Przemekc1
15.07.2004 - 21:13
Te puste pola u osób gdzie nie ma opisu to porażka, więc z nich rezygnuje ( a juz myslałem, że będzie dobrze) :cry:
Ale dzięki Hao za to co jest
A właśnie jak to zrobiłeś Sad, że te puste pola po wyłączeniu opisy pod kontaktem zniknęły?
1) wywalilem {info}
2) zmienilem kolor tla opisu na taki jak lista
3) opcje > lista kont. > w jednej linijce
.. i juz nie widac
Przemekc1
15.07.2004 - 21:44
QUOTE(Sad)
1) wywalilem {info}
2) zmienilem kolor tla opisu na taki jak lista
3) opcje > lista kont. > w jednej linijce
.. i juz nie widac
Dzięki
ja wywaliłem tylko samo {info}
QUOTE(alberht)
masz na myśli metakontakty ?? osobiście wolałbym usunąć te puste pola pod tymi, co nie mają opisów...
mam na mysli to zebym mogl miec JEDEN kontakt jednoczesnie np. i w grupie GG i w grupie SMS... aczkolwiek metakontakty mile widziane
alberht
16.07.2004 - 00:04
QUOTE(zenq)
QUOTE(alberht)
masz na myśli metakontakty ?? osobiście wolałbym usunąć te puste pola pod tymi, co nie mają opisów...
mam na mysli to zebym mogl miec JEDEN kontakt jednoczesnie np. i w grupie GG i w grupie SMS... aczkolwiek metakontakty mile widziane
kontakty w kilku grupach nie zmniejsza jej dlugosci
QUOTE(alberht)
kontakty w kilku grupach nie zmniejsza jej dlugosci
temat watku traktuje o ficzersach w *.114 wiec skoro Hao sie rozpedzil to proponuje... a nóż sie uda ;]
alberht
16.07.2004 - 00:27
hehe, tak, tak korzystajmy z tego póki możemy ...
.nomis
16.07.2004 - 00:30
ie, już niech się lepiej Hao weźmie za zerosiódemkę
Bo będzie za 2 lata nie za rok
alberht
16.07.2004 - 00:46
QUOTE(.nomis)
ie, już niech się lepiej Hao weźmie za zerosiódemkę
Bo będzie za 2 lata nie za rok
przez moje zamiłowanie do sciagania update'ów konnekta niedoczekalibyśmy się na v0.7 - racja .nomis już milczę
.nomis
16.07.2004 - 00:54
No, ja też uwielbiam updaty
Jak coś na którejś centralce się pojawia nowego. Zawsze czytam najpierw jeszcze opis co poprawione, co zmienione żeby przedłużyć tą chwilę
alberht
16.07.2004 - 01:00
QUOTE(.nomis)
No, ja też uwielbiam updaty
Jak coś na którejś centralce się pojawia nowego. Zawsze czytam najpierw jeszcze opis co poprawione, co zmienione żeby przedłużyć tą chwilę
a ja odwrotnie - najpierw sciagam, zeby juz TO miec, a potem czytam changeloga
Wam się obojgu nudzi? Nie czekajcie już, hao dzisiaj już nic nowego nie wstawi
alberht
16.07.2004 - 01:06
QUOTE(Zakrn)
Wam się obojgu nudzi? Nie czekajcie już, hao dzisiaj już nic nowego nie wstawi
nie zabieraj dzieciom ich marzeń o świętym mikołaju - nie masz serca
QUOTE(alberht)
Chyba nie ta pora roku, alberht, a poza tym - nie te lata :wink:
Ja sobie dzisiaj odpuszczam, idę głowę do poduszek złożyć...
alberht
16.07.2004 - 01:15
QUOTE(Zakrn)
QUOTE(alberht)
Chyba nie ta pora roku, alberht, a poza tym - nie te lata :wink:
Ja sobie dzisiaj odpuszczam, idę głowę do poduszek złożyć...
oj nie przesadzaj Zakrn'ie ;P ja tam nie wnikam skąd biorą się dla mnie prezenty pod choinką
powieniem był napisać haomaju ;P /mam nadzieję, że mi się za to nie dostanie
/
wiecz co - to dobry pomysł, żeby iśc spać, chyba go wykorzystam
.nomis
16.07.2004 - 01:16
Ja nie, ja już się na tryb nocny przestawiłem. Chodzę spać między 0300, a 0500
. A co do mikołaja, to i tak zawsze w wakacje puszczają świąteczne powtórki, więc po trochu na czasie
I nie wyjdę stąd dopóki Hao czegoś nie wypuści znowu!
