Pokaż dla wszystkich działa dopiero po restarcie K (niestety, bardziej to uzależnione od protokołu gg i od samej wtyczki gg).
Co do tego automatu to: faktycznie, coś nie do końca działa tak, jak powinien.
EDIT: Odznacza się sam z siebie. Czekam na poprawienie manualnego..
- Za mała ikonka w menu, co sprawia, że brzydko się ustawia na liście.
- Przycisk Ukrywania/Ujawniania widoczny jest we wszystkich sieciach (można ukrywać co nie przynosi oczywiście żadnego efektu, poza kontaktami z sieci gg).
- Przycisk nie działa, gdy wyłączymy automatyczne naciskanie.
- Odznacza się sam z siebie (czasami, jak mu pasuje).
Może by to dodać do pierwszego postu, żebyś nie musiał szukać potem (jak znajdziesz czas i ochotę).
Andrzej: Eh...., nie chce mi sie juz tlumaczyc, odkrywa status jak zaczynasz pisac, urywa jak przestajesz (wg Konnekta, ja tu nic do gadania nie mam), a wlacz/wylacz dotyczy tylko automatycznego, jak masz auto to manualny nie dziala...
Andrzej1307
8.08.2006 - 07:35
no ok ale nawet jak dam potem "pokaz wszystkim" i nawet jesli zrestartuje K to dalej nie widac mojego statusu. i nic nie moge z tym zrobic
Jak zrestartujesz i zmienisz opis na dostępny, zobaczą Twój opis.
Andrzej1307
8.08.2006 - 08:17
czyli zawsze jak juz nie chce sie ukrywac musze restartowac?
A nie wystarczy sie rozlaczyc i polaczyc znowu?
Andrzej1307: Jeśli ukrywasz i ujawniasz pojedyncze kontakty, nie musisz nic restartować, natomiast gdy używasz globalnego ukrywania/ujawniania, musisz wykonać restart. Ile jeszcze razy będę musiał to napisać, żebyś w końcu zrozumiał? Jak się nie podoba, wywal wtyczkę i nie używaj, na miłość boską! Ciągle psioczysz! Jest parę rzeczy do poprawienia, ale nikt poza Tobą nie narzeka.
to może przy włączaniu "pokaż wszystkim" dałoby się zrobić automatyczne rozłączenie i połączenie?
Nie ma opcji tej wtyczki w ustawieniach a ja naprzykład jestem przeciwny automatycznemu rozłączaniu (brak opcji sprawia, że pojawi się spór).
Mucha, a może dałoby się zrobić tak, żeby ujawnienie wszystkim, powodowało odznaczanie kontaktów pojedynczo z częstotliwością kilku kontaktów na sekundę (tak jak było z ukrywaniem w poprzedniej wersji), aż do ujawnienia wszystkich, kiedy to opcja ujawniania zatrzymywałaby się.
chciałem przetestować sobie tą wtyczkę ale przy uruchomieniu dostaje taki oto błąd:
Masz wtyczke GG? Jaka masz wersje konnekta?
Konnekt w wersji 0.6.22.137
wtyczka GG naturalnie jest... jeśli chodzi o sieci to mam jeszcze wtyke do tlena i aqq. jesli to coś da to moge wszystkie wtyczki wypisać z jakich korzystam.
Dziwne, 15 to to menu wtyczek na toolbarze, a 258001 to numer menu aKtywnego. Moze sie z czyms gryzie, ktorej wersji uzywasz 0.0.0.2 czy 0.0.0.3? I sprawdz czy przez przypadek nie zostawiles starej wersji w folderze plugins z inna nazwa.
Z grupą 15 zrób tak np.:
UIActionAdd(ICMessage(IMI_GETPLUGINSGROUP, 0, 0), IMIA_xxx, ACTR_INIT , 'ble', IDI_XXX);
Poprawilem ikonke i zrobilem tak jak mowi ursus, blad nadal wystepuje?
to moze odpowiem pokolei:
od razu sciągnałem wersje 0.0.0.3 wiec pozostawienie wczesniejszej w folderze wtyczek nie wchodziło w gre.
po wprowadzonych zmianach startuje bez problemu
podziękował
keeveek
17.09.2006 - 07:07
jak ta wtyczka w ogóle działa? bowiem sprawdzałem i jestem dostępny dla osób nie tylko z mojej listy. jak w ogole funkcjonuje ten przycisk w oknie gg? i gdy rozmawiam z jakąś osobą to ona mi "miga" , zmienia się jej status co jakąś chwilę a te osoby narzekają, że ja im "migam"
chodzi o to, że jak zmieniam status na dostepny to przynajmniej przez kilka chwil jestem taki dla wszystkich, a gdy rozmawiam z osobami to zmienia mi się stan z dostepnego na niedostepny zależnie od tego jak czesto pisze z jakas osoba i jest to denerwujące.
metnie zes to wytlumaczyl, nie za badzo cie rozumiem, zadaniem tej wtyczki jest wlasnie miganie, a to ze notify ci wyskakuje za kazdym razem kiedy sie przed kims ukrywasz to juz wina protokolu gg oraz notify.
keeveek
17.09.2006 - 11:27
czyli zadaniem wtyczki jest pojawianie się i znikanie na gg? a nie pokazywanie statusu osobom z którymi mamy otwarte okno rozmowy?
[PROPOZYCJA]
Taki maly dodatek do tej wtyczki mi sie nasunal dzisiaj, a nie chce nowego watku tworzyc, bo bez sensu.
Mianowiscie cos na zasadzie integracji w to autorespondera dla osob ze statusem "niedost"(ukryty), na zasadzie:
ktos ma status 'ukryty' i pisze do nas costam, a autoresponder odpisuje mu np: "nie przyjmuje wiadomosci od niedostepnych.."
Wkurza mnie pare osob na liscie, zwlaszcza wyznawcow GG, moze by sie nauczyli a i na jabberze sie zdarza.
Co myslicie?
Nie ma to nic wspolnego z ta wtyczka.
keeveek
2.10.2006 - 18:07
i jest przy okazji głupie i niepotrzebne.
IMHO ma i to bardzo duzo:]
Wtyczka sluzy przeciez pokazywaniu swojego statusu tym osobom do ktorych piszemy. Tego samego mozna wymagac od innych.
Glupi i niepotrzebny to jest raczej tutaj Twoj post keeveek.
Ta wtyczka nie wysyla i nie bedzie wysylac zadnych wiadomosci bo nie jest autoresponderem. Takie cos to chyba raczej do kAway albo do jakiegos bota.
A z keevkiem musze sie tutaj zgodzic, tez nie widze w tym zadnego sensu.
Jak mozna 'nie widziec' sensu w czyms tak oczywistym. Skoro JA wysylam swoj status rozmowcy to tego samego wymagam od niego. Nic wiecej.
keeveek
4.10.2006 - 05:00
co nie znaczy że do tego potrzebny jest autoresponder.
Mi byc sie przydal. Ignorowanie ludzi bez zadnego info jest troche chamskie jednak.
Potrzebne czy nie - to juz material na nowa wtyczke. Temat do zamkniecia.
Na prośbę autora, zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.