Przemekc1
2.03.2005 - 15:58
Bez problemu działa. Daj screena to powiem Ci co musisz zmienić.
Mam ustawione standardowo tak jak sugeruje gmail.
Zaznaczone SSL port 995 (przy wyłączonym SSL port 110) w obu przypadkach nie działa.
Login wpisuje cały to znaczy razem z końcówką "@gmail.com" zresztą jak wpisze sam login też nie działa.
Adres serwera też poprawnie: pop.gmail.com
A włączyłeś w ustawieniach gmaila że chcesz używać pop'a ? Bo u mnie działa z takimi samymi ustawieniami jak mówisz...
QUOTE(Olórin)
A włączyłeś w ustawieniach gmaila że chcesz używać pop'a ?
Uups :oops: a to trzeba ustawić coś na koncie. Nie wiedziałem :oops: .
Spoko to było to, teraz wszystko działa. Pokazuje informacje o nowych mailach.
Dzięki
Olórin za pomoc
.
Pozdrawiam wszystkich Konnektowiczów.
Za tu u mnie co jakis czas pokazuje, że mam jedną nową wiadomosc na Gmailu, mimo iż ją juz dawno pobrałem thunderbvirdem na dysk i przeczytałem.
Hmmm...
A u mnie wogóle nie działa, wyskakuje ten sam błąd co u Stacha
Wszystko na koncie mam poprawnie skonfigurowane, bo obsługoje konto przez TheBat!-a.
u mnie z mejlikiem jest taka sprawa ze nie wiem czemu nie moze polaczyc sie z serwerem :/ caly czas wyskakuje ten sam komunikat (sprawdzalam te i inne swoje konta i wszedzie to samo) wczesniej dzial ok, nie bylo problemow, a teraz od 2 dni sie krzaczy,
p. serwery dziala poprawnie
wacki4
23.04.2005 - 08:18
da sie w jakiś sposób ustawić coś takiego że po kliknięciu na zawiadomienie włącza mi sie program pocztowy :?:
jesli nie to kiedy spodziewać się nowej wersji :?:
Klosiak
27.04.2005 - 20:56
Hm...wtyczka funkcjonalna ale znalazlem jedne blad w dzialaniu ktory mysle wymaga poprawy.Mianowicie ja nie sciagam poczty z serwera pocztowego wiec wiadomosci sobie leza u mnie na skrzynce.Problem zaczyna sie jak na skrzynce uzbiera sie duzo MB bo wtedy wtczyka w odroznieniu od emontify pobiera wszystkie MB z serwera.Nie wiem czemu tak jest ale jak ma zamiar pobierac co chwile tyle dancyh to troche kiszka.Czy nie daloby sie tak zrobic zeby wtyczka pobierala tylko naglowki nowych wiadomosci?
a nie lepiej po prostu korzystać z emNotifiera zamiast mejliKa?
Klosiak
27.04.2005 - 22:43
QUOTE(Spass @ 27.04.2005 - 21:06)
a nie lepiej po prostu korzystać z emNotifiera zamiast mejliKa?
pewnie ze lepiej
Korzystam z emNotify
Klosiak, więc w czym problem?
[OT]
mejliK to lekko przerobiona wtyczka emNotifier, kAllStatus to okrojona wersja kZmieniacza. Czy nie lepiej, zamiast tworzyć kilka wersji wtyczki służącej do tego samego, połączyć funkcje tych wtyczek w jedną? Jak tak dalej będzie to każda wtyczka będzia miała kilka wersji nieznacznie różniących się od siebie. A to wprowadziłoby niepotrzebny zamęt. To taki mały apel do wtyczkopisarzy... szczególnie do nix'a.
Wcale się nie czepiam... tak tylko proponuje...
[/OT]
bakerss
28.04.2005 - 10:55
mejliK to lekko przerobiona wtyczka emNotifier,
one mają tyle wspolnego ze sobą że obie sprawdzają poczte
AllStatus to okrojona wersja kZmieniacza
I właśnie o to chodzi że może niektórym nie pasuje wariant wirtualnej sieci tworzony przez kzmieniacz, to sobie instaluje kallstatus
kaczoreklom
1.05.2005 - 20:08
witajcie
Mam pytanie czy majliK jest ogolnie dostepna wtyczka? Bo nie znalazlem miejsca skad moglbym ja pobrac.
QUOTE(bakerss @ 28.04.2005 - 11:59)
I właśnie o to chodzi że może niektórym nie pasuje wariant wirtualnej sieci tworzony przez kzmieniacz, to sobie instaluje kallstatus
I właśnie o to chodzi żeby we wtyczce kZmieniacz zrobić opcje, czy ma ona tworzyć wirtualną sieć czy nie. I tym którym nie pasuje wirtualna sieć, sobie tą opcje wyłączą...