W sensie updatu, update miałem na mysli albo nową wersję
alberht
16.07.2004 - 01:20
QUOTE(.nomis)
Ja nie, ja już się na tryb nocny przestawiłem. Chodzę spać między 0300, a 0500
. A co do mikołaja, to i tak zawsze w wakacje puszczają świąteczne powtórki, więc po trochu na czasie
I nie wyjdę stąd dopóki Hao czegoś nie wypuści znowu!
co to, to nie - w takim razie ja też nie wyjdę, bo nie chce żeby ktos badał mój prezent przede mną
hehe, ja też chce!! ale hao już pewnie śpi, to dobrze - niewyspany programista, to żaden programista ;p myślę, ze dla niego możemy tu siedzieć 24h jak chcemy
move to hydepark with your discussion, please...
To może zamiast do łóżek pójdziecie do parku?? Hyde Park, I mean...
EDIT: Sija - ehhh...
.nomis
16.07.2004 - 01:24
Ja teraz chcę jeszcze menu emotek
.
Ech, wyganiacie nas... Tak wiernych Konnektowców
Jak tak możecie! Wir sind wir, wir stehen hier!
k!dman
16.07.2004 - 02:54
emotki sa wiesniackie;]
Czaszi
16.07.2004 - 09:38
Niewatpliwie nowe podpisy pod kontaktami sa fajne ale te odstepy od kontaktow mogly by byc mniejsze - wtedy lista nie tworzyla by sie taka dluga, no i tak jak juz ktos powiedzial, moglo by nie byc pustych pol pod osobami bez opisu
QUOTE(Czaszi)
Niewatpliwie nowe podpisy pod kontaktami sa fajne ale te odstepy od kontaktow mogly by byc mniejsze - wtedy lista nie tworzyla by sie taka dluga, no i tak jak juz ktos powiedzial, moglo by nie byc pustych pol pod osobami bez opisu
Usuwanie pustych miejsc u osob bez opisow to chyba nie jest zadanie nie do wykonania?
A jak zrobic zeby ikonka gg na dole byla przed ikonka jabbera ?
I jak zrobic zeby moj podpis pod moimi watkami (Konnekt Konnekting People) byl pogrubiony i na czerwono ?
QUOTE(Wolt)
A jak zrobic zeby ikonka gg na dole byla przed ikonka jabbera ?
Trzeba we wtyczkach wtykę gg przesunąć wyżej niż jabberową
Ustawienia --> Wtyczki i przesuwasz trzymając Alt + strzałki góra dół
k!dman
16.07.2004 - 11:05
no i nadal jest blad z odswiezaniem listy kontaktow... kontakty ktore "zrobily sie" niedostepne nie sa ukrywane, tylko trzeba np. wejsc w opcje i wcisnac "zastosuj" albo rozlaczyc i polaczyc sie jabberem...
QUOTE(k!dman)
no i nadal jest blad z odswiezaniem listy kontaktow... kontakty ktore \"zrobily sie\" niedostepne nie sa ukrywane, tylko trzeba np. wejsc w opcje i wcisnac \"zastosuj\" albo rozlaczyc i polaczyc sie jabberem...
tez mnie to wkurza... zeby ikonka aktywnosci zniknela po 20 minutach trzeba konfig -> i ok/zastosuj ... grr!
QUOTE(Sad)
QUOTE(Czaszi)
Usuwanie pustych miejsc u osob bez opisow to chyba nie jest zadanie nie do wykonania?
w k0.6 niestety jest niewykonalne [jak oswiadczyl mi
hao] ..
