierdzanie requestów)...

Tyle na początek... Reszta funkcjonalności albo przez wtyczki (wtyka wystawia swój obiekt sesji. Jabberem zajmuje się biblioteka http://jabberoo.jabberstudio.org/), albo z biegiem czasu, po wprowadzeniu wcześniej zapowiadanych zmian w API...
werw0e
wszyscy tak się cieszą że już myślałem że wtyczka została udostępniona:P
drivex
QUOTE(werw0e)
wszyscy tak się cieszą że już myślałem że wtyczka została udostępniona:P

o ja werw0e wprost z 4programmers.net biggrin.gifD welcome bracie biggrin.gif
Olórin
dobra, ale gdzie mozna ta wtyke znalezc??bo jakos na kUpdate niema, tutaj tez linka nie znalazlem sad.gif
Puma
... wtyczki widocznie jeszcze nie ma i przyjdzie nam trochę poczekać na nią :cry:
werw0e
QUOTE(drivex)

biggrin.gif

4programmers chce sdk do delphi!
widać że programiści wybierają najlepsze rozwiązania - konnekt ;]
drivex
QUOTE(werw0e)
QUOTE(drivex)

biggrin.gif

4programmers chce sdk do delphi!
widać że programiści wybierają najlepsze rozwiązania - konnekt ;]

no lol wczas smile.gif ok posciagalo mi sie ten jabber ale gdzie se mam wpisac Jid gdzie sa wogule od teggo opcje ??

/dopisane

znaczy sciaglo mi sie ten .104 i tam pisze w changelogu ze jest obsluga jabba ale gdzie sa jakies ustawienia od tego :///
hao
hehe, no tak, changelog wyprzedził czas :]

Nie ma jeszcze wydanej wtyczki do Jabba... Aczkolwiek będzie na bank dzisiaj, tylko zrobię inną pierdółkę którą się teraz zajmuję...
LooZ^
/me pada na kolana i zaczyna mruczec jakies modlitwy pod nosem wink.gif
Aule
Czekamy..... biggrin.gif Nareszcie!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.