A jeśli chodzi o mejlika i emnotifiera - to po co dwie wtyczki służące do tego samego? Wystarczyłoby np. do emnotifiera dodać powiadomienia dźwiękiem i wtedy mejlik mógłby przestać istnieć...
bakerss, teraz mnie rozumiesz, czy jeszcze nie bardzo?
edit:
kaczoreklom, to magiczne miejsce to "Aktualizacje", podstawowa centralka bodajże
kaczoreklom
1.05.2005 - 22:26
klikam aktuallizacje, nawet klikam ''wiecej opcji'' i nie mam. Tam sprawdzilem zanim napisalem post. Pewnie robie cos zle ( czy jakas zyczliwa osoba moglaby mi wyslac ta dll'ke na mail? kaczoreklom@o2.pl ? z gory dziekuje za pomoc lub nakierowanie gdzie popelniam blad przy szukaniu
Update:
Bardzo dziekuje Wam za pomoc i wyslanie mi tej wtyczki na maila. Pojawia mi sie jednak komunikat o braku wtyczki libmail.dll strone przeszukalem w jej poszukiwaniu, nawet goglarke pytalem, niestety bez rezultatu. Czy jest gdzies jakas zentralka lub miejsce skad mogbym pobrac ta biblioteke?
adams_bart
10.10.2005 - 14:18
mam ten sam problem co kaczoreklom! co z tym zrobic?
//nie cytuj calego posta przed sobą
Dlaczego jak na poczcie mam zrobiony katalog (gdy obsluguje konto przez www) np. archiwum i wrzucam tam przeczytane majle to wtyczka rozpoznaje je jak by byly to wiadomosci nieprzeczytane? Da sie to jakos wyeliminowac?
arct!c
11.02.2006 - 13:05
hmm nie mam takich problemów na interia.pl - ważne e-maile wrzucam do folderu 'kopie robocze' i wszystko gra.
yeltzyn
26.04.2006 - 23:19
gdzie i w jakiej formie [pliku] przechowywana jest informacja o liczbie wiadomosci na serwerze.
*Dla przykladu podam, ze na gmailu mam 30 przeczytanych wiadomosci a ta wtyczka widzi tylko te, które zidentyfikuje jako nieprzeczytane "nowsze" niz "data instalacji wtyczki"
lukaszgl
20.05.2006 - 23:33
Witam
Czy jest to normalne iż mimo ze nie mam nowych wiadomości w skrzynce, co jakiś czas dostaje powiadomienie o nowych wiadomościach ?
Dodam że przeważnie komunikat jest ok, "Brak nowych wiadomości". Jednak raz na czas pokazuje że jest jakaś nowa wiadomość i co ciekawe nie jest to ta, którą otrzymałem jako ostatnią tylko jakaś ze srodka listy.
w mejliku jest to chyba normalne, jak go używałem to często takie kwiatki wychodziły, dlatego przesiadłem się na emNotifiera
i jestem zadowolony
lukaszgl
21.05.2006 - 00:20
Wyglada na to że będe musiał potestować emNotifiera, mam konnekta króciutko ale juz naszpikowanego wieloma wtyczkami
Jak do tej pory bardzo mi sie podoba, tzw. wszystko w jednym
Zauwazyłem tylko jeden podstawowy problem, na centralce stoi ze nie obsługuje SSL :/ a to raczej do gmaila potrzebne... Bede chyba musiał poczekac na rozwiązanie tego problemu w mejliKu
jeśli chodzi o emnotifiera to jest gdzieś chyba wersja obsługująca SSL - przynajmniej tak mi się wydaje, że kiedyś widziałem
JAk skonfigurować na pocztę wp'ka ???
Pomocy
wejdz na wp.pl i poczytaj w pomocy jak skonfigurować pocztę
Szukałem i ni mogę znaleźć.. Możeci mi linka podać
???
zhvir -> WIELKIE DZIĘKI !!!
Czy problem ze niezapamietywaniem wiadomosci na skrzynce zostal juz rozwiazany bo narazie ta wtyczka w zaden sposob nie spelnia swojego zadania a notifera juz nie moge znalezc :/
emnotifier 1.0.0.7b jest dostępny np. przez kUpdate na centralce wiadomosc.info
Tomkiewicz
4.10.2006 - 11:40
mam pewien problem: ustawilem sprawdzanie na czesto (raz na minute) i przez pierwsze kilka dni chodzilo OK, a ostatnio cos zaczal lapac bledy przy polaczeniu. Za kolejnym razem (po nieudanym polaczeniu) wyswietla wszystkie maile jako nieprzeczytane. Czasem w ogole nie wywala bledu polaczenia (albo nie zauwazam), a kwalifikuje kilka wiadomosci jako nowe
moja propozycja:
nie z listy UIDL maili usunietych, dopoki nie wyleca z kolejki (powiedzmy 1000 wiadomosci) - w takim ukladzie, nawet jak program "nie zauwazy" maila na serwerze i "pomysli", ze go nie ma, to za nastepnym razem (jak juz go zauwazy) nie stwierdzi, ze jest nowy
Czy emNotifier może sygnalizować dźwiękiem nadejście nowej wiadomości? Nie mogę nigdzie znaleźć. W mejliku jest taka opcja. Jaka jest w ogóle zasadnicza różnica pomiędzy emNotifier'em a mejlikiem? Skąd pobrać style do emNotifier'a?
any chances zeby to pikalo/gralo/porazalo pradem oprocz tego ze wyswietla sie w knotify?
Mam taki problem z majlikiem. Mianowicie, zawsze pokazuje mi że mam dwa te same meile, które jednak mają już rok. Natomiast prawdziwych nowych meili nie widzi wogole. Nie wiem co jest grane ;|
Chodzi o konto w gmailu.
Witam!
Mam dziwny problem odnosnie tej wtyczki.
Wszystko dzialalo pieknie ladnie kupe czasu az tu nagle od kilku wtyczka po prostu nie dziala i nie pokazuje nowych maili.
Czy ktos wie czym to moze byc spowodowane?
Milo by bylo gdyby ktos odpowiedzial w tej kwestii.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.