Wersja 115 - można jednoklikowo wyłączyć opisy
alberht - drugi raz Ci powtarzam, że jestem jasnowidzem 8)
QUOTE(Zakrn)
Wersja 115 - można jednoklikowo wyłączyć opisy
alberht - drugi raz Ci powtarzam, że jestem jasnowidzem 8)
o jak milo
... ale tak czy siak dalismy sobie z tym rade pierwsi
Ale w ten sposób chyba łatwiej, nie? No chyba, że ktoś lubi skomplikowane sprawy (większość developerów na forum pewnie :twisted: )...
alberht
17.07.2004 - 09:36
QUOTE(Zakrn)
alberht - drugi raz Ci powtarzam, że jestem jasnowidzem
w takim razie Zakrn - w imieniu wszystkich kUserów i swoim błagam Cie, powiedz nam kiedy wyjdzie v0.7
spróbuj to przewidzieć
w formatowaniu opisu na liście mam {info} {[status]} no i właśnie o status mi chodzi - w kNotify podczas zmiany statusu wyświetla się /np dla Sylwii/ 'niedostępna', a na liście 'niedostępny' - może warto by to zmienić (i inne dostępny/a itp) /taki mały ficzer, a cieszy oko ;D/
cougar
17.07.2004 - 17:07
No i zrobiliscie z forum czat
QUOTE(case)
QUOTE(Sad)
QUOTE(Czaszi)
hao] ..
ekhm.. teraz tylko ctrl+c i ctrl+v
P lol
CODE
function pustemiejscerimuver;
var i:integer;
begin
for i:=0 to listakontaktow.items.count-1 do
begin
if kontakt[i].status:='' then
begin
kontakt[i].status.rimuw;
end;
end;
end;
alberht
17.07.2004 - 17:35
QUOTE(Sad)
QUOTE(case)
QUOTE(Sad)
QUOTE(Czaszi)
hao] ..
P lol
CODE
begin
begin
begin
kontakt[i].status.rimuw;
end;
end;
end;
wydaje mi się, że chodzi o to - albo tak, albo tak - albo są przestrzenie pod, albo ich wogole nie ma, pewnie wina kontrolki
Olórin
17.07.2004 - 18:45
o co wy się kłócicie ? przecież hao powiedział dlaczego jest tak a nie inaczej....
Olek nikt sie o nic nie kloci
..
QUOTE(alberht)
QUOTE(Sad)
QUOTE(case)
QUOTE(Sad)
QUOTE(Czaszi)
hao] ..
P lol
CODE
begin
begin
begin
kontakt[i].status.rimuw;
end;
end;
end;
wydaje mi się, że chodzi o to - albo tak, albo tak - albo są przestrzenie pod, albo ich wogole nie ma, pewnie wina kontrolki
Jestem laik, więc teraz poproszę po polsku co z tym zrobić
alberht
18.07.2004 - 16:27
nic z tym nie zrobisz, bo to kod źródłowy /w pascalu ?/ propozycja sad'a jak rozwiązać problem pustych pól pod kontaktami bez oposób - niestety niemożliwa do wykonania z powodu kontrolki, której używa konnekt do wyświetlania listy kontatków
dulek000
19.07.2004 - 11:44
Oj długo mnie tu nie było...
------------------------------------------
Wszysko luksik, tylko jeden drobny problem-co zrobić, aby opis nie był w jednej lini, a w kilku...tak jak np. w gg. Gdy jest w jednej to go ucina.
Przemekc1
19.07.2004 - 12:18
QUOTE(dulek000)
Oj długo mnie tu nie było...
------------------------------------------
Wszysko luksik, tylko jeden drobny problem-co zrobić, aby opis nie był w jednej lini, a w kilku...tak jak np. w gg. Gdy jest w jednej to go ucina.
Wchodzisz na opcje> formatowanie pól> i w ostatnim "okienku" klikasz "enterem", ile razy klikniesz taka będzie ilość wyświetlanych linijek.
dulek000
19.07.2004 - 12:27
W ostatnim polu mówisz? Chodzi ci o propozycje domyślnie wyświetlanej nazwy w oknie więcej? To nie działa...
PS.Chodzi mi o to aby SAM OPIS był wyświetlony w kolku linijkach.
Przemekc1
19.07.2004 - 15:14
Sorki chodzi o 1 okienko :oops:
PS. Najlepiej zaznacz jeszcze w: opcje> lista kontaktów> Pokazuj opis kontaktu na liście> pod nazwą> zawijanie wierszy.
dulek000
19.07.2004 - 15:24
Ok, nie miałem zawijania wierszy.
Dzięki!
Jestem laik, więc teraz poproszę po polsku co z tym zrobić
lol do informacji zainteresowanych.. hehe z tym kodem raczej nic nie zrobicie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.